Nybegynnertips for bruk av vSphere Web Client

For noen uker siden sendte jeg ut en Tweet som kan ende opp med å bli mer arbeid enn jeg hadde planlagt! Jeg sa ganske enkelt at jeg planlegger å bruke vSphere Web Client til fremtidige blogginnlegg som jeg gjør. Målet var å være mer moderne i innholdet jeg presenterer rundt vSphere-virtualisering. Jeg fikk raskt en rekke svar fra andre bloggere, både som oppmuntret meg til å gjøre det og også advare meg om noen aktuelle begrensninger av vSphere Web Client. Figur A nedenfor viser tweeten og noen av tilbakemeldingene som fulgte like etter:

Figur A

Det er rettferdig og pålitelig for kurset. VSphere Web Client ble introdusert med vSphere 5.1 og kommer til å bli mer moden og sannsynligvis være det komplette styringsgrensesnittet etter hvert. Siden jeg har brukt vSphere Web Client, kan jeg bekrefte at det har vært en læringskurve! Jeg har samlet noen av tipsene jeg har lært for å hjelpe deg med å finne det du trenger i de forskjellige menyene og skjermene.

Handlingsmeny

Det første tipset er å finne Handling-menyen i nesten alle objekter (vert, klynge, VM osv.). Handlingsmenyen er der du og jeg instinktivt vil høyreklikke. I de fleste webteknologier er høyreklikk et nei-nei. Figur B nedenfor viser en vert med Handling-menyen valgt:

Figur B

I tillegg er nederst på Handling-menyen en "Alle vCenter handlinger" -meny. Denne tilleggsmenyen kan til og med ta deg til oppgaver som kanskje ikke er intuitivt tilgjengelig fra skjermbildet Sammendrag, men som kan være veldig nyttige. Figur C viser de ytterligere handlingene som er utvidet:

Figur C

Administrer lagringsadaptere og mål

Jeg hadde det litt morsomt å lære å bruke vSphere Web Client i mer kritiske aspekter ved administrasjon, for eksempel å legge til iSCSI lagringsadaptere og mål. Ærlig talt, dette var litt av en læringskurve. Når vi holder oss til vertsområdet til vSphere Web Client, vil fanen Administrer ta oss til tiltaksområdene. Konteksten til tabellen over adaptere og kontekstsensitive adapterdetaljer krever litt å bli vant til. Figur D nedenfor viser tiltaksområdene knyttet til å legge til eller fjerne lagring for en vert.

Figur D

Legg merke til at knapper som er valgt øverst i lilla; disse er nyttige og brukes til å skanne på nytt for volumer og oppdatere lagringsenheter.

Nylige oppgaver

Det siste stykket av læringskurven som jeg fremdeles blir vant til, er skjermbildet Recent Tasks. I standardvisningen av Windows-versjonen av vSphere Client er dette en fin rulleloggvisning av hva som skjer med vCenter-miljøet. For vSphere Web Client er dette helt til høyre og har flere faner som viser alle hendelser - hva som kjører og hva som har mislyktes. Figur E viser vSphere Web Client med noen hendelser i prosess:

Figur E

Dette er noen av de første læringsjusteringene jeg har hatt med vSphere Web Client, men jeg er sikker på at det vil komme mer! Har du begynt å bruke den? Har du hatt det bra i dette nye grensesnittet? Del kommentarene nedenfor.

© Copyright 2020 | mobilegn.com