10 ting du bør vite om Windows XP Backup

Denne artikkelen er også tilgjengelig som PDF-nedlasting.

Datasikkerhetskopiering er ikke så spennende som dual-core Intel-brikker som dual-boot Mac OS X og Windows XP, men å opprettholde en lyd backup-strategi kan forhindre spenning av en annen type (den typen du ikke vil). Selv om teknologipersonell kan velge mellom et forvirrende utvalg av OEM-, proprietære og tredjepartsløsninger, viser Windows's native backup-program ofte seg tilstrekkelig for å oppfylle kravene til sikkerhetskopiering og gjenoppretting av data for de fleste små og mellomstore bedrifter. Trikset er å kjenne til Windows Backups fordeler og ulemper. Ved å spille til verktøyets styrker, kan du eliminere uønsket spenning og holde arbeidsdagen lav.

# 1: Det er bevist (dvs. at ingen noensinne fikk sparken for å kjøpe IBM ...)


Ingen i deres rette sinn ønsker å forklare en klient eller direktør hvorfor en backup- eller gjenopprettingsoperasjon mislyktes. Å miste data er blant de største teknologiske syndene, så det er bare hensiktsmessig at jobben blir betrodd en pålitelig løsning. Det gamle ordtaket minner om at "Ingen fikk sparken for å kjøpe IBM." Det samme gjelder teknologipersonell i små eller mellomstore bedrifter som velger å bruke Microsoft-verktøy.

Selv om mange kritiserer Microsofts native Backup-verktøy for sin mangel på raffinement og fleksibilitet, er Windows-verktøyets mangel på kompleksitet den største styrken. Windows Backup gir en enkel og velprøvd metode for å beskytte data. Videre er det et egnet verktøy for sikkerhetskopiering av data til et medium som enkelt kan lagres utenfor stedet.

# 2: Veiviseren er din venn


Jada, du kan velge å jobbe i Backups avanserte modus ( figur A ), men veivisere forenkler komplekse oppgaver. Enda viktigere er at de hjelper deg med å sikre at du ikke glemmer et skritt. Og la oss innse at når det ringer på telefonen og du laster ned en servicepakke, bruker en oppdatering og konfigurerer en sikkerhetskopi, er det lett å overse en innstilling.

Figur A

Avansert modus i Windows Backup lar deg spesifisere alle konfigurasjonsdetaljer for sikkerhetskopi manuelt.

Det er en grunn til at veivisere dominerer administrasjonen av Windows Small Business Server: De fungerer. Når du oppretter en kritisk sikkerhetskopi, ta deg noen få ekstra øyeblikk for å la veiviseren ( figur B ) lede deg gjennom prosessen.

Figur B

Windows Backup or Restore Wizard forenkler oppretting av sikkerhetskopiering og hjelper deg med å sikre at du ikke går glipp av viktige konfigurasjonsinnstillinger (for eksempel å planlegge sikkerhetskopien til å skje daglig eller konfigurere en inkrementell kontra en normal sikkerhetskopi).

Guiden for sikkerhetskopiering eller gjenoppretting spør først om du vil sikkerhetskopiere eller gjenopprette filer og innstillinger. Forutsatt at du spesifiserer en sikkerhetskopioperasjon, innebærer neste trinn å spesifisere dataene du vil sikkerhetskopiere. Du kan selvfølgelig velge å ta sikkerhetskopi av lokale filer og mapper, så vel som nettverksandeler.

Etter at du har konfigurert dataene som skal sikkerhetskopieres, må du velge sikkerhetskopieringsstedet. Jeg har møtt klienter som sikkerhetskopierer data til den samme harddisken, og tror at det er en andre disk (på grunn av at den er partisjonert og har en annen stasjonsbokstav). Sikkerhetskopiering fungerer alltid best når en kopi er lagret utenfor stedet, og beskytter dermed mot brann / røyk / vannskader som kan oppstå på det sentrale forretningsstedet.

Deretter ber veiviseren deg om å oppgi et navn på sikkerhetskopien. Den vil da gi et sammendragsskjermbilde ( figur C ). Men du er ikke igjennom ennå.

Figur C

Veiviserens sammendragsskjerm fører til at du tror at du omtrent er ferdig med å konfigurere den nye sikkerhetskopien; du er ikke. Du må fremdeles konfigurere avanserte innstillinger.

Klikk Avansert for å konfigurere typen sikkerhetskopi:

  • Normal sikkerhetskopierer alle filer og markerer hver som sikkerhetskopiert.
  • Kopier sikkerhetskopier av filer, men merk dem ikke som sikkerhetskopiert.
  • Trinnvis sikkerhetskopierer filer bare hvis de ble opprettet eller endret siden forrige sikkerhetskopieringsoperasjon og markerer dem som sikkerhetskopiert.
  • Differensial sikkerhetskopierer bare filene som er opprettet siden forrige sikkerhetskopi ble fullført, men i motsetning til inkrementelle sikkerhetskopier, markerer ikke en Differensiell sikkerhetskopi filene som sikkerhetskopierte.
  • Sikkerhetskopierer daglig bare filer som er opprettet eller endret den dagen (uten å endre arkivbitene til filer).

Når du har spesifisert sikkerhetskopieringstypen, presenterer veiviseren to alternativer: Verifiser data etter sikkerhetskopi og deaktiver volumskyggekopiering. Et tredje alternativ, Bruk maskinvarekomprimering hvis tilgjengelig, vises hvis systemet har riktig utstyr. Gjør valgene dine og spesifiser om du vil legge til eller erstatte sikkerhetskopien, velg en tid for sikkerhetskopien skal kjøres, og skriv inn et sikkerhetskopienavn (dette navnet identifiserer sikkerhetskopieringen, ikke .BKF-filen sikkerhetskopien oppretter). Legg inn en brukerkonto med de riktige tillatelsene for å kjøre sikkerhetskopieringen og oppgi passordet.

Før du klikker Neste for å fullføre opprette sikkerhetskopierutinen, klikker du på Sett plan. Bruk kategorien Planlegge for å spesifisere hvor ofte og når sikkerhetskopien kjøres. Bruk Innstillinger-fanen for å konfigurere flere alternativer, for eksempel hvor lang tid sikkerhetskopien har for å fullføre prosessen og om sikkerhetskopien skal kjøres selv om strømmen svikter og systemets batteristrøm sparker inn.

Når disse innstillingene er konfigurert, er du ferdig med veiviseren. Du kan være trygg på at alle viktige trinn er vurdert (selv om du blir avbrutt midt i prosessen av en telefonsamtale).

# 3: Du må se navn når du oppretter nye sikkerhetskopier


Når du oppretter sikkerhetskopier ved hjelp av Windows Sikkerhetskopiering eller Gjenopprett veiviser, må du oppgi et navn på sikkerhetskopierutinen. Du må faktisk oppgi to navn, ett for å identifisere selve sikkerhetskopieringen (jobbnavnet) og et annet for den faktiske .BKF-filen som sikkerhetskopien oppretter (sikkerhetskopienavnet). De er lette å forvirre, og enda verre er det at Windows Backup husker etternavnene du brukte og viser dem som standard; det er enkelt å overskrive en eksisterende rutine eller sikkerhetskopifil når du oppretter en andre sikkerhetskopieoperasjon. Forsikre deg om at du ikke overskriver en gammel sikkerhetskopifil ved en feiltakelse eller feilaktig endrer en eksisterende sikkerhetskopiering når du konfigurerer nye sikkerhetskopier.

Når du bruker veiviseren for sikkerhetskopi eller gjenoppretting, er fornavnet du oppgir for selve sikkerhetskopifilen. Dette er datafilen sikkerhetskopieringen oppretter. Det er lagt inn på veiviseren skjermbilde for sikkerhetskopieringstype, destinasjon og navn.

Å planlegge en sikkerhetskopi utløser Jobbenavn-boksen, funnet i veiviseren når du skal sikkerhetskopiere-menyen. Navnet du oppgir der bestemmer jobbnavnet som brukes til å administrere sikkerhetskopieringen.

# 4: Avanserte alternativer er nøkkelen


Avanserte alternativer, som du får tilgang til ved å bruke den avanserte knappen som er funnet på sikkerhetskopieringsskjermen for sikkerhetskopi eller gjenoppretting av veiviser (vist i figur C), og gir tilgang til kritiske innstillinger. I tillegg til å konfigurere sikkerhetskopieringstypen som beskrevet ovenfor, bruker du Avanserte alternativer for å spesifisere om sikkerhetskopier vil legge til eller erstatte eldre sikkerhetskopier, og om en sikkerhetskopi er planlagt kjørt regelmessig.

Når du planlegger sikkerhetskopierutiner, gir knappen Set Schedule tilgang til enda et sett med faner. Fanen Planlegger gjør det mulig å konfigurere sikkerhetskopiens frekvens, mens Innstillinger-fanen ( Figur D ) tillater å tilpasse parametre for planlagt oppgavegjennomføring, hvordan systemet skal administrere ledig tid og strømstyring.

Figur D

Innstillinger for kritisk strømstyring og hviletid konfigureres ved å bruke fanen Innstillinger nådd ved å klikke på Sett plan for knappen fra Avanserte alternativer.

# 5: Du trenger ikke overkomplisere tidsplaner / typer


Microsoft-eksamener og praktiserende testfirmaer elsker å spørre deg om hvordan du best blir frisk av en diskfeil hvis du har fått en seks dager gammel Normal backup og fem dager med inkrementelle eller differensielle sikkerhetskopier. Selv om slik praksis fungerer godt i teorien, er de vanskeligere å fullføre som ment i den virkelige verden. Kontorsjefer glemmer å bytte ut båndene eller Rev-disker i et system og kopiere en tirsdagdifferensial over en mandagsdifferensial. Disker går seg vill; bånd mislykkes over tid.

Jeg anbefaler ganske enkelt å snakke med klienter eller gå gjennom med bedriftens ansatte hvor mye data du har råd til å tape. Kan du klare deg uten en ukes data? Konfigurer deretter ukentlige Normale sikkerhetskopier, sørg for at de fullføres riktig og få dem utenfor stedet. Gjenopprett sikkerhetskopier regelmessig for å sikre at alle nødvendige data blir beskyttet riktig.

Noen organisasjoner trenger imidlertid sikkerhetskopiert av data hver dag. I disse tilfellene anbefaler jeg at du setter Windows Backup til å fullføre Normale sikkerhetskopier daglig. Bare husk å oppbevare flere eksemplarer (minst en ukes verdi, om ikke mer) og roter dem. På den måten, hvis en bruker ved en tilfeldighet sletter en nødvendig kundefil på mandag og du ikke oppdager problemet før på fredag, har du fortsatt en uke gammel sikkerhetskopi som du kan hente filen fra.

Atter andre selskaper har ikke råd til å miste en halv dags data. Microsoft Backup er ikke løsningen for dem. Det er da det er på tide å henvende seg til datatilførselstjenester med høy tilgjengelighet (for eksempel RAID-matriser og sikkerhetskopier på nettet).

# 6: Du må sannsynligvis erstatte - ikke legge ved - sikkerhetskopier


I de fleste små og mellomstore bedrifter er det ikke nødvendig å skaffe sikkerhetskopier for mer enn en uke eller to. Selv om det for noen er fornuftig å beholde mestre kvartalsvise sikkerhetskopier for alltid, fungerer det bare å bytte ut Normale sikkerhetskopier bra som en del av en vanlig rotasjon. Dermed vil mange velge å bruke Windows Erstatt-funksjonen i stedet for Tillegg-funksjonen når du konfigurerer planlagte sikkerhetskopier.

Hvis omstendighetene krever det, kan du legge til sikkerhetskopier eller legge dem til media i motsetning til å erstatte en eksisterende sikkerhetskopi. Men oftere enn ikke vil du gå tom for lagringsplass. De fleste mellomstore bedrifter og mange små bedrifter vil være best tjent med å opprettholde ferske sett med operative Normale sikkerhetskopier. Derfor kan disse organisasjonene ganske enkelt erstatte eksisterende sikkerhetskopier.

Større organisasjoner som krever mer komplekse data-backupregimer vil være best tjent med et mer sofistikert backup-system. På grunn av enkelhet i Windows Backup blir det raskt uhåndterlig når du prøver å administrere flere sikkerhetskopisett i små organisasjoner. Og å prøve å skalere påfølgende inkrementelle eller differensielle sikkerhetskopier i tillegg til ukentlige normale sikkerhetskopier er ganske enkelt ikke verdt innsatsen i store virksomheter, der mer sofistikerte systemer hjelper til med å lette kjedeligheten i prosessen.

# 7: Datakomprimering er svak, så planlegg deretter


Hvis du trenger å ta sikkerhetskopi av 30 GB daglig, slik jeg ofte gjør for alle fra helsepersonell fra en eller to lege (på grunn av pasientjournaler og røntgenbilder) til eiendomsfirmaer som ønsker å beholde kopier av forskjellige tegninger, kontrakter, og vise husbilder, krever sikkerhetskopien din mye lagringsplass. Windows Backup fungerer bra for disse virksomhetene, men forvent ikke at sikkerhetskopien skal komprimere data effektivt.

Tredjepartsverktøy overgår vanligvis komprimeringskapasitet som Windows Backup har. I større sikkerhetskopier jeg har konfigurert for klienter, ser jeg lite datakomprimeringsresultat fra Windows Backup (ved bruk av standard harddisker for fjerning, Rev-disker og lignende). Ved bruk av båndteknologier dukker det opp ytterligere kompresjonsfordeler.

Når jeg beregner medielagring som kreves for å administrere sikkerhetskopieringsrutiner, anbefaler jeg å planlegge minst 12 måneder fremover. Så hvis du bruker Windows Backup og du må sikkerhetskopiere 12 GB verdier med data ukentlig, og organisasjonen legger til 500 MB nye data i måneden, vil jeg anbefale å jobbe med minst en 20 GB tape eller disk.

# 8: Datarifisering kan ta evig tid


Windows Backup tilbyr en dataverifiseringsfunksjon, som hjelper deg med å bekrefte at sikkerhetskopieringen er fullstendig. Nesten alle anbefaler at du bruker den. Alternativet bør velges med forsiktighet når du oppretter større sikkerhetskopier, men da bekreftelsesprosessen kan legge til en overdreven tid til sikkerhetskopieringen. I ett eksempel jeg har sett i felt, klarte ikke en 32 GB-sikkerhetskopi regelmessig og konsekvent å fullføre på åtte timer på grunn av at bekreftelsesfunksjonen tok for lang tid. da dataverifiseringen ble slått av, fullførte sikkerhetskopien mye raskere.

Hvis du fullfører mindre (5 GB eller mindre) sikkerhetskopier, kan du vurdere å velge datavisifisering (avmerkingsboksen Bekreft data etter sikkerhetskopi) fra Sikkerhetskopiering eller gjenopprett veiviseren for hvordan du sikkerhetskopierer skjermen. For større sikkerhetskopier anbefaler jeg periodisk å verifisere sikkerhetskopier fullstendig ordentlig fra første hånd, i stedet ved å åpne en sikkerhetskopi og sjekke enhetligheten.

# 9: Når du planlegger sikkerhetskopier, er en gang standard


Det er viktig å merke seg at standardinnstillingen for tidsplanen er en gang. Dette er sant selv om du kan stille inn sikkerhetskopien til å starte en uke eller måneder i forveien. Som et resultat er det enkelt å konfigurere en normal sikkerhetskopi som skal skje på fredag ​​kl. 23.00 og glem å velge Ukentlig fra rullegardinboksen Planlagt oppgave. Hvis du ikke bekrefter at du har valgt riktig frekvens, slutter du å konfigurere en planlagt sikkerhetskopi som bare skal kjøres en gang. Når du oppretter en ny sikkerhetskopierutine ved bruk av Windows-sikkerhetskopi, må du alltid være sikker på at du oppgir at den kjøres senere og klikker på Sett plan.

# 10: Du må begrense Backups standard runtime


Sikkerhetskopiering kan enkelt suge opp systemets ressurser, for ikke å nevne nettverksbåndbredde (når du sikkerhetskopierer filer fra nettverksandeler). Legg til det faktum at brukere kontinuerlig gjør endringer i filer i løpet av ordinær arbeidstid, og det er lett å se hvorfor sikkerhetskopier tradisjonelt er programmert til å skje i løpet av åpningstider.

Når du konfigurerer Windows Backup, må du huske å se tidsrammen som Windows gir rutinen å fullføre. Standardinnstillingen (nådd ved å velge Angi tidsplan og klikke på Innstillinger-fanen fra Avanserte alternativer) er 72 timer. Det er utrolig lang tid, spesielt i tilfelle at en sikkerhetskopirutine blir sittende fast, forvirret eller låst i en uendelig tilgangs-, lese- eller skrivesyklus. Du vil ikke at brukere som ikke kan få tilgang til serveren, nettverksdataene eller nettverket. Konfigurer rimelige løpetider og gjør det til en vane å gjennomgå sikkerhetskopier og bekrefte at de fullføres innen tildelt tid.

© Copyright 2020 | mobilegn.com