Hvorfor 'død av AWS' er falske nyheter

Bilde: Ben Fox Rubin / CNET

Tapt i den falske annonseringen av "AWS kommer til å ødelegge oss alle (og open source, også)" under AWS re: Invent var den veldig åpenbare muligheten til å bygge virksomheter på "Everything Cloud Store." I det minste burde det vært åpenbart. Som RedMonk's Rachel Stephens sa om hendelsen, "Det var en blåsende funksjonell dekning, men også ... hvordan skal du noen gang navigere i en katalog med den bredden?"

Svar? Du er ikke. Ikke uten hjelp, uansett. Ikke bare gir dette god plass for partnere til å hjelpe forvirrede virksomheter, men det stenger heller ikke muligheter for ISV-er til å konkurrere med AWS.

Gjør følelse av overflod

Hver bedrift omfavner skyen, og gitt at den er markedsleder med en bred margin, betyr dette at de fleste virksomheter har minst noen AWS som driver applikasjonene sine. Gitt den svimlende utvalget av tjenester som AWS tilbyr, kan bredden i valget være skremmende.

Det er her partnere kommer inn.

Som Amazon Web Services administrerende direktør Andy Jassy fortalte løsningsleverandører på AWS re: Invent Partner Summit, "Det er så mange kunder som trenger din hjelp. Konsulentpartnerne som gjør tiden og investeringen til å utdanne og trene, er de som gjør fremgang. ." Slik trening er ikke bare et spørsmål om å forstå når du skal velge Amazon Aurora fremfor Amazon RDS, eller Amazon Managed Blockchain i stedet for Amazon QLDB. Det handler egentlig om å hjelpe bedrifter til å omfavne kulturen bak skyteknologien, eller rettere sagt, kulturen som fører til effektiv bruk av offentlige skytjenester.

Tror du fortsatt at det virkelig er et spørsmål om teknisk? I en samtale jeg hadde med Guardian Life CIO Dean del Vecchio, understreket han at alt måtte endres for å fullt omfatte det sky computing som selskapet hadde. Da selskapet omskolerte folket, redesignet kontorene sine og flyttet 80% av infrastrukturen til AWS, muliggjorde det en grunnleggende annen måte å operere som et selskap på.

Dette er den typen endringsløsninger som leverandører kan hjelpe bedrifter med å navigere, enten de planlegger å bruke AWS eller en annen sky.

Selv om vi har snakket om offentlig sky i årevis, er realiteten at de fleste bedrifter fortsatt bare tå dypper. Som Jassy fortalte AWS-partnere: "Det er mange mainstream-bedrifter som akkurat nå begynner å planlegge tilnærmingen til skyen på en meningsfull måte, og de vil ha hjelp til å gjøre en analyse." Tilbyderne som finner ut av dette nå vil høste gevinsten for en generasjon.

I sum ser de hele tiden lyst ut etter løsningspartnere som er dedikert til å hjelpe bedrifter med å gi mening om AWS.

Hva med programvarepartnere?

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

For de som bygger programvare, vel, det er komplisert. Det er selvfølgelig den mørke utsikten, ytret av Bryan Cantrill: "Jeg venter på året som reInvent går for fullt i Red Wedding, låser dørene og kunngjør at hver deltakers produkt eller tjeneste nå er et kommende AWS-tilbud. Eller kanskje det var i år? " Det er morsomt (og liksom sant). Med sine kunngjøringer rundt blockchain, Outpost, Kafka, Lambda og mer, la AWS bort spill til både nystartede selskaper og bedrifter, i håp om å tjene penger.

Eller gjorde de det?

Det har blitt moteriktig å beskylde AWS for "strip mining" open source-prosjekter og ellers tråkke over hele ISV-partnerne, omtrent som Microsoft pleide å gjøre. Og likevel er det vanskelig å finne et enkelt eksempel på dette.

Vurder MongoDB, for eksempel. Selskapet kom ut med en ny lisens (Server-side Public License) med det eksplisitte målet å hindre skyleverandører fra å "innta all verdien og gi ingenting tilbake til samfunnet." Høres rimelig ut, ikke sant? Til tross for at nettskyleverandører som Alibaba "fanget all verdien", tjente MongoDB $ 65 millioner i omsetning siste kvartal, en økning på 57% året før. Mer kjent er at selskapets MongoDB-databasetjeneste, Atlas, har økt 300% år over år og representerer nå 22% av selskapets omsetning, opp fra 11% for ikke så veldig lenge siden.

Jeg mistenker at MongoDBs vekstrate ikke raketter opp til 100% ved å kutte av oksygenet til "skyverdige tyver." Jeg tviler faktisk på at det i det hele tatt vil ha noen (positiv) innvirkning. Faktisk gjøres det allerede den mest positive tingen selskapet kan gjøre for å blokkere offentlige nettskyleverandører: MongoDB driver en fantastisk databasetjeneste kalt Atlas, og det er mye bedre enn en ny lisens. (Åh, og forresten, den kjører på - du gjettet det! - AWS.)

MongoDB er heller ikke alene. Amazon lanserte Elastic MapReduce-tjenesten i 2010 og tok på seg etablerte Hadoop-leverandører som Hortonworks og Cloudera. Dette trekket burde ha drept begge deler, og likevel hadde Hortonworks IPO'd i 2014, og Cloudera IPO hadde i 2017, hvor sistnevnte nå gjør nærmere 500 millioner dollar i årlige inntekter.

Døden så aldri så livlig ut.

I både ISV og systemintegrator / løsningsleverandørverdener er det god plass til å jobbe med AWS. Nøkkelen er å tilby noe kunder virkelig ønsker, og å gjøre det bedre enn AWS har (eller muligens kan). Ja, AWS vil alltid ha fordelen av å kunne stramme sammen sine tjenester, men det er ikke alltid det kundene vil ha. Som MongoDB, Cloudera og Hortonworks alle har vist, er det god plass til å jobbe med og konkurrere mot AWS uten å bli kastet av dem.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com