Hvorfor gamle skoleleverandører har en sjanse til å tjene litt nettsky

Bilde: KellyISP, Getty Images / iStockphoto

Det kan være sant at offentlig sky er fremtiden for enterprise IT, men det er også sant at det kommer til å ta lang, lang tid å komme dit. Med tanke på at voksne bedrifter fremdeles har stormaskiner som sparker rundt, er det rett og slett for mye å forvente at CIOs vil kaste arvsystemer til fordel for moderne skyer.

Ikke at de ikke foretrekker å gjøre det.

Når CIOs forfølger større smidighet fra virksomheten, er offentlig sky fortsatt en topp-tre-prioritet, med sky-kunnskapsrike leverandører som Amazon, Microsoft og Salesforce forventet å få de største ujevnhetene i IT-utgifter, ifølge en fersk undersøkelse fra Credit Suisse IT . Det virkelige spørsmålet er ikke om offentlig sky vil samle inn penger, men om utviklere eller CIOs vil styre utgiftene. I et hastverk for å overholde løftet om hybridsky, vil både nyskole- og old-school-leverandører vinne stort.

Hybrid ved fødselen

Det er usannsynlig at noen virksomheter virkelig ønsker å ha hybridinfrastruktur. Å håndtere lokale ressurser og offentlige skyeressurser gjør IT-styring, for ikke å nevne sikkerhet, mer komplisert. Imidlertid kan mye utviklere presse saken frem for offentlig sky, en arbeidsmengde om gangen, eksisterende applikasjoner forblir envis jordbundet. Som nevnt i nylig Credit Suisse-forskning ("IT Hardware Initiation: Entering the Goldilocks Era of Cloud"), "En hybrid-første tilnærming samler det beste fra begge verdener; kunder får smidigheten og fleksibiliteten i den offentlige skyen, mens de integreres med 80% av arbeidsmengdene som ennå ikke har migrert. "

Ja, 80%. Forresten, det er heller ikke slik at arbeidsmengden bare går en vei (mot offentlig sky). Som bemerket av analytikerfirmaet IDC, har de "aller fleste" foretak "repatriert" noen av de offentlige arbeidsmengdene deres til private nettskydatasentre.

Og likevel ... CIO-er bruker i dag mindre enn 10% av IT-budsjettene på offentlig sky, mens 35% av de spurte av Credit Suisse prosjekterer denne prosentandelen til ballong til 30% i løpet av de neste tre årene. Så mens privat sky forblir en rik vene for leverandører av eldre (og nyskoler) å gruve, vil målet bli mindre for hvert år. Det er ganske enkelt for mye hastighetsverdi å hente ved å flytte til skyen. Likevel vil 48% av IT-ledere som ble kartlagt av IDC fortsatt investere i lokal infrastruktur gitt sjansen til å starte med en "tom skifer", og 60% av IT-utgiftene vil fortsatt være dedikert til tradisjonell IT og privat sky innen 2022.

Forvirret? Ikke vær. Den enkle sannheten er at det ikke er et svar som passer til alle størrelser på enterprise IT. I sin natur er IT rotete og variert. Likeledes rotete og varierte er gruppene som driver disse forskjellige tilnærmingene til IT.

Utviklere og CIOs

Mens Redmonks "Developers are the new kingmakers" kan være en overforbrukt frase, er det helt sant at utviklere har økende innflytelse i bedriften. Det er også sant at utviklere har en tendens til å stemme for bekvemmelighet, noe som fører dem til åpen kildekode og offentlig sky. I en utviklerstyrt fremtid gir offentlige nettskyleverandører som AWS og Google dem sjansen til å få gjort arbeid mens de betaler en minimum byråkratiskatt.

Gitt den hybride virkeligheten av enterprise sky-distribusjoner, har imidlertid ikke CIO blitt en ikke-enhet i skyvedtak - langt fra det. Hun fortsetter å utøve trang (og budsjett). For CIO stammer ofte "bekvemmelighet" fra å samarbeide med veletablerte leverandører, spesielt de (som Microsoft og snart IBM / Red Hat) som har en sterk offentlig skyhistorie som samsvarer med deres tradisjonelle IT-legitimasjon.

Kort sagt, hvis vi spør: "Hvem vil vinne, utviklere eller CIO / IT?" svaret er et rungende "begge deler." Og som sådan, med så mye muligheter og penger i spillet, vil vi se både nyutdannede og gamle skoleleverandører vinne stort. Blant disse skiller Microsoft seg spesielt ut, gitt hvor sterk den er i både tradisjonell IT og offentlig sky. Lite rart da at IT-ledere utelukker Microsoft som selskapet de har mest tenkt å øke forbruket med i løpet av det neste året, ifølge Credit Suisse. AWS kommer på andreplass.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com