Bruke ExpanDrive for å montere eksterne filsystemer

Vincent Danen anbefaler ExpanDrive-verktøyet for å integrere eksterne filsystemer med Mac OS X. Du kan bruke sikre filoverføringsprotokoller og navigere til eksterne filsystemer som vises i Mac's Finder.

-------------------------------------------------- --------------------------------------

Finder er den primære navigatøren for filer, kataloger og filsystemer på OS X. Dessverre er støtten for eksterne filsystemer ganske begrenset, noe som gjør det virkelig nyttig bare i et lokalt nettverksmiljø. Den kan kommunisere med eksterne servere ved å bruke SMB, AFP, WebDAV og til en viss grad FTP også.

SMB, for Windows fildeling, fungerer bra, og det samme støtter AFP for Mac fildeling. WebDAV-støtte er ganske bra og støtter HTTPS, så det er det eneste realistiske valget for ekstern filhåndtering - hvis ekstern server gir det. FTP-støtte er egentlig bare nyttig for lokale pålitelige nettverk også; alle som bruker vanlig jane FTP med godkjenning på Internett i disse dager, er uvitende, sinnssyke eller slett gamle som ber om å bli hacket.

Hvis du trenger å bruke FTP, bruker du en vanlig FTP-klient, for eksempel Panic's Transmit, som også kan snakke FTP over SSL, FTP + TLS og SFTP - alle sikre implementeringer av FTP-protokollen. Ulempen med en FTP-klient som Transmit er imidlertid mangelen på integrasjon med Finder.

Å være i stand til å koble til eksterne filsystemer, sikkert og få dem vist i Finder som om de var en del av det lokale filsystemet, er utrolig nyttig, spesielt hvis du faktisk vil jobbe med det eksterne filsystemet: for eksempel montere Nettstedets filsystem via SFTP og å kunne redigere filer direkte ved å bruke din webutvikling IDE, tekstfil, eller til og med et program for å manipulere grafikk.

ExpanDrive kan gjøre dette, og det er latterlig enkelt å jobbe med eksterne filer med bekvemmelighet og sikkerhet. ExpanDrive kan montere eksterne SFTP, FTP (med eller uten SSL) og Amazon S3 filsystemer og vise dem i Finder som om de var lokale. En annen veldig fin funksjon ved ExpanDrive er at du kan koble til en ekstern server, deretter bytte til et annet nettverk eller sette datamaskinen i dvale, og når du får tilgang til det eksterne filsystemet via Finder neste, er tilkoblingen fremdeles tilgjengelig uten behov å koble til på nytt.

Ikke bare støtter ExpanDrive SFTP, det kan også bruke eksisterende SSH-nøkler. Så hvis du bruker en passordfrase-nøkkel, eller har passordfrasen for nøkkelen lagret i OS X-nøkkelring, er det fullstendig smertefritt å opprette forbindelser via SFTP. Hvis du har SSH-tilgang til et eksternt nettsted, har du sannsynligvis også SFTP-tilgang.

Å lage en ExpanDrive-stasjon er enkelt. Start ExpanDrive og åpne Drive Manager (se figur A ). Klikk på + -knappen for å legge til en ny stasjon og velg stasjonstype (dvs. SFTP (SSH)). Koble til serveradressen og valgfri port, og brukernavn. Gi stasjonen et kallenavn, og velg den eksterne stien du vil endre til når du kobler til hvis du vil. Du kan oppgi et passord eller bruke en SSH-nøkkel (hvis sistnevnte, la passordfeltet være tomt). Du kan også fortelle ExpanDrive om å koble seg til denne stasjonen ved innlogging, hvis du starter ExpanDrive ved innlogging.

Figur A

Når stasjonen er montert, vises den i Finder, og derfra kan du navigere i filsystemet som du ville gjort på en annen lokal stasjon. Du kan også samhandle med det eksterne filsystemet via terminalen; det vil bli montert under / Volumes / katalogen. Dette betyr at du kan bruke kommandolinjeverktøy for å manipulere, kopiere eller slette filer i tillegg til å bruke GUI-verktøy.

ExpanDrive er et veldig nyttig verktøy for å sømløst integrere eksterne filsystemer på OS X. Du kan være i gang i løpet av få minutter etter at du har lastet ned programmet, og kan være trygg på at forbindelsene dine er trygge ved å bruke sikre filoverføringsprotokoller som SFTP. For noen vil en tradisjonell FTP-klient være nok, men hvis du liker ideen om å manipulere eksterne filer via lokale verktøy uten å måtte kopiere filer frem og tilbake, er det vel verdt å se nærmere på ExpanDrive.

© Copyright 2020 | mobilegn.com