Skybasert RSS-lesing med Google Reader og Liferea

I veldig lang tid brukte jeg RSS-feedlesere som var selvstendige og frittstående. På Mac hadde jeg brukt NetNewsWire til de ble kjøpt ut og det skulle bli en skybasert tjeneste. Av en eller annen grunn kom jeg aldri ombord med hele skysaken først - om det var mistillit, mistenksomhet eller ren gammel stahet, vet jeg virkelig ikke.

Med tillatelse fra http://liferea.sourceforge.net/

Forleden bestemte min vanlige RSS-feedleser på skrivebordet meg for å forårsake mer sorg enn ikke, så jeg begynte å lete etter en annen klient. Samtidig bestemte jeg meg for å gi Google Reader en prøve (jeg hadde sett på det kort da den opprinnelig hadde kommet ut, men gjorde ikke noe med det, fornøyd som jeg var med min stasjonære klient). Jeg likte det jeg så, og enda viktigere, nå ser jeg verdien av en skybasert tjeneste som Google Reader, som kan brukes og integreres med andre applikasjoner på andre operativsystemer.

For det første har den gamle nyhetsleseren på den primære arbeidsstasjonen knyttet den til den arbeidsstasjonen. Hvis jeg ikke var foran det, leste jeg ikke interessante ting (det kan hevdes at dette er bra, da det forhindret meg fra å bli distrahert når jeg var borte fra datamaskinen). Ulempen er at jeg har en telefon som er mer enn i stand til å fylle ledig tid, og en perfekt bruk av den tiden er å innhente artikler av interesse fra forskjellige nettsteder. Eller hvis jeg er på den bærbare datamaskinen min. Selv om jeg er hos svigerforeldrene mine og kjeder meg, kan jeg hoppe på datamaskinen deres og lese noe interessant.

På Linux kan du bruke Liferea RSS-leser til å synkronisere med Google Reader. På Fedora er dette en enkel kommando fra yum install ; de fleste andre distribusjoner som sender GNOME, vil også gi Liferea. Hvis du foretrekker KDE, vil Akregator også synkronisere med Google Reader.

I Liferea kommer den forhåndsutfylt med noen strømmer som Slashdot, Planet GNOME og andre. Høyreklikk gjerne på "Eksempelstrømmer" og slett mappen. Når mappene eller innmatingene du ikke er interessert i, er borte, velger du menylinjen Abonnementer og velger Ny kilde. Bla nedover listen over kildetyper som kommer opp, og velg Google Reader. I neste skjermbilde skriver du inn Google Reader-legitimasjon. Når du har gjort dette, vises en ny mappe kalt Google Reader i sidefeltet, og den begynner å synkronisere med Google Reader-tjenesten for å få listen over abonnementer, lese artikler og nye artikler.

Hvis du bruker stjernemerkede artikler i Google Reader, er de samme tilgjengelige i Liferea i mappen Viktig. Når du leser e-post, kan du bruke Lifereas flaggefunksjon, som ikke bare legger stjernene til mappen Viktig, men umiddelbart bruker stjernen til artikkelen, så Google Reader-synkroniserende klient vises som en stjernemerket vare.

Selvfølgelig er det ingenting som hindrer deg i å bruke Google Lesers nettgrensesnitt direkte for å lese RSS-feeder. I likhet med GMail, foretrekker jeg imidlertid å bruke en fin applikasjon for å grensesnitt mot disse tingene - jeg er ikke en stor fan av nettbaserte klienter (selv om jeg setter pris på tilgjengeligheten deres i en klype).

Jeg mistenker at det var ren stahet som hindret meg i å gjøre dette for lenge siden. Evnen til å administrere en enkelt, synkronisert i sanntid, kilde for nyheter på tvers av Linux, OS X og iPhone-enheten min har en alvorlig mengde appell og bekvemmelighet, og jeg sparker meg selv i at jeg ikke hoppet på dette før.

© Copyright 2021 | mobilegn.com