Denne Kubernetes-utviklingen gjør plattformen moden for å eksplodere i 2018

Video: 3 store ting hvert selskap trenger å vite om containere Containerløsninger er det nye normale for virksomheten. TechRepublic-bidragsyter Matt Asay forklarer hvordan du kommer i gang i skyen, og hvorfor store selskaper trenger containere.

I 2003 prøvde IBM å lære massene om Linux og i forlengelse av åpen kildekode. I reklamen representerer IBM Linux som en nysgjerrig gutt, en som "lærer, absorberer. Han blir smartere hver dag." I dag kan den samme representasjonen brukes på Kubernetes, containerorkestreringsskjæresten som en rekke selskaper har møtt rundt for å dramatisk forbedre funksjonaliteten.

I likhet med Linux før, dominerer Kubernetes det spesielle markedet fordi det omfatter summen av en rekke kommersielle innganger, med selskaper så varierte som Google og Red Hat som aktivt investerer betydelig kode for å forme den til deres behov. Da Pivotals Andrew Clay Shafer stylet det, blir Kubernetes en "allestedsnærværende usynlig standard" som utviklerne vil stole på absolutt, selv om de ikke tenker mye på det direkte.

Når vi går inn i 2018, er det verdt å gjennomgå noen av de store tekniske fremskrittene som Kubernetes-samfunnet fremmet i 2017.

Blir smartere hele tiden

Selv om container (og Kubernetes) adopsjon forblir relativt liten, som Red Hat administrerende direktør Jim Whitehurst fremhevet på selskapets siste inntekter samtale, "vokser det veldig raskt" og representerer "den største trenden innen teknologi akkurat nå", i det minste innen infrastruktur. Lite rart da at alle store teknologiselskaper har blitt tvunget til å utvikle en Kubernetes-strategi, noe som gjør container-orkestrasjonsprosjektet til industriens standard.

Likevel har Kubernetes manglet grunnleggende funksjoner som mer forvitret teknologi, som virtuelle maskiner, leverte for flere år siden. I 2017 ble listen over mangler imidlertid kortere.

For omtrent 18 måneder siden var det for eksempel nøyaktig å kalle ut Kubernetes-svikt i dokumentasjon, oppsett og brukervennlighet. I en samtale med Red Hat-sjefsjef Ashesh Badani har denne klagen mindre resonans i dag.

"For noen år siden, " sa Badani, "sa folk at det var enklere å komme i gang med Docker Swarm enn Kubernetes. Kubernetes-samfunnet skapte verktøy som Minikube og Minishift for å kjøre lokalt på den bærbare datamaskinen, automatiseringsspillbøker i Ansible, tjenester som Katacoda har laget det er veldig enkelt å ha veiledninger på nettet å lære, og flere skytilbud som GKE og OpenShift gjør det enkelt å få en fungerende Kubernetes-klynge umiddelbart. "

Utover forbedret enkelhet med å komme til "Hello World", fortsatte Badani, Kubernetes-samfunnet har samlet forbedret sin operative erfaring. Mye av disse forbedringene, enten det er fra Red Hat, Google, Microsoft eller andre, stammer fra disse selskapenes egne erfaringer med å drive Kubernetes i produksjon, og presser forbedringer oppstrøms inn i felleskodebasen.

Mer og raskere

Når bedriftene sparker dekkene på skyen, forblir alle jordbundne med et stort utvalg av arbeidsmengder, og skyver dem inn i hybrid skyterritorium. Med et ønske om å sikre konsistens av Kubernetes fra det ene skymiljøet til det neste, pekte Badani på CNCFs Kubernetes Conformance-modell som løsningen.

Tilsvarende, da Kubernetes-samfunnet taklet spørsmålene om infrastruktur og bredde på applikasjoner, dukket det opp innovative løsninger for vanskelig å mestre problemer. Ifølge det første problemet, ifølge Badani, "Andre containerorkestratorer hadde måter å integrere lagring og nettverksbygging, men bare Kubernetes skapte standarder (f.eks. CNI, CSI) som har fått mainstream-adopsjon for å skape dusinvis av leverandører og skyalternativer." Når det gjelder den andre utgaven (søknadsbredden), "Samfunnet har utviklet seg fra å støtte statsløse apper til å støtte stateful applikasjoner (og beholderlagring), serverløse applikasjoner, batchjobber og definisjoner av tilpassede ressurser for vertikalspesifikke applikasjonsprofiler."

Kubernetes-samfunnet har ikke stoppet der. Med Badanis ord vokser samfunnet Kubernetes på følgende tre områder:

  1. Sikkerhet: For et år siden var det bekymring for Kubernetes sikkerhet. Siden den gang har samfunnet svart på med bedre kryptering og styring av hemmeligheter, og forbedret Kubernetes-spesifikke containerfunksjoner som CRI-O og OCI-standardisering.
  2. Ytelse : Red Hat (og andre) har startet Performance SIG for å fokusere på applikasjoner med høy ytelse (HPC, Oil & Gas, HFT, etc) og profilere de nødvendige ytelsesegenskapene til disse applikasjonene i containermiljøer.
  3. Utviklererfaring: Bare noen måneder etter KubeCon 2017 i Berlin ser vi standardisering rundt Helm-formatet for applikasjonsemballasje, Utkast til å effektivisere applikasjonsutvikling og Kubeapps for å forenkle å komme i gang med apper fra en katalog med selvbetjening.

Som Linux før den, blir Kubernetes "smartere hver dag", og trekker styrke fra de forskjellige behovene i det stadig mer mangfoldige samfunnet. I motsetning til prosjekter med en enkeltleverandør før det, har Kubernetes hatt godt av å ikke bli sett på et selskap i kvartalet. Når hvert selskap søker å fremme sin egen egeninteresse og i forlengelsen av kundenes interesser, blir Kubernetes stadig bedre og raskere. I 2018 bør vi forvente å se dette fortsette, om ikke akselerere.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com