Bør Google være litt mindre som Google for å lykkes med sky?

Bilde; Getty Images / iStockphoto

Kanskje Googles største aktivum i skyambisjonene er den fenomenale prosjekteringen som har gått til å drive Google i massiv skala. Ironisk nok og pervers kan dette også være den største svakheten. Når bedriftene i økende grad tar til seg offentlige skyer, leter de etter hjelp til å hoppe. Googles infrastruktur kan være mer skremmende enn ambisjoner.

Det er også veldig mulig at det overskrider merket. Som James Urquhart uttrykte det, "Google er Sun Microsystems i dette tiåret. Ingeniørarbeid for prosjektering og ingeniørteknikk. En fenomenal tilnærming for å oppdage innovative løsninger, men ikke nødvendigvis en perfekt løsning for produktmarked." Er Google for Googley til sitt eget beste?

Bransjens sky: Hvorfor det er neste (ZDNet / TechRepublic spesialfunksjon) | Last ned gratis PDF-versjon (TechRepublic)

Bygning for massene

Litt historie kan hjelpe. I løpet av mine MongoDB-år prøvde vi aktivt å overvinne oppfatningen om at MongoDB ikke kunne skalere - at det var for småskala kjæledyrprosjekter. Vi har skrevet en side som fremhevet hvordan forskjellige selskaper kjørte MongoDB i alvorlig skala (den siden har endret seg litt siden vi først skrev den). Mens vi ikke refererte til dem med navn, ropte vi ut hvordan store kinesiske nettfirmaer, spesielt, drev MongoDB på "nettskala." Vi ønsket så mye å vise at MongoDB ikke var et leketøy.

Det som er interessant for meg, er hvor lite denne siden har endret seg. Jeg mistenker at dette hovedsakelig stammer fra det faktum at den tidlige myten om at MongoDB ikke kunne skalere, lenge har blitt trukket tilbake. Men det taler også til et viktigere poeng: MongoDB trenger ikke å være "nettskala" for å være kritisk datainfrastruktur for 99, 999% av foretakene.

Database-guruen Mark Callaghan melder dette i sitt svar til Jim Dowling, som sa om MySQL: "Morsomme ting er selv om vi hadde bygget en webskala, skjæret MySQL, teknologiselskapene som Google aldri ville ha betalt for det ." Skriver Callaghan:

Fange det? Så fint det kan være å skryte av Google eller Tencent eller Facebook eller en annen nettgigant ved å bruke koden din på skala, er det langt smartere virksomhet å lage et massemarkedsprodukt som mainstream-bedrifter kan bruke. Dette er hva MongoDB har gjort, som Callaghan påpeker, men er det hva Google bør gjøre?

Bør Google være Google?

Google er tross alt Google. Alt det gjør for å drive i stor skala er science fiction for de viktigste selskapene. For at Google skal skille seg i skyen mot AWS og Microsoft Azure, må den spille til sin styrke. Jeg har hevdet at "å gi utviklere tilgang til den uklare hemmelige sausen" (som BigTable) er et stort skritt fremover. Selv om Google hittil har fortalt bedrifter at de "kan kjøre mye mer som Google hvis de ikke var så sta som seg selv", men at "det blir klart at taggen" kjøres som Google "er et oppnåelig mål, en som selv de mest faste selskaper kan innse. "

Men er det?

Jeg vet at det var motstand i Google i noen tid mot å omfavne "run like Google" markedsføringsmeldingen, hovedsakelig fordi den hadde potensial til å skremme av flere kunder enn den lokket. Hva Google (og de andre nettgigantene) gjør er vanskelig. Det er utrolig kompleks, futuristisk prosjektering. Helt ærlig er det ikke det de fleste bedrifter trenger (eller oppfatter at de trenger, noe som utgjør den samme tingen).

Google har gått rundt noen av disse bekymringene ved (glimrende) å åpne sourcing nøkkelkomponenter som Kubernetes (bygg og distribuer som Google) og TensorFlow (omfavne AI / ML som Google). Disse open source-prosjektene har oppfordret utviklere til å lære Google-måten på sine egne premisser, uten at Google aggressivt må bruke penger på salg og markedsføring for å forberede markedet. Gitt hvor vanskelig det må være for Google å ikke være Google, kan en enda mer aktiv tilnærming til open source betale stort utbytte.

Det er mulig Urquhart stemmer i tiltalen hans fra Googles kultur-for-ingeniøres skyld. Som Tom Barber har understreket, er det sannsynlig at mainstream-bedrifter, og til og med SMB-er, bør prøve å løpe mer som Google (og andre nettgiganter som har foregått skyutvikling), uansett hvor skremmende de har. Googles open source-strategi kan være en gjennomtenkt måte å tillate Google å være Google på, samtidig som industrien også kan “være Google”.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com