Hvordan bruke open source cockpit-grensesnittet til å administrere serveren din

Bilde: iStockphoto / scanrail

For mange systemadministratorer er forslaget til et nettbasert styringsgrensesnitt et som gir mye hån. Tradisjonelt er løsninger som Plesk, cPanel / WHM og Webmin generelt bygget rundt antagelsen om at den aktuelle serveren kjører Apache, PHP og MySQL, med lite rom for å avvike fra disse standardene. Dette paradigmet spiller sjelden bra med nyere serverteknologi, spesielt node.js.

Rett eller galt gir bruken av disse grensesnittene inntrykk av at all serverkonfigurasjon nå må utføres gjennom grensesnittet, og ikke gjennom manuell redigering av filer eller bruk av kommandolinjen. Avhengig av din spesielle brukssak, kan de også være for sterkt fokusert på å håndtere individuelle brukere i en vertsforhandleroperasjon. Følgelig har administrasjonsløsningene for servere - snarere enn brukere - vært få og langt mellom, med få alternativer tilgjengelig overveldende lukket kilde eller maskinvarespesifikk.

Gå inn i cockpit

Datasenter må leses

  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • Beste praksis for server virtualisering og tips om hva du ikke skal gjøre
  • Kvanteberegning: Syv sannheter du trenger å vite

Cockpit tar en helt annen tilnærming til serveradministrasjon. I stedet for å fokusere på måling og distribusjon av ressurser på en delt server, gir Cockpit et webgrensesnitt for normale administrative oppgaver som ellers ville bli utført via kommandolinjen - endre systemvertsnavnet, legge til og fjerne brukere, og starte systemet på nytt, for eksempel. Avansert konfigurasjon og kontroll av tjenester i systemd er også mulig, komplett med logger som er relevante for elementet som manipuleres. Det er også en nettbasert terminal hvis du trenger det. Dette kan være spesielt nyttig når du kobler til en server ved hjelp av en smarttelefon, nettbrett eller Chromebook. Cockpit gir selvfølgelig også en visualisering av ressursutnyttelse i sanntid.

Cockpit gir også en plugin som kan brukes med Docker-containere, noe som gjør det mulig å opprette, ødelegge, installere og administrere containere. Søk etter tilgjengelige containere og installasjon kan alle gjøres innen Cockpit. Containerkonfigurasjon er også forenklet. For eksempel kan det være mulig å få containere tilgang til visse porter i eksterne nettverk, med noen få klikk.

Komme i gang med Cockpit på serveren din

Cockpit er tilgjengelig i standardlagringsplassene i Fedora, og i Extras-depotet i Red Hat Enterprise Linux. Lagringsplasser for cockpit finnes også for Debian, Ubuntu og Arch. Ettersom forskjellige distribusjoner bruker forskjellige pakkeledere, vil naturligvis de nøyaktige instruksjonene for distribusjonen variere (og er tilgjengelige her). Generelt er de tre trinnene for å komme i gang pakkeinstallasjon, konfigurere Cockpit som en tjeneste og opprette et unntak for det i brannmuren din (hvis en finnes).

På Fedora-servere kan dette gjøres ved hjelp av følgende kommandoer:

 sudo yum installer cockpit sudo systemctl enable - nå cockpit.socket sudo brannmur-cmd - add-service = cockpit sudo brannmur-cmd - add-service = cockpit --permanent 

For Ubuntu og Debian må Cockpit-depotet først legges til, siden det ikke er tilgjengelig i de offisielle depotene.

For Ubuntu:

 sudo add-apt-repository ppa: cockpit-project / cockpit 

For Debian:

 deb https://fedorapeople.org/groups/cockpit/debian ustabil main sudo apt-key adv --keyserver sks-keyservers.net --recv-key F1BAA57C 

Etter å ha lagt til depotet, kan både Ubuntu og Debian brukere installere Cockpit ved hjelp av disse kommandoene:

 sudo apt-get-oppdatering sudo apt-get install cockpit sudo systemctl enable - nå cockpit.socket 

Etter installasjon kan du logge deg på med serveropplysningskoden på https: // server-ip-adresse: 9090.

Hva er synet ditt?

Bruker du Cockpit eller et alternativt serveradministrasjonsverktøy på systemene dine? Har du unngått styringsverktøy tidligere på grunn av problemer med kompleksitet eller motstridende konfigurasjonsfiler? Del dine erfaringer i kommentarene nedenfor.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

Se også

  • Alle er en arkitekt. Her er hvem som faktisk fortjener den tittelen (TechRepublic)
  • Hvordan Dollar Shave Club gikk fra viral markedsfører til engineering powerhouse (ZDNet)
  • 4 sikkerhetspraksiser for å lære av FDICs datainnbrudd (TechRepublic)
  • Bitdefender finner avlytting av sårbarhet i offentlig sky (ZDNet)
  • Red Hat Insights prediktive analyseverktøy får oppdateringer for å håndtere risiko, containere og privat sky (TechRepublic)

© Copyright 2020 | mobilegn.com