Hva du kan gjøre med overfør filoverføringsverktøyet for Mac

Med fremveksten av denne enheten som heter "skyen", og mange som ikke kan enes om hva skyen egentlig er, tilbyr jeg min egen definisjon: (Substantiv) - En datamaskin eller datasenter tilgjengelig via nettverket eller Internett som er tilgjengelig for brukere.

Jeg bruker denne løse definisjonen fordi egentlig skyen er en hvilken som helst datamaskin eller tjeneste som jeg (eller hvem som helst) kan bruke som ikke bor på skrivebordet. Så iPad jeg bruker for å komponere dette innlegget er ikke spesifikt i skyen, men lagringsplassen på Dropbox der dokumentet er lagret - det er i skyen.

Den største fordelen med skyen for de fleste forbrukere er muligheten til å dele e-post og bilder. For teknologifagfolk er det e-post og lagring. Hvis du holder filer i skyen, kan du utnytte leverandørens sikkerhetskopi, gjenoppretting og vedlikehold for alle tingene du holder ute i skyen, i stedet for å eie og støtte det hele selv. Server nede? Ikke problemet ditt - skyleverandøren håndterer det. Strømbrudd hjemme? Alle Starbucks i nærheten kan få tilgang til Internett og filene dine. Prøv det med en enorm ekstern harddisk.

Transmit er et program for Mac som lar deg overføre filer, og utnytte kraften i skyen.

Filoverføring av gammel skole

Transmit støtter FTP og dets sikrere søsken SFTP. Disse teknologiene er ganske bra. For eksempel er Sage SalesLogix et klientserverprogram som administrerer kundeinformasjon. Den støtter lokale, LAN-tilkoblede brukere som kan legge inn, redigere og gjennomgå all informasjon om kundene sine.

Den støtter også eksterne, frakoblede brukere. Disse brukerne mottar delvise kopier av informasjonen sin fra begynnelsen og bruker synkroniseringsteknologi for å utveksle poster med hjemmekontorets Saleslogix-server.

Synkronisering kan bruke en FTP-server til å sende filer frem og tilbake mellom serveren og eksterne brukere.

FTP-serveren er en flott teknologi for dette fordi den kan skje i bakgrunnen uten å forstyrre brukeren virkelig. Hvor jeg synes Transmit er nyttig i dette scenariet, er på det punktet hvor det er problemer med installasjonen på en ekstern PC. Jeg kan bruke Transmit til å laste opp installasjonsfilene for Saleslogix til FTP-serveren vår. Når opplastingen er fullført, kan jeg samarbeide med brukeren (eller dele en økt med dem) for å laste ned filene og hjelpe dem med å få dem installert. Fordi Transmit fungerer som en dedikert klient, trenger jeg ikke å bekymre meg for det så snart opplastningen har begynt.

Hva med andre tjenester?

FTP er bare ett stykke av puslespillet som Transmit hjelper med. Den kan også koble seg til WebDAV-servere som tillater dokumenthåndtering og samarbeid (tenk SharePoint) via HTTP på ganske standard webservere og Amazons S3-lagringstjeneste for å gi tilgang til bøtter på S3.

Nylig opprettet jeg en konto på S3 for å forbedre nedlastingshastigheten for noen av filene jeg vanligvis har brukt FTP for å overføre til eksterne brukere. Internett-tilkoblingen på kontoret mitt er ikke akkurat den mest grunnleggende koblingen, men den får jobben gjort mesteparten av tiden.

Når kontoen ble konfigurert og bøtter for hver bruker opprettet, gravde jeg inn i Send og logget inn på S3. Fordi Transmit behandlet så mye som FTP-serverne jeg har brukt tidligere, og avslørte filstrukturen vist i figur A, hadde jeg ingen problemer med kontrollene for å laste opp filene.

Figur A

Koblet til S3 med Send (klikk for å forstørre).

Så det er en FTP-klient med S3?

Overfør utnytter flere tilkoblinger for samtidig opplasting, noe som betyr at den kan dra nytte av den tilgjengelige båndbredden for å sikre maksimal ytelse, selv på mindre enn ønskelige tilkoblinger.

En annen funksjon som er flott i konseptet er muligheten til å montere fjerntilkoblinger i Transmit som lokale stasjoner. De vises i Finder akkurat som andre stasjoner som er vedlagt. Av en eller annen grunn hadde jeg bedre hell med å bruke standardmetoden for overføring rett innenfor Transmit-klienten enn montering som stasjonsalternativ. Selv om det ikke helt fungerte for meg, er det noe jeg planlegger å prøve når revisjoner går videre. Det kan være veldig nyttig å koble en nettverksstasjon til en Amazon S3 lagringsbøtte.

Etter å ha fått satt opp på S3 og bla gjennom bøttene med Transmit, fikk jeg en flott mulighet til å se begge i aksjon. En medarbeider nevnte at det var problemer med den eksterne Saleslogix-databasen. Normalt ville jeg måtte gjenskape en ny database og få den på CD (eller legge den på FTP-serverne våre), men lagringsplassen på S3 virket en god kandidat.

Når databasen ble opprettet, begynte jeg overføringen til S3. Jeg regnet med at det ville ta den bedre delen av en dag å fullføre, så jeg dro til å gjøre noe annet arbeid mens det kopieres. Mye til min overraskelse fullførte filkopien med Send på omtrent to timer.

Merk: Normalt vil dette være tregt, men på en 1, 5 Mbps internettforbindelse var det ganske tålelig.

Fordelen dette tillot var 20-30 minutters nedlasting fra S3 av sluttbrukeren. I stedet for å være i limbo i en dag eller mer, forbedret multitrådede filoverføringsfunksjonene til Transmit til S3 denne opplevelsen enormt.

Send detaljer:

Kostnad: $ 34 / bruker med tilgjengelige volumrabatter

Spesifikasjoner - Mac OS 10.5 eller nyere

Prøveperiode: 7 dager

Bruker du skybasert lagring for viktige data? I så fall, ville Transmit være noe du vil vurdere?

© Copyright 2021 | mobilegn.com