Forbruket på infrastruktur for nettskyer er rekordhøyt i fjerde kvartal

Digital transformasjon: 3 hemmeligheter for suksess Hver digital transformasjonsstrategi må ta for seg frontend-utvikling, interne systemer og bedriftskultur.

Skyleverandører er de glade mottakerne av en dramatisk økning i utgiftene til tjenestene sine, ifølge en rapport utgitt tirsdag av Canalys.

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Verdensomspennende utgifter til skytinfrastrukturtjenester nådde et rekordhøyt siste kvartal på mer enn 30 milliarder dollar, et løft på 37% fra samme kvartal i 2018.

Sammenlign med leverandører: Microsoft Azure, Amazon AWS og Google Cloud (TechRepublic Premium)

I hele 2019 oversteg utgiftene til disse tjenestene 107 milliarder dollar, opp fra 78 milliarder dollar i 2018. Økningen i utgiftene drives av digitale transformasjonsprosjekter i alle bransjer, sa Canalys.

Organisasjoner investerer mer i datamaskin, lagring og andre on-demand skybaserte tjenester for å analysere deres voksende datasett og imøtekomme interne DevOps behov når de skaper flere applikasjoner og tjenester.

"Organisasjoner i alle bransjer, fra finansielle tjenester til helsetjenester, går over til å være teknologileverandører, " sa Canalys sjefanalytiker Alastair Edwards i en pressemelding.

"Mange bruker en kombinasjon av multiclouds og hybrid IT-modeller, og gjenkjenner styrkene til hver skytjenesteleverandør og de forskjellige beregne driftsmiljøene som trengs for bestemte typer arbeidsmengder, " sa Edwards.

Canalys

Blant de store skyleverandørene var Amazon Web Services (AWS) fortsatt på topp siste kvartal, og utgjorde 9, 8 milliarder dollar i utgifter og en markedsandel på 32%. Utgiftene til andreplass Microsoft Azure nådde 5, 3 milliarder dollar, og ga den 18% av markedet. Google Cloud kom på tredjeplass med en andel på 6%, etterfulgt av Alibaba Cloud med 5%.

AWS er ​​klar for videre vekst når Amazon investerer i nye bedrifts salg og markedsføringsressurser, utvider AWS Outposts og lanserer AWS Local Zones.

Microsoft Azure fikk mer grunn i bedriftskontoer og utvidet kanalens rekkevidde. Microsoft jobbet også med kanalpartnere for å presse kundene til å ta i bruk Azure, da støtte for Windows Server 2008 var slutt.

Google Cloud lyktes med å generere nye bedriftskunder og utvikle sitt nettverk av kanalpartnere. Alibaba Cloud forble ledende i Kina da veksten tok fart. Alibaba ønsker å utvide sitt kundegrunnlag i resten av Asia-Stillehavet og Europa.

"Cloud-tjenesteleverandører må nøye styre kapitalutgiftene for å balansere stigende kostnader med behovet for å legge til mer kapasitet, utvide geografisk og friske opp eksisterende eiendeler, " sa Canalys Principal Analyst Matthew Ball i en pressemelding.

"Super syv skybyggere" –Alibaba, Amazon, Baidu, Facebook, Google, Microsoft og Tencent - brukte samlet mer enn 60 milliarder dollar i 2019 på datasenterinfrastruktur, la Ball til.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com