Hvorfor AWS Lambda og serverløs databehandling ikke dreper Docker i bedriften

Bilde: iStockphoto / Wavebreakmedia

Alle elsker containere i disse dager. Alle, det virker, men Amazon Web Services. Å, sikker, AWS har sin egen containertjeneste, og gjør det enkelt å kjøre containere på tvers av sin portefølje av infrastrukturtjenester. Men med AWS Lambda, ser AWS ut til å indikere at den "ønsker at bedrifter skal konsumere EC2 mens ... skyver startups og utviklere mot Lambda" i et forsøk "å vokse og beholde utviklere på plattformen sin", slik skyanalytiker Janakiram MSV har uttalt .

Til tross for AWS 'økende dominans med utviklere, fortsetter foretakene å kjøpe inn Docker og containere. Ved risikokapitalist Michael Mullanys analyse har Docker-adopsjonen vokst med 2, 6 ganger det siste året. Dette bekrefter tidlig påstander fra Docker, administrerende direktør Ben Golub, for meg om at Docker-adopsjonen da hadde "krysset kløften" til kjøpere av tidlige flertall, og beveget seg utenfor tidlige adoptere. Det kan også signalisere en sunn fremtid for Docker og containere, selv som AWS Lambda og andre serverløse databehandlingstjenester trives.

Forbered deg på serverløs databehandling (ZDNet spesialrapport) | Last ned rapporten som en PDF (TechRepublic)

Docker adopsjon: Opp og til høyre

LinkedIn-data er kanskje ikke den beste metodikken for å avdekke teknologitrender, men det er en rimelig fullmakt for generell adopsjon. Og at adopsjonen er skyhøy.

Som Mullany skrev, "86% av Fortune 100 har nå minst en ansatt med Docker i profilen sin, og 47% har minst 10 ansatte med Docker i profilen sin. Dette er opp fra henholdsvis 75% og 28% siden mars 2016 : en nær dobling av selskaper med betydelige grupper som jobber med Docker. "

Det er sant at de ti beste tyngde konsentrasjonene av Docker-kunnskapsrike ansatte er leverandører (IBM, Cisco og HP avrunder topp-3), men Apple, Verizon og GE er også topp-10. Grav et nivå dypere, og Docker dukker sterkt opp i helsevesenet og forsikringsvertikaler, og antyder at det definitivt beveger seg inn i mainstream.

Selv om tidlige detractors hevdet at Docker var til startups, har det faktisk vokst raskest innen de aller største selskapene, ifølge Mullanys analyse. Totalt sett er mer enn 105 000 mennesker på LinkedIn en liste over Docker som en ferdighet. Det forblir fortsatt i forhold til .NET, for eksempel, som kan skryte av over 1, 5 millioner profiler, men det representerer en robust trend mot en containerisert fremtid.

Det vil si hvis AWS tillater det.

En trinnfunksjon pågår

Som Google-ingeniør (og tidligere Apigee-sjef for utviklerrelasjoner) Alan Ho har hevdet, er Docker og dens containerrevolusjon mer en inkrementell forbedring av virtualisering enn en massiv ny innovasjon: "Fra en programmeringsmodell og en kostnadsmodell er AWS Lambda fremtid - til tross for noen begrensninger i verktøyet. Docker er etter min mening et evolusjonært trinn for "virtualisering" som vi har sett de siste 10 årene. AWS Lambda er en trinn-funksjon. "

Det kan selvfølgelig være at markedet vil side med en gradvis utvikling enn et dramatisk sprang til serverløs databehandling. Men dette er ikke et spill jeg vil plassere. Noen virksomheter, som Expedia, har allerede investert mye i AWS Lambda. Og som Expedia (2, 3 milliarder samtaler hver måned og vokser, ifølge teknologisjefen), vil andre følge.

Datasenter må leses

  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • Beste praksis for server virtualisering og tips om hva du ikke skal gjøre
  • Kvanteberegning: Syv sannheter du trenger å vite

Imidlertid, som Apprenda-utøvende Chris Gaun fortalte meg i et intervju, er serverløse tilbud som AWS Lambda kanskje ikke så konkurransedyktige med Docker-containere som først dukket opp. Begge kan brukes til å bygge mikroservices, men de to tjener uten tvil forskjellige behov. Som Gaun sa: "Du bruker ikke container-orkestrasjon for å bygge din egen serverløse (det er ikke kostnadseffektivt). Og du kan ikke bruke Lambda utelukkende til å bygge de fleste appene du jobber med. De er forskjellige verktøy ."

Det er også sannsynlig at bedrifter, som knapt er i stand til å følge med på et skifte til containere, ikke kan holde tritt med en trinnfunksjon til serverløs. Som Apcera-direktør Dean Sheehan uttrykte det, "Med serverløse modeller handler vi med administrasjon av mindre kornformede komponenter som virtuelle maskiner, containere eller komplette applikasjoner for styring av veldig kornete funksjoner. Hvis operasjonsteamet ditt er utstyrt og redigert til å administrere 100 applikasjoner, vil de være klare til å administrere de 500 til 1000 enhetene som kan være et resultat av den funksjonelle nedbrytningen? " Svaret vil være nei i mange tilfeller, noe som gjør containere til et stort skritt fremover med serverløse et skritt for langt.

Både Docker-containere og ting som Lambda lover å forbedre utviklerens produktivitet, som er den viktigste determinanten for en teknologis start. Som sådan mistenker jeg at vi vil se sunn vekst i både containere og serverløs databehandling, side om side, i noen tid.

© Copyright 2020 | mobilegn.com