Slik oppgraderer du datasenterets Ubuntu-servere

Oppgrader datasenterets Ubuntu-servere Jack Wallen diskuterer hvordan du oppgraderer datasenterets Ubuntu-servere.

Nå er Ubuntu Server 18.04.1 utgitt. Det .1 er poenget der de fleste brukere er villige til å endelig oppgradere til en større utgave. Og vurderer 18.04 er en Long Term Support utgivelse, er det absolutt verdt å gjøre skiftet.

Datasenter må leses

  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • Beste praksis for server virtualisering og tips om hva du ikke skal gjøre
  • Kvanteberegning: Syv sannheter du trenger å vite

Med det i tankene er det to ruter å gå: Du kan gjøre en ny installasjon eller oppgradering. Mange krymper kanskje ved tanken på å oppgradere, og mener at en ny installasjon er den eneste sikre veien å gå. Og for det meste anbefaler jeg den samme veien (som du aldri vet hva som kan gå galt). Imidlertid oppgraderte jeg mange av en Ubuntu-server (selv på tvers av store utgivelser), og har sjelden fått et problem.

Det betyr selvfølgelig ikke at du ikke vil (så vurder alltid hva du jobber med og målene dine før du kjører en oppgradering).

Uansett hvor sikker du føler for å kjøre en oppgradering, gjør du alltid en komplett, bare-metall-sikkerhetskopi - bare i tilfelle.

Med disse advarslene sagt, la oss snakke metoder for oppgradering. Siden vi diskuterer Ubuntu Server, bruker vi bare kommandolinjen. Det er to metoder for å gjøre dette: Den anbefalte metoden og den ikke-så-anbefalte metoden. Jeg vil bare påpeke den ikke-så-anbefalte metoden på sjansen for at det er de som fremdeles gjør denne gamle skolebanen for å oppgradere (og som en tilbakefall).

Og nå, med metodene.

Det ikke-så-anbefalte

Jeg pleide å oppgradere Ubuntu-stasjonære maskiner og servere ved å redigere filen /etc/apt/sources.list . Først skulle jeg kjøre sudo apt-get-oppdatering, etterfulgt av sudo apt-get-oppgradering, og deretter endre den nåværende utgivelsen til den nye utgivelsen. Så hvis du oppgraderte fra Xenial Xerus (16.04) til Bionic Beaver (18.04), ville det være nødvendig å endre alle referanser (innen /etc/apt/sources.list ) til xenial til bionic. Når du har fullført det, kjører du sudo apt-get-oppdateringen og sudo apt-get-oppgraderingskommandoer og venter på at prosessen skal fullføres.

Tilbake på dagen fungerte det systemet ganske bra. Den metoden anbefales selvfølgelig ikke lenger. Faktisk vil bruk av denne metoden sannsynligvis lande deg i trøbbel, da du finner små ting som kanskje ikke fungerer som forventet.

Denne metoden blir referert til som Debian-metoden for oppgradering (eller Brute Force Method). Det fungerer konsekvent i Debian, men ikke i Ubuntu. Det er faktisk den anbefalte metoden for å oppgradere Debian.

Det største problemet du finner med denne metoden, er at noen tredjeparts lagre kanskje ikke har kanalen for destinasjonsversjonen du oppgraderer til, noe som kan føre til problemer.

Den anbefalte metoden

La oss snakke om den anbefalte oppgraderingsmetoden. Ubuntu-utviklerne inkluderte en enkelt kommando som tar seg av alt for deg (når du har kjørt sudo apt-get-oppdatering og sudo apt-get-oppgradering ). Denne kommandoen er:

 sudo do-release-oppgradering 

Hva kommandoen ovenfor gjør er:

  • Endrer kildene riktig
  • Fjerner foreldede oppføringer
  • Indeks for oppdateringer
  • Hvis det ikke støttes tredjeparts lagre, deaktiverer du dem
  • Last ned og installerer oppgraderingen
  • Fjerner eventuelle foreldreløse / gamle pakker

Denne oppgraderingsmetoden tar litt tid, og du bør (selvfølgelig) gjøre det utenom arbeidstid. noen ganger krever denne metoden innspill (i tilfelle kommandoen trenger å vite hva du vil gjøre med en viss oppgradering eller konfigurasjonsfil).

Hva du skal gjøre ved fiasko

Noe av det beste med do-release-oppgradering (foruten at det er en enkel rute for å oppgradere utgivelser) er at den kjører tester for å sikre at den kan lykkes. Du vet at testene lyktes når kommandoen spør deg om du vil fortsette med oppgraderingen ( figur A ).

Figur A

Oppgraderingstestene for utgivelse har lyktes, og oppgraderingen kan fortsette.


Hvis disse testene mislykkes, avbrytes oppgraderingen. I tilfelle denne metoden mislykkes (og den gjør det til tider), er din beste rute for oppgradering Debian-metoden. Imidlertid foreslår jeg (bør do-release-oppgradering mislykkes) at din beste metode er en ren installasjon.

Hvis du kjører en ren installasjon, må du sørge for at du har en fullstendig kopi av alle dataene fra serveren (eller enda bedre, installer den nye versjonen på en annen server / virtuell maskin, og migrer deretter fra den ene til den andre).

LTS hele veien

Forsikre deg om at du kjører en LTS-versjon av Ubuntu på datasentre-serverne. Hvorfor? Fordi disse utgivelsene støttes i fem år. Det betyr (i teorien) at du kan installere Ubuntu 18.04 nå (2018) og ikke trenger å oppgradere den til neste LTS-versjon før i 2023. Det er ganske lang tid på tekniske år. Selv da kunne du (igjen, teoretisk) kjøre sudo do-release-oppgradering i 2023 og oppgradere Ubuntu 18.04 til Ubuntu 23.04.

Det er en ganske sikker rute å gå.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com