Prøv SafeGDocs for å kryptere de lagrede Google-dokumentene dine

Dr. Philip Emeagwali sa at Internett er depotet av kunnskap i det tjueførste århundre. Han er en superdataarforsker og internettpioner med IQ på et universitet, så vi bør lytte til ham.

Vi har bygget oss en enorm utvendig hjerne og fylt den med informasjonen vår. Er den private informasjonen i vår ytre hjerne sikker nok, eller er beskyttelsen litt ujevn? Hva med alle dokumentene vi har lagret i skyen? Med at Google Docs har blitt et av de mer populære skylagringsplassene, er det verktøy som er spesielt innrettet til å sikre den enorme mengden lagret informasjon med et ekstra lag med kryptering, men trenger vi det virkelig? Det avhenger av din tilnærming.

Tilnærminger til sikkerhet

Internett-sikkerhet er et komplekst, teknisk og stadig skiftende rike. Vi gjør det vi kan med de tilgjengelige verktøyene. Og noen av oss gjør mer enn andre.

Det er tre vanlige tilnærminger folk tar for å håndtere Internett-sikkerhet - blind tillit, paranoia og beste krefter.

Blind tillit

Det er bedre å overlate Internett-sikkerhet til ekspertene, slik at du lar internettbedriftene ta seg av sikkerheten. Du bruker Google Docs, men ikke ta noen spesielle forholdsregler. Google beskytter Google Dokumenter for deg. Det er tross alt sikkert deres forretningsinteresser.

paranoia

Hvis du noen gang har havnet på et nettsted som står i store skrift, "Advarsel! 2 personer spionerer på deg!" og øyeblikkelig bekymret for menneskene i nærheten, så har du opplevd FUD (frykt, usikkerhet og tvil).

FUD er sterk på begge sider av Internett-brukerens klokkekurve. FUD fører til at de teknisk analfabeter unngår noe som kan lekke privat informasjon til fremmede, for eksempel all bruk av Google Dokumenter. FUD fører også til at sikkerhetseksperter unngår noe som kan lekke privat informasjon til fremmede, for eksempel all bruk av Google Dokumenter.

Rimelig

Kompetente og erfarne Internett-brukere - resten av oss - tar rimelige sikkerhetsforholdsregler. Vi er glade for å bruke Google Docs. Vi legger litt vekt på å stramme opp Internett-sikkerheten, men vi vil ikke gå for langt. Det er ikke noe problem å sjekke en sertifikatkjede, men det er altfor vanskelig å skrive en krypteringsalgoritme.

Etter mange år med å bygge opp et språk med ikoner, vet vi at en hengelås betyr sikkerhetshåndhevelse. En hengelås av nettleseren betyr at samtalen mellom de to sluttpunktene (lokal nettleser og Googles eksterne server) er beskyttet. Vi har beskyttet vår lokale arbeidsstasjon med en skjermlås og kanskje diskkryptering. Den siste delen av puslespillet er å beskytte det eksterne dokumentet.

CipherDocs og SafeGDocs

Jeg har tidligere skrevet om en utvidelse for Firefox som heter CipherDocs, som har forsvant i beta siden jeg først skrev om den. Mens den fremdeles er tilgjengelig for nedlasting, advarer FAQ-siden om at "betaen ikke skal brukes til konfidensiell informasjon, siden den ikke er i et modent stadium", noe som heller begrenser nytten av det. Imidlertid er det en ny og lignende utvidelse, SafeGDocs, fra en spansk organisasjon kalt Gradiant (Galisisk forsknings- og utviklingssenter i avansert telekommunikasjon).

Der CipherDocs-utvidelsen ( cipherdocs_1_0_12.xpi ) er en 6MB-fil, er SafeGDocs-utvidelsen ( safegdocs_v1.4.5beta.xpi ) en brøkdel av den størrelsen på 119KB. I seg selv betyr det ikke så veldig mye fordi alle moderne arbeidsstasjoner vil le i møte med noen få megabyte. Det er det størrelsen representerer som utgjør forskjellen.

Installering av SafeGDocs er enkel. Det er litt vanskelig å komme til installasjonssiden - du må hoppe gjennom noen få bøyler for å komme til nettleserutvidelsen (du må svare på en e-post fra SafeGDocs og samtykke til vilkår og betingelser), men når du først er der, det er en installasjon med ett klikk. SafeGDocs-implementeringen er alt inne i den lille Mozilla-pakken - avhengigheter er fjernet.

Installasjon av CipherDocs krever fikling med nettleserkonfigurasjon og sikkerhetsbiblioteker. CipherDocs-nettstedet kobler direkte til Mozilla-utvidelsen, noe som er enklere, men CipherDocs-implementeringen kjører i en JVM (Java Virtual Machine). Det er vanskelig å gjøre en Java-app, med sin omviklede struktur, sikkerhetsbegrensninger og kompliserte runtime-behov, til en enkel installasjon, og CipherDocs-folket har ikke truffet på den magiske kombinasjonen.

I handling holder SafeGDocs det enkelt for brukeren. Det har et hengelåsikon - SafeGDocs hengelås betyr at det eksterne dokumentet ditt er beskyttet. Listen over filene dine i Google Drive viser en ekstra AES- etikett på de krypterte dokumentene.

CipherDocs, SafeGDocs og mange andre sikkerhetstillegg snakker AES (Advanced Encryption Standard). At AES-etiketten betyr at bak kulissene har dokumentet og passordet ditt blitt matet til en symmetrisk kode, og det resulterende ugjennomtrengelige rotet lagres på Google Drive. Når du åpner dokumentet, har den krypterte filen og passordet ditt blitt matet til samme kode, og det resulterende lesbare dokumentet vises i nettleseren din. SafeGDocs krypterer dokumentinnholdet og også stilene - skriftstørrelse, farger, tabeller og så videre.

Prøv SafeGDocs

Hvis du vil finne ut om SafeGDocs er effektiv og enkel å bruke, kan du prøve. Det er gratis. Hvis du er en matematiker eller sikkerhetsekspert som kan se etter sikkerhetshull, kan du se om du kan ødelegge det. For resten av oss vil vi bare være glade for at det er en enkel måte å tilføre mer sikkerhet.

© Copyright 2020 | mobilegn.com