Apple Developer Program: Hva fagfolk trenger å vite

Bilde: Apple

Alle som har vurdert å utvikle programvare for en Apple-plattform har sannsynligvis besøkt Apple-utviklernettstedet, som er fylt til randen med dokumentasjon, opplæringsprogrammer, tips og alt en håpefull iOS-, macOS-, watchOS- eller tvOS-utvikler trenger.

Mer om Apple

 • Apples 5 viktigste forretningstjenester i tiåret
 • iPhone 11: Et jukseark
 • Apple Watch Series 5: Et jukseark
 • 20 Apple-tastatursnarveier forretningsbrukere trenger å vite

Det store volumet av innhold tilgjengelig på Apple-utviklerens nettsted kan gjøre det vanskelig å bruke det. Når du legger til en noe uklar grense mellom utviklernettstedet og selve Apple Developer Program, kan ting bli enda mer forvirrende. ( Merk: Denne artikkelen om hva fagpersoner trenger å vite om Apple Developer Program trenger å vite, er også tilgjengelig som en gratis PDF-nedlasting.)

Det er en stor forskjell mellom å bruke utviklernettstedet for å lære det grunnleggende om å bygge programvare for Apple-enheter og å være medlem av Apple Developer Program. Denne guiden vil rydde opp i skillene.

Hva er Apple Developer Program?

Apple-utviklerprogrammet er, etter Apples ord, rørledningen "kode til kunde". Medlemskap i Apple Developer Program gir utviklere alt de trenger for å bygge, teste og distribuere apper for operativsystemene.

Det er mye som følger med Apple Developer Program-medlemskap, inkludert:

 • tilgang til beta-bygginger av iOS, macOS, watchOS og tvOS;
 • muligheten til å offentliggjøre beta-testapper ved hjelp av TestFlight;
 • tilgang til Apples myriade apputvidelser som CloudKit, Game Center, Apple Pay, Maps og mer;
 • støtte på kodenivå som gir utviklere tilgang til en Apple-utvikler som kan hjelpe med å feilsøke og effektivisere kode;
 • muligheten til å publisere apper i Apple App Store;
 • utvikler signerer for utgivelser av macOS-apper utenfor App Store;
 • ad hoc app-distribusjon (til 100 av hver enhetstype per år); og
 • tilgang til Apple Store Connect sitt App Analytics-program.

Sammen med disse fordelene, som følger med ethvert standardmedlemskap i Apple Developer Program, tilbyr Apple også to andre programmer som faller inn under paraplyen til Developer Program: Enterprise Program og MFi Program.

Enterprise-programmet tilbyr fordeler som de som er inkludert i standardutviklerprogrammet, og det gir muligheten for bedriftskunder å utvikle egenutviklede apper for distribusjon på medarbeiderenheter.

Programmet MFi, eller laget for iPod, iPhone og iPad, er for selskaper som ønsker å bygge Apple-sertifisert maskinvareutstyr. Apple anser enhver tredjepartsenhet som kobles elektronisk til en Apple-enhet for å falle inn under MFi-programmet; dette inkluderer ikke enheter som bruker hodetelefonkontakten eller standard Bluetooth-profiler og ikke-elektroniske enheter.

Merk: Å produsere en enhet som faller inn under MFi-programmet krever ikke at selskaper melder seg. Produkter som ikke er MFi-sertifisert, kan imidlertid ikke hevde at de er Apple-sertifisert, og de vil heller ikke få tilgang til tekniske spesifikasjoner som er nødvendige for å bygge en fullt kompatibel periferienhet.

Må Apple-programvareutviklere være med i utviklerprogrammet?

Strengt tatt trenger ikke utviklere som ønsker å bygge macOS-, iOS-, tvOS- eller watchOS-apper, bli medlem av Apple Developer Program. Ikke å velge medlemskap, men har mange begrensninger.

Fordelene med Apple Developer Program som er oppført ovenfor, er alle grenser for devs som ikke er medlemmer. Mest kritisk betyr det at det ikke er noen måte for ikke-medlemmer å distribuere eller tjene penger på appene sine i App Store.

Ifølge en representant for Apple Developer Program, får ikke-medlemmer som registrerer seg for tilgang til Apple-utviklernettstedet tilgang til Xcode, Apples utviklingsplattform, og ikke mye annet - selv apper bygget av et ikke-medlem er begrenset til enheter bundet til den spesielle utviklerens Apple ID.

Hvis du er ny på Apple-utviklingen, eller bare er interessert i å lære å utvikle for Apple-enheter, er det ikke noe reelt behov for å bli med i utviklerprogrammet. Du kan fremdeles bygge apper for alle Apples operativsystemer og installere dem på dine personlige enheter, men det er det - ingen utvidelser, ingen støtte, ingen beta-OS-bygg og ingen App Store.

Enterprise-kunder som ønsker å rulle ut interne apper til de ansattes Apple-enheter, sitter også fast - det er ingenting du kan gjøre uten å kjøpe et Enterprise-medlemskap.

Hvor mye koster Apple Developer Program?

Dette er den uheldige delen: Det er ikke billig å være med i Apple Developer Program.

Et individuelt medlemskap vil koste deg $ 99 USD per år, som er en bratt pris å betale hvis du ikke er sikker på at du vil kunne få tilbake investeringen.

Enterprise Programmedlemskap faktureres per organisasjon og koster $ 299 USD per år.

Apple MFi-programmet har ingen gebyr for å bli med, men det er to kostnader forbundet med medlemskap: Et selskap som ønsker å bli med, må betale for en tredjeparts identitetsbekreftelse og betale royalties til Apple når den er godkjent, og ingen av kostnadene er nevnt i Apples MFi FAQ-dokumentasjon. Spesielt royaltyavgifter dekkes av en NDA, noe som gjør det vanskelig å finne faktiske priser.

I følge en Apple Insider-artikkel fra 2014 (som er den nyeste priskilden som er tilgjengelig), løper MFi-royalties $ 4 USD per kontakt (f.eks. En lynport) på en enhet. Det er ukjent om denne informasjonen fremdeles er korrekt. Jeg kontaktet Apple og fikk dette svaret:

Hvordan blir jeg med i Apple Developer Program?

Utviklere som ønsker å betale $ 99 USD-gebyret for medlemskap i utviklerprogrammet, kan starte prosessen her.

Enterprise-kunder som er interessert i å distribuere interne apper, kan starte påmeldingsprosessen til Enterprise Program her.

Maskinvareprodusenter kan starte MFi-registreringsprosessen her.

De som bare vil eksperimentere med å bygge programvare for Apple-enheter, kan registrere seg for å få tilgang til Apple-utviklerens nettsted gratis, som gir tilgang til Xcode.

Apple Developer Program er åpent for utviklere over hele verden.

Apple Weekly Newsletter

Enten du trenger tips om iPhone og Mac eller oversikt over bedriftsspesifikke Apple-nyheter, har vi deg dekket. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com