Orakles nye digitale assistent høres mistenkelig ut som Clippy

Video: Oracle utfører risikoen for at firmaer blir fragmenterte når de vokser. Bedriftsledere i Oracle diskuterer vanskeligheten med tydelig kommunikasjon og samarbeid i mange etablerte selskaper.

Oracle introduserte en rekke forbedringer på tvers av sin portefølje av skyapplikasjoner på tirsdag som en del av Oracle OpenWorld-arrangementet i San Francisco, og blant dem er integrasjon med digitale assistenter. Teknologien har gjennomsyret Oracle ERP Cloud, Oracle SCM Cloud, Oracle HCM Cloud og Oracle CX Cloud.

Oracle utpekte Digital Assistants som "et nytt paradigme for brukerinteraksjon, der det er en" samtale "mellom brukeren og den digitale assistenten med" ferdigheter "for å overvåke aktivitet og oppdage og løse problemer raskt og effektivt. Oracle Cloud Applications utvikler digital assistent ferdigheter på tvers av en rekke brukssaker, "og at" brukere kan samhandle med assistenten via et samtale-brukergrensesnitt for en bedre brukeropplevelse og økt forretningseffektivitet, "i en pressemelding.

44 enkle måter å skjerpe skriveferdighetene dine (gratis PDF) (TechRepublic)

Gitt at Siri ble introdusert i 2011, er beskrivelsen av "det nye paradigmet" mistenkt. Måten integrasjonen er ment å fungere nesten høres rimelig ut, for deler - for ERP Cloud kan den "redusere innsatsen som kreves for å sende inn og gjennomgå timelister, spore statusen til prosjekter og eskalere problemer med tidsinngang og prosjektledelse." Mens det er i SCM Cloud, er det ment å "hjelpe kunder med å forenkle analyser av årsaken til forbedret ytelse i leverandørkjeden."

Ting begynner å høres rart ut i beskrivelsen for Oracle HCM Cloud, ettersom funksjonen "nå kan foreslå neste trinn og anbefalinger innenfor konteksten av medarbeidersamtaler, " og gir "tilgang til ombordoppgaver, mål og evalueringer av ytelser, og tilgjengeligheten av leder selvbetjeningshandlinger. "

Vis flashbacks av en animert papirklipp som sier "Det ser ut som om du skriver et brev. Vil du ha hjelp?" Microsofts assistentkonsept var ofte i veien, med forsøk på å skjule den animerte bindersen og ledsagere vanligvis mislyktes, dukker opp igjen når nøkkelord skrives inn eller etter å ha startet programmet på nytt.

Heldigvis er den opplevelsen valgfri, ifølge Oracle. "Det vi aldri vil gjøre er å slå av skjermopplevelsen, hvis brukerne er veldig i tråd med å bruke tradisjonelle måter å samhandle med programvare, som skjermer og alt - dette er for å komplettere og styrke menneskets evne til bare å gjøre opplevelsen veldig annerledes, "Juergen Lindner, seniordirektør for SaaS produktmarkedsføring i Oracle, fortalte TechRepublic. Generelt sett det vi gjør er at vi har bygd AI-ferdigheter inn i programvaren ... interaksjonskompleksiteten med systemet er så høy, det tar mye tid for medarbeiderne ut av ligningen som ellers kunne blitt dedikert mye mer effektivt Når vi plukker ut disse brukssakene, er de ikke tilfeldige, det er vanligvis der vi har testet eller vi har snakket med kunder, veldig dyptgripende undersøkelser om hvilke typer interaksjonsmetoder som vil være mest verdifulle. "

Lindner fremkalte bildene av forbrukerfokuserte digitale assistenter som Siri, Google Assistant og Alexa, samt chatbots i Slack. Spesielt ble Clippy kort gjenopplivet for Teams - Mikrosofts Slack-konkurrent - i mars 2019 før hun ble drept på en usikker måte senere samme måned.

Før Clippy ble introdusert i Microsoft Office 1997, dukket den første opp i Microsoft Bob, en alternativ GUI utgitt i mars 1995 for Windows 3.1. Standardassistenten, den gang kalt "skuespillere", var Rover, assistenten ominnstilte for filsøkverktøyet i Windows XP. Office Assistant-konseptet ble deaktivert som standard i Office XP, og Steven Baker fortalte ZDNet i 2001 at "Clippy er for det meste upassende for folk som bruker Office."

For mer om Oracle OpenWorld, sjekk ut "Oracle introduserer gratis autonome database- og skytjenester" og "Oracle Cloud Infrastructure oppnår FedRAMP-autorisasjon" på ZDNet.

Data, Analytics og AI Nyhetsbrev

Få eksperttips for å mestre grunnleggende grunnleggende analyser av data, og følg med på den siste utviklingen innen kunstig intelligens. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com