App for app bringer Google selvtjenende hensikter til iOS

Fra i dag kan iOS-utviklere få en liten smak av Android Intents, ettersom Google har kunngjort sin klasse OpenInChromeController.

I utgangspunktet gjør klassen ikke noe eksepsjonelt som iOS-devs ikke ville ha gjort før; den søker på enheten for å se om Chrome er installert, og hvis den er det, vil den overføre håndteringen av nettadressen til Chrome.

Det som er nytt, er måten Chrome håndterer å bli sendt denne URLen med tillegg av en tilbake-knapp som varsler brukeren om at de vil bli sendt tilbake til et annet program.


(Bilde: Google)

Det er et anstendig design av Google.

Som en som først og fremst er en Android-bruker, er det ett utpreget grep med iOS som vises når jeg kommer tilbake til en Apple-enhet: mangelen på støtte for en standard nettleser.

Hvis du elsker Safari, er det uforanderlige valget fra Apple for å gjøre nettleseren eneansvarlig for håndtering av nettadresser en av de "det fungerer bare" øyeblikkene. Men hvis du har gått utover å bruke Apples interne apper, er du i en verden av smerte som antagelig er straff for at du ikke gjør det på Apple-måten.

Resultatene fra denne kjernedesignbeslutningen fra Apple er strødd i appens økosystem. Hvorfor skal Twitter-klienten min trenge å håndtere URL-innlasting i en webvisning? Sikkert, den aktiviteten vil bli bedre håndtert fra en dedikert nettleser-app, i stedet for en innpakket nettleser-lignende widget. Vanligvis er det heller ingen støtte for nettleserlignende aktiviteter, for eksempel bokmerke, synkronisering eller søk etter et ord / uttrykk i disse nettvisningene.

Hver gang jeg bruker en iPhone, kommer disse tankene tilbake, og det får meg til å sette pris på Android sitt intensjonssystem desto mer. Det er en av få unike ting som Android-brukere virkelig kan skryte av til brukere av andre mobile operativsystemer.

Hvis bare Google ville lære av dette, og gi samme slags varsel om "du skal tilbake til en annen app" på Android. Se for deg å være i stand til å unngå å gå deg vill i Android-ryggeknappen labyrint som kan oppstå når du løser ut en app.

Google har allerede tatt det et skritt videre denne uken ved å tilby muligheten til å starte Google Maps, Chrome og YouTube fra sin iOS Gmail-app.

Det er intensjoner av et slag - det som holder deg innelåst i Googles økosystem på iOS.

Som noen som stort sett har byttet ut Apples standardapper med sine Google-ekvivalenter, må det gjøre nå.

© Copyright 2021 | mobilegn.com