Utviklerkodeomtaler: 4 feil å unngå

Hvordan forbedre utviklerkodegjennomganger På CodePaLouSa 2019 forklarte Cameron Presley hvordan man kan gjøre kodevurderinger mer effektive for utviklerteam.

Kodevurderinger er ment å være en systematisk undersøkelse av kildekoden til datamaskiner, ment å utrydde feil begått i den første utviklingsprosessen og forbedre kvaliteten på programvaren som blir opprettet. Imidlertid oppstår flere vanlige feil som gjør fagfellevurderingsprosessen mindre effektiv, forklarte Cameron Presley, en programvareingeniør ved SentryOne, i en fersk sesjon på CodePaLouSa-konferansen i 2019 i Louisville, Kentucky.

Kodeomtaler faller vanligvis inn i et av to dårlige mønstre. Den første innebærer at anmelderen ikke gjør noen endringer: "Når det ikke er noen kommentarer, burde det skremme deg, " sa Presley. "Det fører til apati - hvis du stemmer med gummi, hvorfor gjør det i det hele tatt?"

Hvordan bygge en vellykket utviklerkarriere (gratis PDF) (TechRepublic)

Må-lese utviklerinnhold

 • Java og JavaScript dominerte programvareutvikling på 2010-tallet
 • Hvordan bli utvikler: Et jukseark
 • 10 måter å forhindre utbrenthet av utviklere (gratis PDF)
 • Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten

Det andre er når et enkelt sett med endringer blir til en lang, utdraget prosess, når raske endringer blir til ineffektive møter med for mange involverte mennesker til å faktisk løse problemer, sa Presley. "Det er utmattende, og bortkastet tid for deg og mange andre mennesker, " la han til.

Det enkle målet med kodeomtaler er å finne feil tidlig i prosessen, siden feil koster mer jo senere de blir oppdaget, sa Presley. Flere casestudier sikkerhetskopierte dette, forklarte han: IBM fant for eksempel ut at hver time med inspeksjon av kode forhindrer omtrent 100 timer relatert arbeid, inkludert support hos QA. Og etter å ha introdusert kodevurderinger, reduserte Raytheon kostnadene for omarbeidelse fra 40% av prosjektkostnadene til 20% av kostnadene, og mengden penger som ble brukt på å fikse bugs falt med 50%, sa Presley.

Nyansen av koding kommer av erfaring, sa Presley. Kodeomtaler er en lav risiko for å lære mer om et system og plukke opp domenekunnskap, la han til. Prosessen kan også lære deg hvordan du bedre kan forklare og lære ting til andre, noe som vil hjelpe i enhver utvikleres egen karriereutvikling.

Her er fire vanlige feil som utviklerteam gjør med kodevurderinger, og hvordan du fikser dem. ( Merk : Denne artikkelen om anmeldelser av utviklerkoder er tilgjengelig som en gratis PDF-nedlasting.)

1. Prøver å gå gjennom for mye kode på en gang

Utviklere bør vurdere ikke mer enn 200 til 400 linjer med kode om gangen, ifølge en rapport fra Smart Bear. Etter dette punktet synker effektiviteten betydelig.

løsninger:

 • Gå ikke raskere enn 500 linjer med kode i timen.

 • Arbeid ikke lenger enn en time av gangen for å unngå å miste fokus.

 • Bryt opp massive funksjoner med tusenvis av kodelinjer i mindre biter.

 • Hvis du tar fatt på en stor funksjon, kan du begynne å gjennomføre kodevurderinger rundt 30% av veien gjennom for å se om det er store feil, og om tilnærmingen er riktig.

2. Få meningsbasert tilbakemelding

Denne typen tilbakemeldinger begynner vanligvis med "Det er ikke slik jeg ville ha gjort det" eller "Det er interessant, " sa Presley. Målet er imidlertid ikke å la alle skrive kode nøyaktig på samme måte, eller tenke på problemer på samme måte - målet er å løse problemet. "Du vil at folk skal tenke fra forskjellige perspektiver, og mangfoldighet på laget, " sa Presley.

løsninger:

 • Legg inn forslag som når, hva og hvorfor. For eksempel, i stedet for "Returner aldri null når du henter en liste over poster fra databasen, " si "Når du returnerer poster fra databasen, og det ikke er noen, bør vi returnere en tom liste fordi alle listemetodene fungerer på en tom liste, og vi trenger ikke å innføre feilhåndteringskode. " I utgangspunktet, i stedet for å si "Gjør aldri dette, " åpne diskusjonen ved å si "Når dette skjer, bør vi gjøre denne tingen av denne grunn, " sa Presley.

3. Gi hard tilbakemelding

I stedet for å kritisere noens arbeid hardt (for eksempel å si "Denne sløyfen er søppel, hva tenkte du?"), Omformulerer tilbakemeldingene dine (for eksempel å si "Jeg har problemer med å forstå denne løkken, kan du gå gjennom det den gjør ? ", Rådet Presley.

løsninger:

 • Forsterke felleseie. Det er sjelden å jobbe som eneste utvikler. Omskriv tilbakemeldingene dine for å bruke "vi" i stedet for "deg." "Utvikleren er ikke problemet, koden er det, " sa Presley. "Dette legger presset av dem."

4. Forelesning

Denne situasjonen involverer at en person holder alt å snakke under gjennomgangen, og den andre personen skriver notater eller bare lytter. Det oppstår ofte når en seniorutvikler gjør en kodevurdering for en juniorutvikler, sa Presley.

løsninger:

 • Legg vekt på samarbeid, og ideen om at alle i en kodegjennomgang er like. "Hvis du ikke forstår ideen min som leder, så ring meg ut på den, " sa Presley. "Du må fremme en sikkerhetskultur, så alle er komfortable med å snakke opp."

 • Del kunnskap om domenet, slik at alle kan dekke for alle andre, selv om noen er ute eller forlater selskapet.

For mer, sjekk hvordan du blir utvikler: Et jukseark på TechRepublic.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

Se også

 • Hvordan bli utvikler: Et jukseark (TechRepublic)

 • Implementering av DevOps: En guide for IT-proffer (gratis PDF) (TechRepublic)

 • Cheatark for telefonintervju: Programvareutvikler (TechRepublic Premium)

 • Programmeringsspråk: Utviklere avslører mest elskede, mest avsky, hva som lønner seg best (ZDNet)

 • Det krever arbeid å holde dataene dine private online. Disse appene kan hjelpe (CNET)

 • Programmeringsspråk og karriereressurser for utviklere (TechRepublic på Flipboard)

Bilde: iStockphoto / shironosov

© Copyright 2020 | mobilegn.com