Når du ikke skal få programvaredefinert lagring (og hva du skal gjøre hvis du må skaffe det)

Virtualisering: Det bedrifter trenger å vite Virtualisering er den nye standarden i datasenteroppsett - dette er noen av grunnene til.

For et tiår siden var virtuell lagring et lett forstått konsept om å bruke programvare til å administrere alle datahusene dine som ett stort nabolag, men på et tidspunkt ble det kjent som programvaredefinert lagring og forvirring begynte å regjere.

Lazarus Vekiarides, CTO og medstifter av skylagringsspesialisten ClearSky Data, liker å påpeke at programvaredefinert noe - lagring, datasenter, nettverk - ikke er så bra som cheerleaders sier.

"Jeg pleide å være en programvaredefinert lagringskeptiker. Jeg er litt konvertert, men egentlig ikke, " sa han. "Det programvaredefinerte lagringskonseptet ble veldig kult og 'inn' da folk så hva hypersalerne gjorde."

Med hyperscalers betyr Vekiarides eierne av massive, nyskapende datasentre som Amazon, Facebook og Google, som bruker sin kjøpekraft for å skaffe seg billig maskinvare. Med billig varemaskinvare, tenker tankene, kan du legge til uavhengig programvare for å lage et lagringsøkosystem så godt som eller bedre enn hva du vil kjøpe fra Dell eller IBM.

Dessverre fungerer ikke matematikken for mange selskaper. "Poenget som jeg alltid har gjort om hyperkalkerne er: Hyperskalerne er ikke du, " bemerket han. "Måter du ikke er en hyperscaler" ville lage et godt tungen-i-kinn essay for CIOs som synes dataene deres er mer imponerende enn de egentlig er, spøkte han.

Mer om lagring

  • Hvorfor selskapet ditt bør slutte å forsømme datalagring: 6 tips for å bli organisert
  • Fed og IBM-forskere legger til ny intelligens til massivt lagringsstyringssystem
  • Abonner på TechRepublic's Data Center Trends nyhetsbrev
  • Rask ordliste: Lagring (TechRepublic Premium)

Selv om matematikken fungerte, må selskaper som vurderer programvaredefinert lagring, forstå at leverandører selger programvaren selv - ikke det løpende vedlikeholdet. "Å bruke mye av dette, spesielt åpen kildekode, er like vanskelig som å bygge det, " sa Vekiarides. "Hvis du er en IT-kar og jobben din bare er å holde ting oppe, skaper det mye å lære. Du vil sannsynligvis trenge mye kompetanse som du sannsynligvis ikke har."

"Jeg tror at svaret for de fleste er, nei, programvaredefinert lagring kommer sannsynligvis ikke til å fungere for dem fordi det er for mye trøbbel. Til slutt det du gjør er at du tar maskinvarekostnader og at du re trading det for folk regning, "fortsatte Vekiarides. Det kan imidlertid fungere for et teknologiselskap. "Mange interessante lagringsfolk vil ikke ønske å jobbe for Widgets 'R' Us, " bemerket han.

"Det er ingen mangel på mennesker der ute som hater sin lagringsleverandør, så de er villige til å prøve hva som helst ... bare fordi du kan gjøre det, betyr ikke det at du skal gjøre det, " la Vekiarides til.

Hva gjør du hvis du må få programvaredefinert lagring

Noen selskaper vil uansett gjøre spranget. Når de handler, bør de kreve å se materialregningen fra maskinvareleverandøren, inkludert detaljer som tilsynelatende mindre som harddiskens firmwareversjoner og forhåndsvarsler om sluttdato, forklarte Vekiarides.

På programvaresiden krever du at leverandøren viser deg en liste over sertifiserte servere og uavhengige maskinvarespesifikasjoner. Poenget med alt det er, slik at du kan bygge eller kjøpe infrastruktur som den virtuelle lagringen definitivt vil fungere på - og du kan bli dekket hvis det ikke fungerer. Risikoen er at beskjedne maskinvareendringer kan annullere en garanti eller forårsake datakorrupsjon.

"Hvis jeg var CIO, ville jeg også snakket med de større systemintegratorene som faktisk kan hjelpe deg med å utføre denne tjenesten, " fortsatte Vekiarides. For få av selskapene som selger programvaredefinert lagring, tenker fremover for å fremtidssikre produktene sine mot nye teknologier som NVMe og vedvarende minne, med unntak av selskaper som kanskje vil låse deg inn i maskinvaren. Den trenden er allerede i gang, bemerket han.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com