Slik kobler du Zoho Docs til Google Drive-kontoen din

Koble Zoho Docs til Google Drive-kontoen din Jack Wallen viser deg hvordan du kobler Zoho Docs-kontoen til Google Drive, så du har ingen unnskyldning for ikke å prøve det som kan være en av de fineste skybaserte tekstbehandlerne på markedet.

Jeg lever og dør av Google Docs. Jeg har brukt den i flere år og betaler for ekstra lagring. Google Dokumenter behandler meg godt, og jeg har ingenting å klage på. Imidlertid er jeg alltid på utkikk etter alternativer. Et selskap som ser ut til å gjøre alt riktig er Zoho. De har alternativer for nesten alle tjenester du trenger.

Må-lese sky

 • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
 • De viktigste skyutviklingen i tiåret
 • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
 • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Jeg ble nylig klar over at forfatterverktøyet deres gjennomgikk en rekke forbedringer. Forrige gang jeg logget inn på Zoho-kontoen min for å ta en titt på tekstbehandleren deres, var konklusjonen min enkel: Det er et brukbart alternativ til Google Docs og MS Word 365.

Ved nylig inspeksjon har jeg trukket en annen konklusjon - en som kan gjøre at du vil prøve Zoho Writer. Det ene problemet jeg hadde var at alt jeg har skrevet de siste syv-årene, ligger i Google Drive. Med ideen om at jeg måtte trenge tilgang til dette innholdet, ønsket jeg å gi Zoho Writer en gang med det koblet til Google Drive-kontoen min.

Det tok meg litt å få de tilkoblede. Hvorfor? Fordi Zoho-instruksjonene ikke er helt klare. Frykt ikke, jeg kommer til å gjøre det enkelt for deg.

Men først, hvorfor Zoho Writer?

Hva Zoho-skribent kan gjøre

Du må skrive ord. Eller det er i det minste alt du tror du trenger å gjøre. Sannheten skal bli fortalt, du må skrive, formatere, redigere, distribuere, poste, konvertere, mail sammen, signere, samarbeide og mer. Zoho Writer gjør alt dette, og gjør det utrolig enkelt å håndtere hvert trinn. Enda bedre, Zoho Writer gjør alt dette med et brukergrensesnitt som gjør alt intuitivt ( figur A ).

Figur A

Zoho Writer hovedvindu.


Zoho klarte å lage en tekstbehandler som er like (og på noen måter overlegen) som Google Docs og MS Word 365.

Men så er det Google Drive. Uten å kunne integrere med Google Drive, ville jeg (og andre) hatt problemer med å bruke Zoho Writer. Heldigvis er det en måte.

Koble til Google Drive

Først må du ignorere Zoho-instruksjonene når du kobler Google Drive til Zoho-kontoen din. Gjør i stedet følgende:

 1. Logg deg på Zoho-kontoen din.
 2. Gå til docs.zoho.com.
 3. I venstre navigasjon ( Figur B ) klikker du på UPLOAD-rullegardinmenyen.
 4. Klikk på Google Disk-oppføringen.
 5. Når du blir bedt om det, klikker du på Autentiser Google-knappen.
 6. I det resulterende vinduet velger du Google-kontoen som skal brukes (eller om nødvendig logger du først på Google-kontoen din).
 7. Når du blir bedt om det, klikker du på Tillat for å gi Zoho Docs tillatelse til å få tilgang til Google Drive-kontoen din.

Figur B

Zoho Docs venstre navigasjon.


Du bør se et nytt vindu som ber deg om å legge ved filer fra Google Drive ( figur C ).

Figur C

Vedlegg fra Google Drive.


Velg filene du vil legge ved, og klikk på OK. Disse filene er nå tilgjengelige fra Zoho Docs. Ikke bekymre deg hvis du går glipp av filer, siden du alltid kan klikke på rullegardinmenyen UPLOAD, velge Google Drive og knytte flere filer til Zoho Docs.

Lagrer på Google Disk

Når du oppretter en fil i Zoho Writer, er sjansen stor for at du vil lagre den på den tilkoblede Google Drive-kontoen. Heldigvis tenkte utviklerne på det også. Gjør følgende for å få dette til:

 1. Fra Zoho Writer klikker du på rullegardinmenyen Fil.
 2. Velg Lagre til andre stasjoner ( figur D )
 3. Velg Google Disk.
 4. Naviger til mappen som vil huse filen.
 5. Klikk på Legg til i denne mappen.

Figur D

Lagre en Zoho Writer-fil på Google Drive.


Tro det eller ei, at den nylig lagrede filen vil være i standard Google Docs-format, klar for redigering, deling, etc. alt fra Google-kontoen din.

Forbeholdet

Som med alt innen teknologi, er det alltid en advarsel. Når du går til å knytte filer fra Google Drive, ser du ikke mapper. Hvis du er som meg, og du er en klistremerke for en ryddig katalogstruktur, og Google Drive-filene dine er pent pakket sammen i nøye navngitte og nestede mapper, kan dette føre til bekymring. Zoho Docs Google Drive-filvelgeren ignorerer mappene dine og viser ganske enkelt alle filene dine. Dette betyr at du sannsynligvis vil bruke mye tid på forhånd for å finne filer du vil knytte til Google Drive. Hvis du har massevis av filer, kan dette være et problem.

Prøv Zoho Writer en prøve

Hovedpoenget hvis du har nølt (fordi du trenger Google Drive) for å prøve Zoho Writer, kan jeg anbefale deg å opprette en forbindelse og bruke litt tid med Zohos verktøy. Det er verdt innsatsen. Du kan til og med finne Zoho Writer for å være langt overlegen i konkurransen.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com