De viktigste skyutviklingen i tiåret

Topp 5 ting å vite om open source og cloud Cloud-programvaren hindrer open source-programvareselskaper fra å tjene penger. Tom Merritt forklarer de fem tingene du trenger å vite om open source og skyen.

Cloud computing har kanskje vært den mest transformative teknologien de siste årene og har endret arten av hvordan organisasjoner fungerer. Selv om sky slo rot før 2010, fikk teknologien alvorlig fart på 2010-tallet, noe som fremgår av antall tilbud og selskaper som begynte å flytte arbeidsmengder fra lokalene - fulgt av de fleste eller alle virksomhetene deres.

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Mer enn en tredjedel av organisasjonene ser skyinvesteringer som en topp tre investeringsprioritet, noe som påvirker markedstilbudet, ifølge Gartner. Selskapet spådde også at innen utgangen av 2019 vil mer enn 30% av teknologileverandørenes nye programvareinvesteringer skifte fra sky-first til cloud-only.

Her er noen av de mest bemerkelsesverdige skyutviklingen det siste tiåret. Denne artikkelen er også tilgjengelig som nedlasting, Cheat sheet: De viktigste skyutviklingen i tiåret (gratis PDF).

Skygiganter blir født

I 2010 hadde de tre skygigantene - Amazon Web Services, Microsoft og Google - alle lansert sine skybedrifter. Det var også året som fikk fødselen til OpenStack, den ledende open source-skyprogramvareplattformen. Verdensomspennende utgifter til offentlig sky startet tiåret på 77 milliarder dollar, ifølge Statista, og ble anslått for å fullføre det til 411 milliarder dollar - mer enn fem ganger så mye.

Cloud providers 2019: En kjøperguide (gratis PDF)

AWS skyformasjon offentlig utgivelse

Å innse skalerbarheten og elastisiteten til skytjenester krever at skymiljøer er definert med kode. AWS CloudFormation, som ble lansert i 2011, brakte en støttet, konsekvent måte å definere AWS-sky-distribusjoner til miljøer i alle størrelser, bemerket Brian Alletto, en seniorarkitekt ved digital konsulentvirksomhet hos West Monroe Partners.

"Dette ga en viktig byggestein av infrastruktur som kode i AWS-økosystemet og muliggjorde en hurtig utvidelse av forhåndsbygde løsninger tilgjengelig" utenfor hylla "til enhver AWS-administrator, " sa Alletto.

Fremveksten av serverløs databehandling

Den serverløse modellen er en der funksjoner vanligvis utføres i skyen. Til alt for alt ble serverløs databehandling hovedsakelig født på AWS re: Invent-konferansen i 2014, med Amazon Web Services 'kunngjøring av Lambda. Microsoft og Google fulgte snart med sine egne plattformer.

Til tross for navnet eliminerer ikke serverløs databehandling behovet for en server. Snarere blir programvarekoden outsourcet til skyleverandørens infrastruktur, der applikasjonen automatisk kjøres i skala basert på forespørselen. Skyleverandøren vedlikeholder serveren og administrerer ressursallokering for å sprekke og kontrahere ressurser elastisk etter behov. Prisfastsettelse er basert på mengden ressurser som forbrukes snarere enn på forhåndsinnkjøpte kapasitetsenheter.

Serverløse arkitekturer: 10 alvorlige sikkerhetsproblemer (gratis PDF)

Beholdere og mikroservices

Beholdere, som gjør det mulig for utviklere å administrere og enkelt migrere programvarekode, har økt i popularitet. I 2013 ble Docker løslatt, men det var den første utgivelsen av Kubernetes i 2014 som virkelig fikk ballen til å rulle, ifølge Alletto. Det "begynte den utbredte bruken av containerbaserte arkitekturer fra IT-butikker og den nødvendige standardiseringen av containerbaserte løsninger blant alle de store leverandørene av offentlige skyer, " sa han.

451 Research spådde at markedet for applikasjonscontainere ville vokse fra 749 millioner dollar i 2016 til mer enn 3, 4 milliarder dollar i 2021. Femti-tre prosent av organisasjonene undersøker eller bruker containere i utvikling eller produksjon, ifølge en Cloud Foundry-rapport.

Bruken av skycontainere har blitt den nye normale fordi de muliggjør portabilitet for arbeidsmengde, sa Kishore Durg, administrerende direktør i Accenture Cloud for Technology Services. "Så du kan ta noe som ble skrevet et sted og kjøre det hvor som helst. Det er enormt."

Beholdere har gyte opp mikroservices, DevOps, hybrid / multicloud-scenarier og applikasjonsmodernisering og migrering, sa Durg. Å kjøre apper på mindre tjenester reduserer kostnadene og driver høyere ressursutnyttelse og effektivitet. Containere gir også bedrifter muligheten til å akselerere utviklingen av nyere teknologier for konkurransefortrinn, sa han.

Mer fra vår tiårs-serie (TechRepublic på Flipboard)

Cloud native tjenester

Uten tvil er en av de viktigste nettskybegivenhetene i tiåret økningen av cloud-native tjenester, ifølge Durg. "Det endrer folks oppfatning av sky - fra å bli sett på som et billigere datasenter til å bli et sant innovasjonssystem."

Cloud-native tjenester gir selskaper nesten øyeblikkelig tilgang til tjenester som ville ha tatt måneder for selskaper å utvikle seg på premisset, bemerket han.

I 2018 hadde Cloud Native Computing Foundation (CNCF), et leverandørnøytralt hjem for sky-native prosjekter, et sluttbrukerfellesskap på over 50 medlemmer inkludert kraftverk som alle de store skylverandørene, samt selskaper som AT&T, NEC, Accenture og Bloomberg.

"Cloud-naturtjenester er uten tvil det som har innledet en epoke med smidig utvikling i bedriften, " sa Durg.

Tilkobling til skyen

Fra begynnelsen opprettet selskaper "vanvittige VPN-forbindelser, '' sa George Burns III, seniorkonsulent for skyvirksomhet ved digital konsulentvirksomhet, SPR. Dedikerte forbindelser til Amazon Direct Connect startet i 2011, og Azure Express Route i 2014, blant andre. Nå har tilkoblingen blitt "kommunisert så godt at nesten enhver bedrift kan koble sin eksisterende infrastruktur til skyen, " sa Burns.

Det siste tiåret så også økningen i bruken av virtuelle private skyer, der en del av offentlig sky blir porsjonert for privat bruk, og VPN-er for å få tilgang til skyer, sier David Linthicum, sjef for skystrategi i Deloitte Consulting. "Nå kan de ha en VPC, som utnytter et virtuelt privat-offentlig nettverk, " sa han. "Det var en stor forandring og forventet ikke å skje, og plutselig falt alle innvendinger folk hadde mot den offentlige skyen."

Eksplosjon av SaaS

Traksjon for programvare som en tjeneste begynte på begynnelsen av 2000-tallet, men det var ikke før i slutten av 2016-begynnelsen av 2017 da SaaS flyttet ut av oppstartsområdet og folk begynte å bruke det på bedriftsområdet, sier Sid Nag, forskningsdirektør i Gartner. Det verdensomspennende markedet for offentlige skytjenester anslås å vokse 17, 5% i 2019 til totalt 214, 3 milliarder dollar, opp fra 182, 4 milliarder dollar i 2018, ifølge Gartner.

Det raskest voksende markedssegmentet vil være skysysteminfrastrukturtjenester, eller infrastruktur som en tjeneste (IaaS), som er forventet å vokse 27, 5 prosent i 2019 til å nå 38, 9 milliarder dollar, opp fra 30, 5 milliarder dollar i 2018. Den nest høyeste vekstraten på 21, 8 prosent vil oppnås ved hjelp av nettsky-infrastrukturtjenester, eller plattform som en tjeneste (PaaS).

En av de viktigste trendene i SaaS har vært muligheten til å få tilgang til API-er på tjenestenivå, ifølge Linthicum. "Jeg kan påkalle noe fra appen min bak kulissene uten å måtte ha et brukergrensesnitt å gripe inn, " sa han.

"Skytjenester ryster definitivt bransjen, " sa Nag. SaaS-veksten har overgått veksten av lokal lisensbasert programvare, la han til.

Vekst av hybridsky

Hybride skyer, sammenkoblingen av private skyer med lokale skyer og offentlige skyer, gikk av stabelen de siste årene som en måte for organisasjoner å sikre sine spill og balansere det de gjør internt mens de dypper tærne i offentlig sky.

"Folk flytter til hybrid sky for å til slutt flytte til det offentlige eller multicloud, " sa Linthicum. "De elsker hybrid fordi det betyr" Jeg er oppe for noe ", og da må det egentlig ikke male dem inn i et hjørne eller heve hacklene av mennesker i organisasjonen til og med for fem år siden, og bare presset på offentlig sky. "

Han sa at 95% av hybridskyene som bygges vil kombinere gamle mainframe-systemer koblet til en av de store skyleverandørene. Gartner anslår at innen 2021 vil 90% av organisasjonene distribuere multiclouds eller en hybrid (offentlig-privat) skymodell.

Topp fem lokale lagringsalternativer for skyer (gratis PDF)

Sikkerhetskopiering og utvinning

Organisasjoner begynte å sikkerhetskopiere arbeidsmengder til skyen rundt 2014, men det var hovedsakelig for testing, sier Burns. Det var virkelig året etter "da vi presset arbeidsmengden til offentlig sky ... når vi hadde nettsteder opp, begynte vi å skyve sikkerhetskopifilene våre til Amazon S3."

I 2015 kunngjorde Rackspace, tradisjonelt en leverandør av hosting og administrerte tjenester, et stort strategisk skifte til skyleverandørstyrte tjenester, sa Alletto. "Denne kunngjøringen bekreftet begge forretningsmodellene til nyere, bare skytskytende konkurrenter, mens de signaliserte tilgjengeligheten av store administrerte tjenester for enterprise IT-butikkers offentlige skymiljøer."

Nå er forretningskontinuitet og katastrofegjenoppretting "bakt i alt vi gjør, " legger Burns til. "Muligheten til å kjøpe granulære ressurser gjør det mulig for oss å tenke på katastrofegjenoppretting i trinn én og ikke etter lansering i produksjon."

Linthicum var enig og sa "plutselig, i løpet av de tre siste årene begynte folk å fokusere på BCDR (forretningskontinuitet og katastrofegjenoppretting)." Antagelsen var at hvis organisasjoner brukte sky, ville de automatisk være spenstige, men i løpet av de siste tre årene begynte backup-løsninger å bøye seg, med ankomsten av AWS Glacier, sa han. "Folk innser at de fortsatt har ansvar for å sikkerhetskopiere dataene sine."

Skift fra capex til opex

En av de største trendene innen sky var endringen i hvordan organisasjoner kjøpte teknologiressurser. Rundt 2016 var det erkjennelsen av at de kunne spare betydelige mengder penger på maskinvare og datasentre, og i stedet kjøpe tjenester på behov etter behov.

Linthicum legger tidsrammen litt lenger tilbake og sa at selskapene begynte å verdsette smidighet og tid til marked som verdiidentifikatorer. "Vi kan normalt spare noen 20 til 30% i driftskostnadene ved å gå over til modellen som service, " sa han. "Jeg pleide å si: 'Folk vil komme til sky for å spare penger og de vil holde seg etter smidigheten.'"

Sky-konsolidering

I 2018 sto de fem beste IaaS-leverandørene (Amazon, Google, Microsoft, IBM og Alibaba) for nesten 77% av det globale IaaS-markedet, ifølge Gartner. Selskapet anslår også at mellom 2020 og 2023 vil antallet leverandører av skystyrte tjenester bli konsolidert fra 3000 til omtrent 1500, sa Nag.

"Det er klart, mindre aktører blir presset ut av virksomheten, " bemerket han. Dette skyldes det faktum at å komme inn i skyvirksomheten krever en betydelig investering. "Å tilby IaaS krever bygging av datasentre og betydelig kapital og hvis du ikke gjør det." Hvis jeg har dype lommer, blir det vanskelig å opprettholde denne virksomheten. "

Konsolidering er endetilstanden for enhver teknisk trend vi har hatt tidligere, og skyen er ikke annerledes, sa Linthicum. "Til syvende og sist vil folk… bruke på mest ressurser som vil fremme mest mulig verdi. Innkjøp for skyberegning er så høyt at de større leverandørene som vil seire og konsolidering vil skje."

En mengde startups og forstyrrere i skyen

Det siste tiåret har hatt økningen fra born-in-the-cloud-selskaper. Fra videostreaming til riddelingstjenester kunne disse selskapene bevege seg raskere og billigere enn om de hadde startet sine virksomheter for 15 år siden, observerte Linthicum, alt takket være cloud computing.

"De har utnyttet skyen som en styrkemultiplikator som et våpen for virksomheten deres, '' sa han." Jeg har vært på mange paneler ... hvor hvis startups ble spurt om hva som var den teknologien som gjorde at de kunne være så vellykkede som de er hvis de støttes inn i et hjørne, vil de si cloud computing. "

Skystyring

Flytting til sky ble også mer akseptabelt for organisasjoner i sterkt regulerte bransjer på grunn av fremveksten av skystyring, som gir jevn politikkhåndhevelse "og et skysikkerhetsrammeverk som dikterer en sikkerhetsforpliktelser til en nettsky-leverandør og dens brukere for å sikre ansvarlighet, " i følge TechTarget.

De fleste sliter med kompleksitetsproblemer når de flytter til skyen, "og den eneste måten å komme seg rundt på er styring ... fordi det er nesten et uholdbart spørsmål hvis vi ikke har styring over kostnader, tjenester og ressurser vi forvalter, "sa Linthicum.

"Det er 80% av spørsmålene jeg svarer, " når det gjelder hvordan skystyring fungerer. Styring har eksistert siden begynnelsen av cloud computing, bemerket han, "men nå oppdager vi det bare." De offentlige nettskyleverandørene selger vanligvis ikke denne funksjonen, la han til; det er hovedsakelig tredjeparter fordi løsningene er heterogene og fungerer på tvers av flere skyer.

Vekst av multiclouds

En Gartner-undersøkelse av offentlige nettskybrukere fra tidligere i år belyser et stort skifte til en multicloud databehandlingsstrategi. Resultatene fra undersøkelsen viser at 81% av de spurte jobber med to eller flere tilbydere.

"De fleste organisasjoner tar i bruk en multicloud-strategi ut fra et ønske om å unngå selgerinnlåsing eller å dra nytte av beste løsningen, " forklarte Michael Warrilow, visepresident i Gartner.

Dette forbedres også av trenden med å migrere til skyen i en enkel "lift and shift" -tilnærming, som flytter data med så lite arbeid som mulig, sa Linthicum, typisk ved å refaktorere eller gjøre om applikasjonene og dataene slik at de jobber mer effektivt med en skybasert plattform.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com