DNS-vertsfilkonfigurasjon på vSphere Management Assistant

VSphere Management Assistant (vMA) er et Linux-basert virtuelt apparat. Som mange områder av VMware vSphere-administrasjon, må DNS-konfigurasjonen være på plass for at vMA skal fungere korrekt.

Fordi vMA er et Linux-operativsystem, vil du ikke se noen av de "tilfeldige suksessene" som følger med Windows NetBIOS navneløsning. For dette formål kan vMA konfigureres til å bruke eksplisitt DNS-serverkonfigurasjon under installasjonen.

I situasjoner der flere DNS-soner er på plass med VMware vSphere Hypervisor (ESXi) verter og VMware vCenter-servere på tvers av flere nettverk, kan det hende det ikke er nok med en oppløsningskonfigurasjon. Kort enn en DNS-sone for alle Windows-komponentene i vSphere, er en lokal konfigurasjon på vMA sannsynligvis den raskeste veien til oppløsning.

Selv om vMA er Linux-basert, fungerer den ikke akkurat som en vanlig installasjon av operativsystemet for å administrere aspekter av enheten, for eksempel vertsfilen. For å konfigurere vertsfilen på vMA, vil en typisk vertsfil være en enkel modifisering av filen / etc / hosts med en tekstredigerer som vi. Under konfigureringen av vMA opprettes vi-admin-kontoen; denne kontoen vil bli brukt til å redigere vertsfilen. Følgende kommando er nødvendig for å la filen skrives til: sudo chmod a + w hosts. Denne kommandosekvensen er vist i figur A, med arbeidskatalogen vist og brukernavnet vises. Figur A

Klikk på bildet for å forstørre det.

Nå kan filen skrives til med vi. (Last ned TechRepublic vi referanse og jukseark hvis du ikke allerede har gjort det.)

Figur B viser en enkelt vert som blir lagt inn i vMA i mitt personlige laboratorium. Figur B

Klikk på bildet for å forstørre det.

Når endringene er lagret, fungerer konfigurasjonen av vertsfilen for navneløsning.

DNS-konfigurasjon er den foretrukne veien å gå, men det er situasjoner der det kreves endringer i en vertsfil. Hvis du har finjustert vMA på andre måter, fortell oss om det i diskusjonen.

Relaterte TechRepublic innlegg

  • vSphere Management Assistant tips om installasjon og konfigurasjon
  • Bli med vSphere Management Assistant til Active Directory
  • Legg til en vCenter-server til vSphere Management Assistant
  • Overvåk en VMware vSphere Hypervisor-vert med resxtop-verktøyet

© Copyright 2020 | mobilegn.com