Tynn klargjøringsoversikt for lagringseffektivitet

Thin provisioning er en teknologi som er tilgjengelig på noen lagringsprosessorer, men ikke på alle produkter. Tynt tilbud på et lagringsområde-nettverk (SAN) eller et nettverkstilkoblet lagringssystem (NAS) bruker i utgangspunktet brukbar lagring til det nivået som brukes med lagringsabonnentens operativsystem. Den beste måten å tegne en analogi på er kakediagrammet som representerer en Windows Server-systemstasjon ( figur A ). Figur A

I dette eksemplet bruker nesten 70 GB-stasjonen bare 17, 2 GB av stasjonen; i et tynt tilbudt SAN-miljø vil dette konsumere 17, 2 GB på det logiske enhetsnummeret (LUN). I de fleste situasjoner er det en liten mengde overhead og / eller metadata som styrer den tynne tilførselen, så vel som en blokk med trinnvis vekst. Å snakke i form av Gigabyte og Terabytes, at overhead vil være ubetydelig.

Tynn levering er tilgjengelig på noen lagringsprodukter, og for mange ganger handler administratorer for lagring bare i form av dollar og Terabytes. Programvarefunksjoner med lagring bør være en viktig del av beslutningen, men dette er vanskelig; Jeg har adoptert et ordtak om at "Du kan alltid finne billigere lagring." (For en nørkes glede, sjekk ut denne kokeboken fra BackBlaze for å bygge et 67 TB-system for under 8.000 dollar, og dette relaterte TechRepublic-innlegget på petabyte-lagring.)

Tynn tilveiebringelse i et SAN-system finnes i mange former, men fundamentalt sett tillater det at platene kan utnyttes bedre. Hvis vi stabler et antall tynn arbeidsmengder på et SAN, øker vi potensielt mengden hot spots på en disk. I figur Et eksempel utgjør ledig plass cirka 75% av den disktildelingen. Ledig plass er bra for SAN-ytelse, men det er bortkastet dollar. Denne påstanden er ikke nødvendigvis et problem, men det er en indikator for å kjøpe raskere stasjoner (for eksempel SAS over SATA) hvis du trenger å holde ytelsesnivået høyt. Figur B viser en god måte å visualisere denne stablingen av LUN på en individuell disk. Figur B

Denne representasjonen av Dynamic Provisioning fra Hitachi Data Systems brukes til selskapets USP- og AMS-serie lagringsprodukter, og den setter LUN-ene på toppen av alle diskene som er i bruk. Lagringsadministratorer kan snekre dette opp på mange måter, og hver tynn forsyningsløsning vil tilby forskjellige muligheter.

Over-klargjøring

Risikoen med tynne avsetningsteknologier er over-avsetning. Hvis SAN har mer tilgjengelig lagring, får hver LUN ganske enkelt mer lagring i de fleste situasjoner; men hvis SAN går tom for plass, kan det være en vanskelig stopp å nærme seg. Individuelle operativsystemer kan også oppfatte at de har ledig plass, noe som kompliserer deres oppførsel. I noen situasjoner vokser tynn forsyning bare - den krymper ikke hvis data blir slettet på volumene. Hvis LUN eller arbeidsmengden flyttes på lagringsprosessornivå og skrives om basert på gjeldende størrelse og innhold, kan reduksjonen i størrelse realiseres.

Sammendrag

Tynn avsetning er sannsynligvis den beste måten å få mest mulig ut av lagringsinvesteringene dine. Alles krav varierer, men hvis du jobber scenariene dine og modellerer ut nok, kan det hende du kan gjøre saken for SAS-diskløsninger til fordel for tregere SATA-disker hvis det samlede lagringskravet blir redusert.

Hvordan klarer du tynn avsetning? Del kommentarene dine i diskusjonen.

© Copyright 2020 | mobilegn.com