Hvordan koble Ubuntu 18.04 til Google-kontoen din

Hvordan koble Ubuntu desktop-operativsystem til Google Cloud-kontoen Hvis du har tatt i bruk Ubuntu 18.04 (Bionic Beaver), vil du være glad for å vite det (takket være GNOME), det er veldig enkelt å koble Ubuntu til Google Cloud-kontoen din.

Hvis du har tatt i bruk Ubuntu 18.04 eller Bionic Beaver, vil du gjerne vite det takket være GNOME, det er utrolig enkelt å koble Ubuntu desktop-operativsystemet til Google Cloud-kontoen din. Når du er tilkoblet, kan du bruke denne elektroniske kontoen for eksempel:

  • Post
  • Kalender
  • Kontakt
  • dokumenter
  • Bilder
  • filer
  • skrivere

Den listen kommer selvfølgelig direkte fra innstillingene. Virkeligheten er mye annerledes. Du kan straks slå bilder (da den ikke gjør noe). Og med mindre du er villig til å installere og bruke Evolution groupware-pakken, kan du også slå Kontaktpersoner og Mail. Og filer er ganske sære, men det fungerer. Imidlertid, hvis du vil ha en veldig enkel måte å få tilgang til disse filene på Google Drive gjennom Linux, er dette perfekt fornuftig. Og hvis du er i orden med å installere Evolution, har du øyeblikkelig tilgang til Gmail, Kalender, Kontakter og oppgaver, uten å også måtte konfigurere applikasjonen.

La oss ta steget og legge til Google Cloud-kontoen din i Ubuntu 18.04 og deretter installere Evolution, slik at du får mest mulig ut av den nettkontoen.

Koble Google til Ubuntu

For å opprette denne tilkoblingen er det ingenting å installere. Det du trenger å gjøre er å koble Ubuntu til Google-kontoen din. For å gjøre dette, åpne Innstillinger og klikk Online-kontoer. Klikk på Google fra menyen med mulige kontoer ( figur A ).

Figur A

Online-kontoer som kan legges til Ubuntu 18.04.


Når du har klikket på Google, blir du bedt om å logge på Google-kontoen din ( figur B ).

Figur B

Logger på Google-kontoen din.


Gå gjennom påloggingsprosessen for Google-kontoen din. Når dette er fullført, blir du møtt med tilgjengelige alternativer ( figur C ). På dette tidspunktet kan du like gjerne deaktivere bilder.

Figur C

De begrensede alternativene som er tilgjengelige.


Lukk vinduet og lukk deretter Innstillinger-vinduet. Du er klar til å begynne å jobbe med Google sky-kontoen din.

Installere Evolution

Før jeg leder deg gjennom å installere Evolution, har du allerede tilgang til Google Kalender. Hvis du klikker på dagen / klokkeslettet i den øverste linjen, vises Kalender-popup-en som allerede viser Gmail-kalenderhendelsene dine ( figur D ).

Figur D

Den innebygde kalenderappen er koblet til Google Kalender.


For å virkelig få mest mulig ut av dette, anbefaler jeg at du installerer Evolution groupware-pakken. For å gjøre dette, åpne Ubuntu-programvare, søk etter Evolution og klikk for å installere ( figur E ).

Figur E

Installere Evolution groupware suite.


Når Evolution-installasjonen er fullført, åpner du den og du ser at Gmail-kontoen din allerede er lagt til. Avhengig av hvor mye data du har i Google-kontoen din, kan det ta en stund før den synkroniseres. Du kan sjekke Gmail, Kalender, Kontakter og Notater.

Google Disk

Det er her ting blir litt sære. Hvis du åpner Nautilus-filbehandleren, vil du legge merke til en oppføring for Google-kontoen din. Klikk på oppføringen så ser du ingen filer eller mapper med en gang. Gi det litt tid, og det vil endelig synkronisere med Google-kontoen din (igjen, avhengig av hvor mye data du har lagret på Google Drive-kontoen din, kan dette ta litt tid). Når du er synkronisert, kan du åpne filene direkte fra filbehandleren. Så lenge du ikke demonterer at Google-stasjonen, loggen eller omstarter maskinen, bruker du de tilkoblede Google Drive-filene nesten like bra som om de var lokale. Legg til nye filer eller rediger eksisterende filer, så synkroniseres de med Google Drive-kontoen din.

Det er ett forbehold. Hvis du har en veldig stor mengde data på Drive-kontoen din, kan det ta litt tid å bruke Nautilus på denne måten. Jeg har for tiden over 70 GB og Nautilus tar evig tid til å montere stasjonen. Hvis du ser på en mye mindre samling av filer og mapper, vil faktisk bruke denne funksjonen fungere ganske bra.

Få mest mulig ut av det

Å koble Google-kontoen din til Ubuntu 18.04 er ikke en perfeksjonsløsning for øyeblikket, men den gir noen fordeler du ikke vil finne i Ubuntu uten tilkoblingen. Prøv dette oppsettet og se om du ikke finner at proffene ikke oppveier ulempene.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com