Hvordan lage ditt første prosjekt på Google Cloud Platform

Bilde: iStock / jat306

Cloud computing-tjenester er avgjørende for den moderne virksomheten. Enhver virksomhet, enten det er en liten enmannsoperasjon som prøver å finne en nisje eller et multinasjonalt foretak med hensikt om verdensherredømme, kan få enorme konkurransefordeler ved riktig implementering av skytjenester. På baksiden er det ikke det første trinnet på veien mot uklarhet og fiasko å ikke dra nytte av skybaserte fordeler.

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Det er dusinvis av nettskyleverandører som tilbyr tjenester og verktøy som spenner fra engangsbruk til elektroniske applikasjoner til fullverdig infrastruktur-som-en-tjeneste (IaaS). En av skyleverandørene som tilbyr en rekke tjenester til markedet, er Alphabet, som opererer under Google Cloud Platform (GCP) banneret.

Denne veiledningen viser hvordan du oppretter ditt første prosjekt på Google Cloud Platform.

(TechRepublic Premium)

Hvordan lage ditt første prosjekt på GCP

I likhet med andre skyleverandører, som Microsoft Azure og AWS, er det første og viktigste trinnet for å få tilgang til skytjenester å sette opp en konto. For Google Cloud må du etablere en gyldig Google-konto, inkludert navn, beliggenhet og kredittkort - selv om du bare har tenkt å bruke gratisversjonen av skysystemet.

Bruk din validerte nettleser, bruk den validerte kontoen din til å logge inn på Googles økosystem. Naviger til hovedsiden for Google Cloud og klikk på Gå til konsoll-knappen for å komme til et skjermbilde som ligner på figur A.

Merk: Et midlertidig standardprosjekt kan være oppført, men jeg oppretter mitt eget prosjekt for dette eksempelet.

Figur A

Figur A

Klikk på Opprett-koblingen for å starte et nytt prosjekt. Som du ser i figur B, har du et begrenset antall prosjekter tilgjengelig under reglene for den gratis prøveversjonen. Hvis du vil legge til flere prosjekter, kan du oppgradere til et av abonnementsnivåene for tjenesten.

Figur B

Figur B

Gi det nye prosjektet ditt et navn, og knytt det til en organisasjon hvis du har satt opp kontoen din under en virksomhetslisens. For eksempel, bruker jeg en individuell lisens under regler for gratis prøveversjoner, så ingen organisasjoner er tilgjengelige. Når et navn er lagt inn, klikker du på Opprett-knappen for å komme til hele Google Cloud-dashbordet for det nye prosjektet ditt ( figur C ).

Figur C

Figur C

Som du kan se, er det mye informasjon på prosjektpanelet. Den primære navigasjonsformen på dashbordet er i venstre vindusrute. Derfra kan du få tilgang til API-er, administrative tjenester, sikkerhetsinnstillinger, datamaskintjenester, virtuelle maskiner (VM-er), lagringskonfigurasjoner og mer.

Fra midten av prosjektoversikten kan du få tilgang til prosjektdetaljer, tilordne folk til prosjektet ditt, se nyere aktivitet og overvåke ressurser. Den blå linjen øverst på dashbordet (figur C) viser deg hvilke av prosjektene dine som er åpne og tilbyr en rullegardin for å veksle mellom prosjekter.

I likhet med andre IaaS-skytjenester tilbyr Google Cloud tilgang til en rekke forhåndskonfigurerte virtuelle maskiner. For eksempler, klikk på Marketplace-koblingen i navigasjonslinjen for å komme til skjermen som er vist i figur D.

Figur D

Figur D

Fra dette skjermbildet kan du opprette og få tilgang til VM-er som utfører GPU-akselererte beregninger og kjører åpen kildekodedatabaser eller dedikerte utviklingsstabler, bare for å nevne noen.

Lær mer om Google Cloud Platform i serien vår

I løpet av de neste månedene vil TechRepublic utforske noen av de nyttige verktøyene, applikasjonene og funksjonene som er tilgjengelige med Google Cloud Platform i en serie veiledningsoppgaver. Temaene vil omfatte virtuelle maskiner, lagringsservere, VPN-tjenester og databasesystemer.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com