Offline Gmail, Kalender og Dokumenter felt testet på godt og vondt

Sent i forrige uke ga Google godt løfter om å levere offlinefunksjonalitet for sine nettbaserte Gmail-, Kalender- og Dokumenter-apper innen utgangen av sommeren. Frakoblet Gmail er nå tilgjengelig for Chrome-brukere, Kalender lanserer også offlinealternativer, og Dokumenter er åpne for en liten gruppe testere. Jeg har prøvd ut alle de tre appene offline i de nåværende versjonene deres, og funnet noen få feil, men også noen fine funksjoner.

Merk: Jeg prøvde ut Gmail, Kalender og Dokumenter offline med min private Gmail / Google-konto under en tur til Adirondacks, men appene fungerer stort sett nøyaktig det samme på Google Apps-plattformen. Én advarsel: Google Apps-installasjonen din må migreres til den nyere Apps-plattformen, og administratoren din må ha aktivert tilgangen til de riktige innstillingene.

Går offline

Alle tre offlineversjoner krever at du installerer en "app" fra Chrome Web Store, som ikke er det samme som å installere en "utvidelse" fra, vel, den samme butikken. Når den er installert, gir den appen din Chrome-nettleser tillatelse til å lagre mer informasjon enn 5 MB normalt tillatt i nyere nettstandarder. Det neste og potensielt siste trinnet er å klikke på det tannhjulformede ikonet øverst til høyre på siden Gmail, Kalender eller Dokumenter og velge alternativet for å konfigurere bruk uten nett.

For mange av oss kan det lett være det siste trinnet i å ha offline tilgang til e-post, dokumenter og avtaler. Alle de tre appene holder offline dataene sine oppdatert i bakgrunnen, uten å kreve at du manuelt synkroniserer kontoen din før du planlegger å hoppe på et fly eller ta turen til et område uten webtjeneste.

Når du er på nettet og gjør ditt vanlige arbeid og blar, sjekker Google-appene dine inn og tar tak i meldinger, dokumenter og avtaler for offline bruk. Det er ikke så automatisk hvis du bruker flere datamaskiner hver dag, men de fleste bærbare krigere trenger bare å koble seg til Wi-Fi i et minutt eller to for å få synkronisert offline-apper for Chrome. Når du åpner den bærbare datamaskinen for å finne ingen Wi-Fi tilgjengelig, kan du fremdeles åpne Chrome, klikke på en app-knapp og se tingene dine.

Hvor mye av de tingene varierer fra app til app, og avhengig av volumet på kontodataene. I min frakoblede Google Mail-app kan jeg se meldinger som går tilbake til september 2010, og e-posttrafikken min er ingenting å nyse på. Kalenderhendelsene mine nådde bare tilbake til 21. juli 2011 (det er tilsynelatende tilfellet for alle), noe som er en merkelig avskjæring for appen som bruker minst mulig data.

Dokumenter, i den versjonen jeg får se tidlig på, sikkerhetskopierer de 25 sist oppdaterte tekst- og regnearkdokumentene, men bare i visningsmodus. Både kalender og dokumenter er skrivebeskyttede verktøy - du kan se på hendelser og dokumenter, men du kan ikke redigere eller opprette dem. Redigering kommer til Docs, sier Google, men om Kalender gir brukerne muligheten til å opprette og deretter synkronisere hendelser, forblir ukjent.

Gmail er en annen sak. Når du er frakoblet, kan du lese, komponere, svare, videresende, slette, arkivere, etikette og på annen måte jobbe innboksen slik du normalt ville gjort. Hovedforskjellen er i grensesnittet: det er nettbrett-stil og minner om Outlook, med en innboksrute til venstre og den valgte meldingen til høyre (som tidligere nevnt). Du kan få tilgang til flere Gmail- / Apps-kontoer offline med en rask kontoswitch, og å legge til en konto er så enkelt som å logge på og deretter åpne Offline Google Mail-appen.

ulempene

For øyeblikket fungerer da Googles offline-app-push bra for de som uventet finner seg offline og trenger tilgang til en viktig e-post, avtale eller dokument - spesielt hvis de bruker en Chromebook. Men ulempene er mange: ingen oppretting eller revisjon i Dokumenter eller Kalender, Chrome-eksklusivitet, og selv om det ikke er alt det som beskatter, er det fortsatt litt oppsett og tenkemåte som trengs for å sikre at det du trenger offline, faktisk er der. Det er bare den første iterasjonen av offline verktøy fra et selskap som elsker å revidere og slippe, så her håper ting blir mer sømløse og mindre kresen herfra.

Les også:

  • Spørsmålene dine svarte: Hva Chromebook kan og ikke kan gjøre
  • Kontinuerlig innovasjon i Google Apps er det en velsignelse eller en forbannelse?
  • De 40 viktigste snarveiene for Google Apps

© Copyright 2020 | mobilegn.com