Grøft av ruteren og flytt til Wireless-N

Jeg hadde lagt merke til et problem som dukket opp på hjemmenettverket mitt.

Nettsteder vil generere en "kan ikke koble til" -feil i nettleseren og et forslag om å tilbakestille tilkoblingen, selv om det å oppdatere siden ville produsere det riktig. Noen ganger kan et nettsted vises i en lang liste med tekst og grafikk, og forfriskende ville rette opp problemet. Jeg hadde ingen hell i å finne en løsning, da den dukket opp i flere nettlesere på tilfeldige tidspunkt. Jeg fant også at Wi-Fi-tilgangen minket av og til, og hvis noen begynte å overføre en fil over det trådløse nettverket, ble alle andre brukere bremset til en gjennomsøking.

Jeg ante ikke om disse problemene var relatert, men jeg skjønte at jeg nå hadde tre telefoner, to Windows Surfaces og fire stasjonære PCer koblet trådløst. Da julen nærmet seg bestemte jeg meg for å gi husholdningen en gave og oppgradere det trådløse nettverket.

Hvis du har hatt Wi-Fi i hjemmet og på arbeidsplassen din i noen tid, er sjansen stor for at du bruker et Wireless-G-modem / ruter med en hastighet på rundt 54Mbps. Wireless-N-standarden har vært ute i noen tid, og lover maksimalt 300 Mbps, men den virkelige hastigheten er vanligvis lavere enn dette.

Etter en rask titt på eBay kjøpte jeg en Asus DSL-N12U-B1 Wi-Fi trådløs-N 300Mbps LAN-bryter ADSL ADSL2 + Modem Router for rundt $ 90 dollar. Jeg trengte egentlig ikke modemdelen, siden jeg har en Telstra-kabelforbindelse, men hvis jeg noen gang går til ADSL, vil det være nyttig.

(Kreditt: Tony McSherry / TechRepublic)

Jeg byttet ut min gamle Netgear Wireless G-ruter, og etter litt nettleserbasert oppsett på den nye ruteren var Wi-Fi-nettverket oppe. Selv om telefonene våre og Surface-nettbrettene støttet Wireless-N, var de fleste andre enhetene imidlertid Wireless-G, så jeg hadde også kjøpt noen USB Wireless-N-dongler for rundt 10 dollar hver. Jeg er vant til en slags ekstern antenne på Wi-Fi-adapterne mine, og disse virket bemerkelsesverdig liten, men prisen passet absolutt. Selv om det åpenbart ble rebadged, identifiserte Windows adapteren som en Realtek RTL8191SU Wireless LAN 802.11n USB 2.0 nettverkskort.

Når jeg installerte USB Wi-Fi-adaptere, prøvde jeg webtilgang og fant sider som vises raskt og uten problemer. Min trådløse hastighet var nå 144, 5 Mbps, nesten tredoblet min forrige hastighet, men ikke i nærheten av 300 Mbps. Signalstyrken var også bedre enn mine tidligere Wireless-G-adaptere, så det ser ut til at det ikke lenger er behov for ekstern antenne, eller den nye ruteren min har bedre dekning - sannsynligvis en kombinasjon av begge deler.

(Kreditt: Tony McSherry / TechRepublic)

Jeg koblet medie-PC-en til salongen og ruteren med Ethernet-kabel, og testet nedlastingshastigheten min - 30 Mbps, som tidligere bare hadde vist 12 Mbps på min gamle ruter. Det så ut til at min gamle ruter enten ikke fungerte som den hadde, eller hadde sittet fast på 10 Mbps Ethernet i stedet for 100. Mitt resultat fra Speedtest.Net fra en Wi-Fi-tilkoblet PC var det samme som Ethernet-tilkoblingen, så jeg begynner å tenke at min gamle ruter klarte bare ikke å følge med.

Filoverføringer over nettverket er mye tregere enn maksimal tilkoblingshastighet, og jeg klarte ikke å få mer enn rundt 60 Mbps på store filoverføringer mellom noen av mine eldre PC-er, men dette var fremdeles mye raskere enn det forrige trådløse nettverket.

Jeg har brukt systemet i rundt to uker nå, og har ikke hatt noen av mine tidligere problemer. Internett-tilgang har blitt betydelig forbedret. Hvis du har hatt problemer med din Wireless-G Wi-Fi, kan det være på tide å vurdere en billig oppgradering til Wireless-N.

© Copyright 2020 | mobilegn.com