Slik installerer du Sourcegraph med Docker

Slik installerer du Sourcegraph og Docker Hvis prosjektet ditt har nådd millioner av kodelinjer, trenger du et verktøy for å hjelpe deg med å søke i det. Kildegraf er akkurat det du trenger. Finn ut hvordan du raskt distribuerer en instans ved hjelp av Docker.

Sourcegraph er et søkekode- og navigasjonsverktøy med åpen kildekode som gjør det mulig for utviklere å gjøre raske globale søk, bruke intelligent kodegjenkjenning, forbedre GitHub-kodehosting, tjene som et utvidelses-API for enklere tredjepartsintegrering og mye mer. Når du har startet det, kan det styrke kodesøking på måter du kanskje aldri før har opplevd.

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Men hvordan distribuerer du Sourcegraph? Det er noen måter å få dette til å skje:

  • Prøv en offentlig instans på hvilket som helst åpen kildekodelagringssted.
  • Installer Chrome-nettleserutvidelsen.
  • Bruk som Docker-beholder.

Jeg vil lede deg gjennom distribusjonen av Sourcegraph via en Docker-beholder og deretter hvordan du legger til et depot som skal brukes til kodesøking.

Hva trenger du

Jeg skal demonstrere på Ubuntu Server 18.04. Hostingplattformen betyr ikke noe, så lenge den kan kjøre Docker. Du må også koble til et depot. Jeg skal demonstrere med et GitHub-repository, og for å gjøre det trenger du et tilgangstoken og omfanget for et repository (som begge finnes på din GitHub-konto). Til slutt trenger du en bruker som er i stand til å kjøre docker-kommandoen uten å bruke sudo (av sikkerhetshensyn).

Sette ut beholderen

La oss først distribuere containeren. Dette kan gjøres med en enkelt kommando. Vi distribuerer beholderen på intern og ekstern port 7080 og monterer data i katalogen /.sourcegraph/config:/etc/sourcegraph . For å gjøre dette, åpne et terminalvindu og gi kommandoen:

 docker run --publish 7080: 7080 -d --rm - volume ~ / .sourcegraph / config: / etc / sourcegraph --volume ~ / .sourcegraph / data: / var / opt / sourcegraph --volume / var / run /docker.sock:/var/run/docker.sock kildegraf / server: 2.13.5 

Når denne kommandoen er fullført, vises et velkomstskjermbilde som informerer deg om hvordan du kommer til Sourcegraph web gui ( figur A ).

Figur A

Sourcegraph-beholderen er utplassert.


Med mindre vertsserveren har en GUI, vil du ikke nå Sourcegraph via 127.0.0.1 localhost-adressen. I stedet peker nettleseren din til http: // SERVER_IP: 7080 (der SERVER_IP er IP-adressen til hosting-serveren). Det vil få opp admin-brukeropprettingssiden ( figur B ).

Figur B

Oppretter en Sourcegraph-administrator.


Etter å ha opprettet en bruker, vil du være logget inn og begynne å konfigurere Sourcegraph.

Legger til et depot

Nå er det på tide å legge til et depot. Klikk på Configuration-knappen fra Sourcegraph-hovedsiden ( figur C ).

Figur C

Sourcegraph hovedvindu.


I konfigurasjonsvinduet ( figur D ) klikker du på knappen Legg til GitHub-lagringsplasser, som vil produsere den nødvendige konfigurasjonen for det depotet.

Figur D

Legger til et GitHub-lager.


I "token" -linjen, slett innholdet mellom sitatene (den uthevede delen) og legg til tilgangstoken du har hentet fra GitHub-kontoen din. Når du har limt inn det tokenet, klikker du på Lagre endringer.

Når GitHub-informasjonen er lagt til, klikker du på Repositories-knappen, og du skal se alle depotene tilknyttet tilgangstokenet ( figur E ).

Figur E

Våre tilgjengelige depoter.


Klikk for å aktivere alle / alle depotene du vil legge til Sourcegraph. Når de er aktivert, vil Sourcegraph klone dem slik at de er klar til å bli søkt. Du kan deretter klikke på et av depotene og begynne å søke gjennom koden din. Hvis du har å gjøre med tusenvis til millioner koder, vil Sourcegraph raskt bli din beste venn.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com