En kort introduksjon til IronPython

IronPython-prosjektets nylig utgivelse av versjon 2.7 forbedret tilbudet betydelig. Som et resultat trodde jeg at det endelig var på tide å ta en titt på IronPython for å gjøre et enkelt prosjekt. Jeg skal lede deg igang.

Først må du laste ned og installere IronPython. Jeg bruker Visual Studio 2010, og det kobles direkte til det miljøet. Etter å ha installert IronPython, start Visual Studio 2010 og gå til File | Ny | Prosjekt. Velg IronPython til venstre. Du vil se varianter av IronPython-prosjekter som er tilgjengelige; Jeg vil gjøre en konsollapplikasjon ( figur A ). Figur A

Velge hva slags IronPython-program du vil lage. (Klikk på bildet for å forstørre.)
Ut av boksen ser vi en enkel "Hello World" -stil-applikasjon ( figur B ). Figur B

Standardkoden opprettet i et tomt konsollprogram. (Klikk på bildet for å forstørre.)

Jeg bestemte meg for å gran det opp, så vi kan se noen av verktøyene våre på jobb. Jeg endret koden til:

 world = "world" print 'Hei' + verden 

Dette vil lage en variabel som heter "verden" og sammenkoble den med "Hei" når den skrives ut på skjermen. Det kjører som forventet.

La oss deretter angi et knekkpunkt på den andre linjen og kjøre applikasjonen. Som forventet går det i stykker. Nå, hvor finner vi verdien av "verden" i IDE? Hvis du ser på "Locals" -vinduet, vil du se "$ originalModule" som kan utvides ( figur C ). Under den finner du vår "verden" -variabel og dens innhold. Dessverre ser det ikke ut til å sette en klokke på "verden", selv om du prøver å sette klokken på "$ originalModule.world", som jeg trodde kunne virke. Figur C

Lokalvinduet viser variablene våre i handling. (Klikk på bildet for å forstørre.)

For det siste trikset vårt, skal vi prøve å ringe .NET Framework fra IronPython-applikasjonen. Vi bruker "import" -erklæringen for å få inn CLR og gjøre den tilgjengelig for oss. Deretter bruker vi CLR til å laste System.Treading-enheten, og så importerer vi "Thread" -objektet. Når dette er gjort, kan vi bruke "tråd" -objektet som forventet:

 import clr 

clr.AddReference ( 'System.Threading')

fra System.Treading importtråd

verden = "verden"

skriv ut 'Hei' + verden

Thread.CurrentThread.Sleep (5000)

Som du kan se, er det ikke så vanskelig å komme til .NET Framework om nødvendig, selv om Python-økosystemet er sterkt nok til at dette skal være en sjeldenhet. Lykke til med å eksperimentere med IronPython!

J.Ja

© Copyright 2020 | mobilegn.com