Hvorfor Google Plus er i ferd med å endre nettet slik vi kjenner det

Dette er slik Google alltid ønsket at sosiale nettverk skulle fungere, og denne gangen kan selskapet ha trukket det av.

Googles tidligere sosiale forsøk har vært uovertrufne togvrak, hvis vi er helt ærlige. Open Social mislyktes fordi Google ikke kunne få Facebook og andre sosiale nettverk til å kjøpe seg inn i ideen om en delt sosial identitet. Google Wave savnet målet ved å ikke være nyttig nok til å tiltrekke seg noen brukere. Google Buzz lemmet folk ved å naivt overskride grensene for personvern.

Så da Google avduket det siste sosiale eksperimentet forrige uke - kalt Google+ - var jeg ekstremt skeptisk. Likevel er Facebook så ondartet med tanke på personvern og en slik rot å bruke og konfigurere at jeg mer enn gjerne prøvde Google+. Jeg forventet bare at det ville være et speed-dating forhold som de fleste av produktanmeldelsene mine og som var bestemt til å vare mer enn et par uker på det meste.

Jævla, hadde jeg feil. Etter nesten en uke regner jeg fullt ut med at denne Google+ tingen vil bli et langvarig forhold. Jeg mener, vi kjøper ikke matchende treningsdrakter eller noe ennå, men dette er definitivt mer enn bare et knusing på den varme, nye saken.

For å starte med, er Google+ det Google kaller en "feltprøve" - ​​en fancy måte å si at det fremdeles er i beta. Foreløpig er det for det meste åpent for insidere i teknologibransjen og pressen. Google resonnerte at siden reportere uansett skulle skrive om Plus, kan de like gjerne la dem sparke dekkene. Klokt trekk.

Vic Gundotra, Googles SVP for sosial og lederen som har ansvaret for Plus, sa: "Vi valgte det første frøet veldig nøye. Vi ønsket mye mangfold, så vi har mennesker som representerer over 42 av verdens språk ... Vi prøver å virkelig teste produktet, sørge for at vi oppfyller folks personvernforventninger, at systemene fungerer, og at vi kan skalere. Vi vil sakte vokse det første frøet når vi er klare. "

Den andre Google-lederen som kjører Plus-prosjektet, Bradley Horowitz, la til: "Feltprøving er det rette ordet. Det er ikke en eufemisme. Det er mye grove kanter der inne og mye læring vi må gjøre. Tilbakemeldingene vi fikk det første døgnet er enormt. "

Selv med de røffe kanter og uten at menneskene har tilgang til Google+, er kjerneopplevelsen ganske kraftig, og det er lett å se hvor Google går med dette.

Som jeg skrev i helgen mens jeg dykket inn i Google+, er den mest attraktive delen hvor lett det er å finne, legge til og organisere vennene dine (jeg siterte det som hovedgrunnen til at du ikke vil hate Google+). Venneproblemet er hjertet i alle sosiale nettverk, selv om det er så åpenbart at det ofte blir oversett. Faktisk er Twitter fortsatt ikke så bra på det, Facebook er litt bedre, men begge ser nå ut som neofytter sammenlignet med hvordan Google+ gjør det.

Vennefunksjonen på Google+ kalles "Sirkler", og det viser seg å være en intuitiv mashup av vennskap (fra Facebook) og følge (fra Twitter). Kretser er i utgangspunktet sett med venner som du kan dra og slippe inn i grupper, speile dine eksisterende sosiale kretser - Familie & venner, kolleger, lokale teknikker osv. - i stedet for bare den store venneklumpen du har på Facebook som kan resultere i øyeblikk med "verdener kolliderer", siden du må dele alle oppdateringene dine med alle vennene dine. På Google+ kan du selektivt sende oppdateringer til forskjellige kretser, og du kan raskt klikke mellom nyhetsstrømmene fra de forskjellige kretsene dine.

Du kan også lage sirkler for folk du ikke nødvendigvis kjenner, men som er interessert i å følge oppdateringene deres (f.eks. Tech Journalists, Famous Engineers, Web Celebritet, etc.). Det er her Google+ gjentar Twitter, fordi folk ikke trenger å følge deg tilbake for at du kan legge dem til en av kretsene dine. På det tidspunktet vil du se alle de offentlige oppdateringene deres, og de fleste av disse menneskene offentliggjør flertallet av oppdateringene sine for å bli sett av flere mennesker (det er hele narkissisme-meme for sosiale medier, og det har allerede transplantert seg selv på Google pluss).

Den virkelige morderen-funksjonen til Circles i Google+ er hvor lett det er å finne og legge til venner. Overalt hvor du ser brukerens navn eller avatar, kan du ganske enkelt muse over det, klikke på "Legg til i kretser" og deretter velge hvilken sirkel du vil legge dem til. På Twitter tok det meg omtrent tre år å finne rundt 200 virkelig interessante mennesker (mest innen teknologi og media) verdt å følge med på. Det tok meg mindre enn tre dager å finne så mange på Google Plus. Selvfølgelig er de fleste av dem de samme menneskene, så Google+ har fordelen med hastighet ved å la oss raskt koagulere vår eksisterende sosiale graf på den nye tjenesten.

Jeg spår ikke at Google+ vil erstatte Facebook og / eller Twitter. Dette vil definitivt ikke være et nullsumspill. Facebook har mest å tape fra Google Plus, men det kommer til å gå år før tante Jenny og rørleggeren din dukker opp på Google+ slik de nylig dukket opp på Facebook (og det er mulig de aldri vil). Alle tre av disse sosiale nettverkene - Facebook, Google+ og Twitter - vil fortsatt være sterke tre år fra nå. Folk vil trekke til dem av forskjellige grunner. De vil gå til Twitter for nyheter og til kjendiser på nettstrøm. De vil gå til Facebook for privat nettverk, vannkjølerchats og spill.

Så, hvor vil det forlate Google+?

Jeg er glad du spurte, for det er det virkelige poenget her (beklager å begrave tierne). For å begynne med kommer Google+ stort sett til å bestå av digitale påvirkere - teknologiledere, gründere og fagpersoner, så vel som sosiale medier maven og technophiles i pressen. Ikke undervurder kraften til denne brede gruppen. Det er den samme gruppen som har katapultert Twitter og Foursquare til mainstream bevissthet de siste årene. En stor prosentandel av denne gruppen er allerede i det "første frøet" til Google + -brukere, og det er de som har fant seg over den siste uken. Se etter at mange av dem vil redusere (men ikke eliminere) Facebook-bruken og bruke mer tid på Google Plus.

Når du først kommer forbi technorati, vil historien imidlertid bli veldig interessant, for i det lange løp vil Google+ være mindre av et reisemål og mer som det sosiale bindevevet på nettet. Jeg snakker om sosiale nettverk som beveger seg utover en inngjerdet hage som Facebook eller til og med et kontrollert økosystem som Twitter.

Deler av Google+ vil trolig bli desentralisert med tentakler som strekker seg over nettet, mobilnettet og forskjellige datamaskiner, smarttelefoner og nettbrettplattformer. På noen måter har Facebook og Twitter allerede begynt å gjøre dette. De har lagt deleknapper og -bokser på eksterne nettsteder. De har lansert klientapper for flere plattformer. Facebook har til og med tillatt nettsteder å bruke Facebook-plattformen som sin motor for brukerkommentarer. Imidlertid er det endelige målet for Facebook og Twitter å føre brukere tilbake til nettstedene deres der de kan tjene penger.

Google har et annet mål. Den trenger alle disse sosiale dataene om hva folk liker, hvordan de er sosialt beslektede, hvilket innhold de deler mest, hvilken kontekst de deler dem i, og mer for å styrke sin søkemotor og bedre organisere verdens informasjon. Det betyr at Googles sosiale motivasjoner har lite å gjøre med å føre folk tilbake til plus.google.com. Det handler til syvende og sist om å forbedre søket og ikke la Facebook hamstre så mye av verdens sosiale data.

Derfor har Google allerede sendt inn sin iOS-app til Apple App Store. Derfor snakker det allerede om å åpne Google+ Hangouts (gruppevideochat) for andre videotjenester og klienter. Det er grunnen til at Google legger små +1-er på hele nettet og i søkeresultatene (selv om de ikke er veldig godt koblet til Google+ ennå). For å tilfredsstille appetitten for sosiale data, trenger Google til slutt Google+ å være allestedsnærværende på praktisk talt alle plattformer - både når det gjelder tilgang til tjenesten fra enheter, men enda mer når det gjelder mikrotilkoblinger til tjenesten fra tredjepartsapper og nettsteder.

Tenk på +1 integrert i apper for mobilt innhold, spørsmål og svar-nettsteder, bloggkommentarer, produktanmeldelser, musikktjenester som Pandora, etc. Nå, tenk deg å lese en produktanmeldelse, gi den +1, og se deretter umiddelbart hva alle menneskene i "Tech Pros" -kretsen har lagt ut om dette produktet - alt uten å forlate nettstedet du er på. Det er der jeg ser Google gå med dette, og det er her dette permanent kan endre sosiale nettverk på nettet til en mye mer integrert opplevelse. Og hvis Google+ lykkes, vil det sannsynligvis tvinge Facebook og Twitter til å bevege seg i en lignende retning.

Likevel er ett stort spørsmål her hvor langt vil Google gå med den åpne strategien? Kan den unngå fristelsen til å gi Google+ fortrinn til de interne plattformene, som Android, Chrome-nettleser, Chrome OS, Gmail og andre? Vil det bygge gode apper og funksjonalitet også for andre plattformer? Vil den for eksempel bygge en klient for Windows Phone 7, selv om Microsoft er dens største rival på søket? Vil det jobbe med Apple for å gjøre FaceTime (som også har lovet åpne standarder) kompatible med Google+ Hangouts? Det er den typen lakmustester jeg skal se på.

Fortsatt er "Google+" det perfekte navnet for dette, fordi det til syvende og sist er en add-on og en styrke-multiplikator til den eksisterende Google-opplevelsen, spesielt søkemotoren, men også til det bredere nettet generelt. Google+ vil være et sosialt lag på toppen av det eksisterende nettet. I det minste er det visjonen. Denne gangen kan Google bare trekke den av.

Når du gjør det til Google+, kan du finne profilen min her.

Les også

  • Hvorfor du ikke hater Google+ og noen tips for å komme i gang
  • Den indre historien til Google+ blir allerede fortalt
  • Har Google+ allerede nådd en million brukere?
  • Fire måter Google+ havner på arbeidsplassen din
  • CNET : Hvordan invitere vennene dine til Google+
  • CNET : 7 Google+ nødvendigheter
  • ZDNet : Kjører Facebook allerede redd for Google+?

© Copyright 2020 | mobilegn.com