IBM håper å oppfylle industristandard-ROI-ligningen

Dette er et gjestepost fra Larry Dignan fra TechRepublics søsterside ZDNet. Du kan følge Larry på ZDNet-bloggen hans mellom linjene, eller abonnere på RSS-feeden.

IBM tirsdag vil introdusere en ny klasse med industristandardservere som de håper vil utvide markedsandelen og føre konkurrenter som HP og Dell til forsvar.

Big Blue sin nye familie av servere, kalt eX5-porteføljen, har arkitekturtilpasninger som lar kunden legge til mer minne uten å kjøpe en helt ny server. IBM brukte tre år på å prosjektere systemene, som vil forhåndsvises på CeBIT i Tyskland.

IBM planlegger å endre bransjestandard-server-retursligningen via minneutvidelsesalternativer og en ekstra brikke som er designet for å coache systemet til bedre ytelse. IBM sa at det vil kunngjøre tre eX5-systemer gjennom 2010: En fire prosessorversjon; en ny bladdesign; og en inngangspris-to-prosessorserver (til høyre).

Den store fordelen her ser ut til å være IBMs minnehøyde. EX5-linjen er konstruert for å støtte flere DIMM-er (Dual In-Line Memory Modules). En DIMM er et trykt kretskort som holder minnebrikker og plugger i en sokkel på hovedkortet.

Bransjestandard x86 bladservere leveres vanligvis med 12 til 16 DIMM-er, og hvis det er maksimert, må du kjøpe en annen server. Det virkelige trikset ville være å legge til mer minne uten å kjøpe en ny server og all maskinvaren som følger med.

Også: Serverutsalg viser tegn på liv i fjerde kvartal; IBM forblir topp hund : e-postvarsler om bladeserver

IBMs plan med eX5? Tilby blad- og rackservere som har 16 DIMM-standarder og deretter muligheten til å legge til ytterligere 24.

I følge IBM er gevinsten at kundene ikke trenger å kjøpe en ny server når de maksimerer ut minnet. De kan ganske enkelt kjøpe mer minne og kan gjøre det i mindre trinn for samlet besparelse. Tom Bradidich, IBM-stipendiat og visepresident for IBM x86-servere, sa at utvidelsesalternativer er et stort pluss fordi kundene kjøpte fulle systemer når de bare trengte mer minne. Disse ekstra serverne førte til høyere vedlikeholds- og lisenskostnader. "Det var som å kjøpe en full Happy Meal når alt du egentlig ønsket deg var prisen, " forklarte han.

Bradidich sa at denne tilnærmingen kan hjelpe kunder med å kjøpe mindre utstyr, kutte energikostnader og forhindre spredning av servere. Bradidich hevder at x86-servere er basert på PC-arkitektur som er tre tiår gammel og låser minne og prosessorkraft sammen. "PC-arkitektur skal ikke maskereres som bedriftsserver, " sa Bradidich.

Bortsett fra minnefordelene (se minneskuffen til høyre), legger IBM også til en ekstra brikke til eX5-systemene. Chippen, basert på IBMs X-Architecture, vil sykle på hagle sammen med standard Intel-serverbrikker og minne. Denne IBM-brikken vil kutte latensen mellom minne og prosessor. Med den ekstra brikken hevder IBM at eX5-porteføljen vil levere 30 ganger bedre databaseprestasjoner sammenlignet med dagens generasjon systemer, 99 prosent bedre ytelse per watt og muligheten til å kjøre 78 prosent flere virtuelle servere for samme lisenskostnad.

Bradidich la til at X5-brikken drar sammen I / O, brikke, minne, lagring og nettverk for å få mer ytelse ut av bransjestandardminne og brikker.

Big Blue sa at prisingen av disse nye serverne vil være konkurransedyktig med det bredere markedet, men detaljer vil vente til Intel lanserer sine nyeste serverbrikker i slutten av måneden.

© Copyright 2020 | mobilegn.com