De to største problemene med serverløs databehandling

Video: Serverløs databehandling ... på mindre enn to minutter Cloud computing betyr å ha kjørt virtuelle servere i skyen, ikke sant? Ikke nødvendigvis - finn ut om serverløs databehandling ... på mindre enn to minutter.

Serverløs er en stor avtale, og med god grunn. Som Pariveda Solutions-arkitekten Phillip Manwaring har antydet, er serverløs databehandling, a la AWS Lambda, en måte for utviklere å fokusere på "flyktige funksjoner som innkapsler din virksomhetslogikk og avslører organisatoriske evner", og dermed strukturerer "løsningene dine og tar omsorg av kjeleplate, udifferensiert tung løfting for deg. "

Med andre ord: Serverløs hjelper utviklere med å fokusere på å løse forretningsproblemer, ikke å blinde frem med teknologiinfrastruktur.

Det er den gode nyheten. Den dårlige nyheten er at serverløs kan gjøre ting så mye lettere at gode utviklere kan finne seg i å ta virkelig dårlige beslutninger om sikkerhet. Redmonk-analytikeren James Governor traff på dette i et nylig innlegg, og hevdet at selve bekvemmeligheten med serverløs kan føre til "dårlig kodehygiene" som "i det vesentlige fører til større angrepsflater."

1. Å ofre sikkerhet for enkelhets skyld

Serverløs, erklært Manwaring, gjør "å gjøre det rette enklere." I tillegg fortsatte han, "det gjør de eksisterende produktgruppene dine mindre ved å hjelpe deg med å bryte opp monolittene dine til mikroservices, og det reduserer mengden spesialisering som trengs for å ta en applikasjon fra idé til produksjon - og dermed redusere antall mennesker som trengs for å støtte denne jobben." Så mye kjempebra, ikke sant?

Forbered deg på serverløs databehandling (ZDNet spesialrapport) | Last ned rapporten som en PDF (TechRepublic)

Vel, stort sett. Som guvernør ropte ut:

Mens han oppsummerte: "Det viser seg at serverløs, helt av sin bekvemmelighet og lave kostnadsmodell, kan føre til latskap og dårlig sikkerhet." Men det er ikke alt.

2. Innlåsing av leverandør

Et av de største problemene med serverløs er at du faktisk ikke kjører uten servere. Du bygger bare på andres servere ved å bruke API-anrop som binder deg dypere og dypere i den plattformen. Som skissert av Simform Solutions 'Rohit Akiwatkar: "Å gi opp systemkontroll mens implementering av APIer kan føre til systemstans, tvunget API-oppgraderinger, tap av funksjonalitet, uventede grenser og kostnadsendringer."

Oppsiden er økt frihet til å gjøre mer. Ulempen er at du får "mer gjort" underlagt plattformens kontroll, uten muligheten til å enkelt flytte til en konkurrerende sky. Hvis du for eksempel vil bytte fra Microsoft Azure til AWS, må du skrive om applikasjonen.

Dette er ikke for å antyde at utviklere ikke bør dra nytte av fordelene serverløse kan gi. De burde. Men det indikerer et behov for å gå videre med et mål med forsiktighet, slik at sikkerhet og uavhengighet kan opprettholdes.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com