Åpen kildekode er stor i databaser, men skyen er større

Bilde: Denis Isakov, Getty Images / iStockphoto

I årevis har åpen kildekode og ikke-relasjonelle data økt tiåringenes gamle dotering av databaseteknologi. I 2018 anslår for eksempel Gartner at åpen kildekodedatabaser ville stå for "10% av DBMS-forbruket, noe som reflekterer akselererende adopsjon fra bedriftsbrukere." Dette stigende open source tidevannet har ikke løftet alle båter, med Oracle som kontinuerlig har mistet markedsandeler siden 2013, ifølge Gartner.

Så viktig som åpen kildekode har vært, og så forstyrrende som ikke-relasjonelle databaser som MongoDB forblir, er det en langt større trend innen databaseadopsjon, og det handler om nettsky. Som en fersk 451 forskningsundersøkelse indikerer, er sky langt det største skiftet i databaseadopsjon.

Født i skyen

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Da 451 Research undersøkte et representativt utvalg av IT-ledere, avdekket det noen overraskende trender. Over hele linjen leter foretak etter nye måter å administrere sine data på. Relasjonsdatabaser, så praktiske for en koselig verden av data som er lagret i ryddige rader og kolonner for ERP og andre systemer, har i økende grad mistet glansen i en verden med høyt volum, høy hastighet og svært variabel data. Plutselig er mer fleksibelt skjema, som tilbys av ikke-relasjonelle databaser som MongoDB eller Apache Cassandra, kritiske.

I tillegg, gitt den sentrale rollen som utviklere i det moderne foretaket, fortsetter åpen kildekode å få betydning, ettersom den gir utviklerne umiddelbar tilgang til koden de trenger. Dette har ført til at nye leverandører ble introdusert for å tilfredsstille nye arbeidsbehov for databaser.

Alt dette dukker opp i 451 forskningsdata, da virksomheter "svinger til" fremtiden for data ( figur A ).

Figur A

Bilde: 451 Forskning

Legg merke til at like viktig som åpen kildekode og ikke-relasjonelle databaser er, er de langt større trender som fører til adopsjon av databasene, kysset kusiner til utskilt arkitektur og cloud computing.

To måter å tenke på sky på

Det er minst to forklaringer på dette. Den første, i forhold til et skifte fra skala opp til skala ut arkitekturer, har alt å gjøre med volum. Virksomheten håndterer ganske enkelt mye mer data i dag enn for et tiår siden, eller til og med for et år siden. Mens ikke-relasjonelle databaser bidrar til å løse skaleproblemet, er sky en langt større bidragsyter til oppløsningen. Samtidig pleier det datavolumet å bli født i skyen i dag. Datatyngdekraften er det den er, og det er fornuftig å administrere disse dataene på samme sted der de ble opprettet.

Men det er en annen grunn til at adopsjon av skyer er utenfor listene: Cloud computing oppfyller mange av løftene om åpen kildekode, samtidig som det muliggjør løftet om ikke-relasjonelle databaser. I skyen trenger du ikke egentlig å velge. Hvis du vil at MySQL eller PostgreSQL skalere skaleres, kan du få dem fra en av flere skyleverandører. Eller hvis du vil ha Amazons DocumentDB, MongoDB, Redis, Cassandra, Google Cloud Datastore eller en annen ikke-relasjonell database, kan du også få det.

For utviklere får de valget de er vant til fra åpen kildekode, men med ekstra bekvemmelighet. I stedet for å måtte skaffe servere, sørger skyene for det for dem. For mange år siden stemmer Tim O'Reillys om "åpne nok" data fremdeles for skydatabaser:

Det er en pragmatisk åpen, og det er en ideologisk åpen. Og det pragmatiske er at det er tilgjengelig. Det er tilgjengelig på en rettidig måte, på en ikke-preferentiell måte, slik at noen mennesker ikke får bedre tilgang enn andre .... Når kostnadene er lave nok, skaper det faktisk mange av de samme forholdene som en allmenning .

Eller, som Tom Barber har bemerket den relative viktigheten av "åpen" vs. "sky" for utviklere, "det er et skifte fra 'Vi trenger kildekoden for å gjøre endringer og få en konsulent til å implementere den' til 'vi kan få dette reiste seg veldig raskt og støttet av vår favoritt sky-leverandør. "" Bekvemmeligheten, viser det seg, trumfer alt.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com