Organisasjoner klarer ikke å implementere grunnleggende skysikkerhetsverktøy

Gartner IT-symposium / Xpo 2019: IBM overvinner sikkerhets- og reguleringsproblemer med offentlig sky Hvordan IBM jobber med kunder i regulerte bransjer for å skalere AI på tvers av offentlige skyer og beskytte data.

Må-lese sky

 • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
 • De viktigste skyutviklingen i tiåret
 • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
 • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Bitglass ga tirsdag ut en rapport som avslørte økt adopsjon av skyen i bedriften, med 86% av organisasjonene som har distribuert skybaserte verktøy. Til tross for denne økningen, sa bare 34% av selskapene at de har implementert single sign-on (SSO), et av de mest grunnleggende, men avgjørende skysikkerhetsverktøyene, fant rapporten.

Rapporten, med tittelen A for Adoption: Bitglass 'Cloud Adoption Report' fra 2019, kartla 138 000 selskaper over hele verden for å bestemme den samlede vekstraten og trender i skyadopsjoner. Cloud-adopsjonen har vokst jevnlig siden 2014, men i 2019 var den høyeste adopsjonsraten ennå, ifølge rapporten.

Spesiell rapport: Cloud v. Datasentervedtak (gratis PDF) (TechRepublic)

Flere forretningsfolk har tatt i bruk teknologien, sa Lauren Nelson, forskningsdirektør som betjener infrastruktur- og driftspersonell på Forrester, "fordi skyen er rask og relativt billig å prøve (liten hindring for adopsjon), har sikkerheten til offentlige skyplattformer blitt veldig sterk, antall tjenester har eksplodert (AI, ML, meldinger, IoT, database osv.), og priskrigene stabiliserte seg. "

De beste leverandørene av skyer i bedriften inkluderer Amazon Web Services (AWS), Microsoft og Google, som gir organisasjoner tilgang til å leie alt fra applikasjoner til lagring etter behov, rapporterte ZDNet.

AWS nådde nye høyder i 2019, med prosentandelen av organisasjoner som bruker AWS som økte til 43% det siste året fra 20%. De fem beste bransjene som bruker AWS inkluderte tech (32%), media (28%), telekommunikasjon (27%), utdanning (26%) og nonprofits (20%), viser rapporten.

Cloud-apper overtar, men sikkerheten gjør det ikke

Applikasjoner i skyen bidrar til å effektivisere arbeidet og forbedre kommunikasjonen i bedriften. De mest populære skyapplikasjonene inkluderer Microsoft Office 365 (79%) og Slack (62%), som opplevde betydelig vekst de siste par årene, og steg fra henholdsvis 56% og 43% i 2018. Til tross for tidlig suksess i skyproduktivitetsmarkedet, har Googles G Suite (33%) mistet trekkraft, og bare se en økning på 8% i adopsjonen mellom 2018 og 2019, noe som indikerer økt konkurranse i markedet for nettskyer, ifølge rapporten.

Adopsjon av nettskyer er betydelig på tvers av bransjer, med flertallet av organisasjonene i utdanning (81%), teknologi (80%), finans (82%) og helsevesen (79%) som vedtok Office 365. Mens adopsjonsprosentene var høye, adopsjon av skyen grunnleggende skysikkerhet var det ikke, fant rapporten.

Et av de mest populære skysikkerhetsverktøyene er single sign-on (SSO). Rapporten definerte SSO som et skysikkerhetsverktøy som organisasjoner bruker for å autentisere brukere som prøver å få tilgang til data i skyen, og refererte til SSO som "tabellinnsatser når det gjelder å beskytte data i skyen."

Til tross for at dette verktøyet er et av de mest grunnleggende innen skysikkerhet, klarer ikke organisasjoner på tvers av bransjer å adoptere. Mens flertallet av selskapene i utdanning (61%) har implementert SSO, sa mindre enn halvparten av dem innen teknologien (33%), finans (41%) og helsevesenet (30%) sektorene, sa rapporten.

Store selskaper, som rapporten sa adoptere sky-applikasjoner oftest, leder pakken i SSO-adopsjon, med 64% som bruker SSO, mens bare 45% av mellomstore organisasjoner og 25% av små organisasjoner rapporterte å implementere sikkerhetsløsningen, i henhold til rapporten.

"En av de største hindringene for å implementere SSO er at mange organisasjoner har store antall arveapplikasjoner som ikke støtter moderne identitetsprotokoller som SAML, OAuth og OpenID Connect, " sa Mary Ruddy, forskningsdirektør i Gartner. "Derfor må organisasjoner distribuere flere SSO-teknologier for å nå sine SSO-mål."

Uavhengig av disse vanskelighetene, må sikkerhetsfagfolk lære om skysikkerhetstiltak, som SSO, og implementere dem deretter i deres virksomheter. Når skyfunksjonaliteten blir mer utbredt og avansert, må sikkerhetsteamene oppdatere sin forståelse av skysikkerhet og holde seg oppdatert med de nyeste skysikkerhetsstrategiene, sa Nelson.

Nelson skisserte også annen god praksis innen skysikkerhet for bedriftsbrukere. Hun foreslo at organisasjoner "lager et kart over hvilke interessenter som er ansvarlige for hvilke aspekter ved skysikkerhet, automatiserer alt du kan, gir utdanning og oppsøkende sikkerhetsteam for å bygge bedre forhold til forretnings- og utviklingsteam og blande både proaktive og reaktive tilnærminger til sikkerhet."

For mer kan du sjekke Multicloud-sikkerhet: Slik sikrer du skyinfrastrukturen din og holder hackerne i sjakk på søsternettstedet ZDNet.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

Se også

 • Multicloud: Et jukseark (TechRepublic)
 • Hybrid sky: En guide for IT-proffer (TechRepublic nedlasting)
 • Serverløs databehandling: En guide for IT-ledere (TechRepublic Premium)
 • Topp skyleverandører 2019: AWS, Microsoft, Azure, Google Cloud; IBM gjør hybrid trekk; Salesforce dominerer SaaS (ZDNet)
 • Beste skytjenester for små bedrifter (CNET)
 • Microsoft Office vs Google Docs Suite vs LibreOffice (Download.com)
 • Cloud computing: Mer målesningsdekning (TechRepublic på Flipboard)
Jirsak, Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2020 | mobilegn.com