5 endringer som kommer til PowerShell 7.0

RossHelen, Getty Images / iStockphoto

Microsofts programmeringsspråk PowerShell (PS) har gjennomgått flere revisjoner de siste årene. Ved siden av fremskritt i støttede funksjoner i nyere Windows-operativsystemer, gikk PowerShell open source for å inkludere støtte for Linux og macOS og flyttet utviklingsstedet til GitHub for økt samfunnsstøtte fra utviklere, programmerere og IT-administratorer over hele verden.

Hvordan Microsoft Office er nyttig for utviklere (gratis PDF) (TechRepublic)

Den neste versjonen av PowerShell som skal utgis er 7.0. Selv om PowerShell 7.0s fremdeles er under utvikling, har tMicrosoft stilt utgivelseskandidater tilgjengelig for brukere å laste ned og teste.

Mer om Windows

  • Slik bruker du God Mode i Windows 10
  • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
  • Microsofts største flopper i tiåret
  • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

Dette er noen nye funksjoner Microsoft jobber med for PowerShell 7.0. Merk: Microsoft jobber fortsatt aktivt med den endelige utgivelseskoden, så visse funksjoner som ikke er tilgjengelige nå, kan vises i den endelige utgivelsen. omvendt, funksjoner som for øyeblikket er implementert, kan fjernes (helt eller delvis) når utviklingssyklusen beveger seg mot endelig utgivelse.

.NET Core 3

Før du gjorde open source-skiftet, var PowerShell bare Windows og basert på .NET-rammeverket. Når hoppet skjedde, gaffet Microsoft PowerShell-språket og endret de underliggende rammene til .NET Core, som støtter alle OS, slik at PowerShell kan kjøres på Linux og macOS, sammen med Windows.

En advarsel til PowerShell Core (PSC) er at mange av cmdlets-administratorene er avhengige av at de ikke har blitt overført ennå. Imidlertid har utviklere jobbet for å bygge bro mellom dette gapet med fremtidige oppdateringer og nye utgivelser.

Windows-kompatibilitet

Et av de store målene med denne nye versjonen av PowerShell Core er å bygge bro mellom PS (ikke-kjerne) og PSC versjoner med hensyn til antall tilgjengelige cmdlets. Windows-bare PowerShell (ikke-kjernen) har brorparten av støttede cmdlets, men det har sakte endret seg. Et mål med versjon 7.0 er å øke kompatibiliteten med moduler for å gi paritet mellom disse versjonene slik at administratorer kan migrere til PowerShell Core sømløst.

Langtidsstøtte (LTS)

Microsoft støtter vanligvis applikasjoner i en viss periode, og går videre til den nyeste versjonen av applikasjonen, og slipper effektiv støtte for eldre versjoner - PowerShell er ikke fremmed for dette; Hoppet til .NET Core vil imidlertid også bringe den støttekadensen som Microsoft har opprettet med den produktlinjen, i tråd med den. Forhåndsvisningsutgivelser blir gjort tilgjengelig hver måned for å få tilbakemelding så tidlig som mulig. Enda viktigere er at LTS-utgivelser støttes i tre år etter den første utgivelsen sammenlignet med nåværende utgivelser, som bare støttes i tre måneder etter at en påfølgende strøm eller LTS-utgivelsen er tilgjengelig.

Sikker håndtering av legitimasjon

Scripting hjelper ofte med å forenkle IT-administratorenes liv ved å automatisere oppgaver - både i mengde (dvs. antall skript som skal opprettholdes) og kvalitet (dvs. standardisert administrasjon) - men med økende avhengighet av lokale, sky- og hybridressurser kan dette føre til at hvilket som helst antall ressurser som krever flere legitimasjonsbeskrivelser, fungerer som de skal. PowerShell har inkludert metoder for å sikre legitimasjon til en viss grad for ikke å inkludere legitimasjon i ren tekst, innebygd i skript.

For å ta det et skritt videre, jobber Microsoft med å opprette en legitimasjonslager, som vil fungere som et sikkert lagringssted for å opprettholde administratoropplysninger enten lokalt eller eksternt via butikken, slik at brukeren aldri trenger å oppgi legitimasjon på en usikret måte.

Sentralisert hogst

PowerShells loggingskapasitet er begrenset til den lokale maskinen. Når skript og cmdleter utføres - uavhengig av om det er utført lokalt eller eksternt - blir loggene som genereres liggende på den lokale enheten som cmdlets kjører mot. Dette kan lage sortering gjennom logger for tilbakemelding om problemer tidkrevende, og krever at brukeren går gjennom alle disse enhetene separat. PowerShell 7.0 standardiserer loggsamling gjennom en policy som vil dirigere alle logger til et målrettet system (eller syslog-type server) for sentralisert OS-agnostisk styring.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com