Få mer positive rangeringer for appen din i Google Play

Hvis du har gått gjennom prosessen med å gi ut en app til Google Play (tidligere kalt Android Market), kjenner du frustrasjonene til et fullstendig brukersentrisk rangeringssystem. Brukervurderinger gir en stor rolle der appen din rangerer på Googles ettertraktede topp 500-liste, og den påvirker nye brukere som vurderer å laste ned appen din. Likevel er det ofte tøft å få brukere til å rangere appen din, fordi det ikke er noe insentiv, og prosessen med å navigere til en app i markedet for å vurdere den er litt klønete.

Det er også et problem med misbruk av markedet når det gjelder rangeringer. Ofte brukere som ikke vet bedre, vil bruke markedet sammen med en lav rating i et forsøk på å få teknisk support fra en utvikler. Dette er feil for alle involverte; den senker rangeringen av appen, skremmer bort nye brukere, og verst av alt, som utvikler har jeg ingen måte å komme i kontakt med brukere som vurderer appen min. (Ifølge Googles personvernregler forblir ratatorene anonyme.)

Forrige uke diskuterte jeg denne saken med en kompis og en medingeniør. Jeg ble spesielt peevet fordi en bruker ga appen min lave karakterer og ga uttrykk for at han ville være glad for å revurdere når jeg la til en hjelpeskjerm. Problemet er at appen allerede har en hjelpeskjerm. Da jeg prøvde mitt beste for å imøtekomme, gjorde jeg hjelpeknappen mer fremtredende på startskjermen og presset ut en oppdatering. Som ofte er tilfelle, oppdaterte ikke brukeren rangeringen eller vurderingen hans, og Google gir ingen mekanisme for utviklere for å fjerne feil eller irrelevante brukerkommentarer.

Etter å ha kastet noen ideer rundt, kom kompisen min og jeg med en foreslått løsning. Vi hadde to mål: (1) å gjøre det enklere for brukerne å finne og vurdere en applikasjon på markedet, og (2) å omdirigere brukere som burde kontakte teknisk support før de oppgir noe upassende eller unøyaktig i markedsvurderingen.

Denne opplæringen er en veldig rå implementering av en algoritme som prøver å løse de nevnte problemene med Googles nåværende markedsvurderingsskjema. Last ned kildekoden, eller følg med trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor. Husk at dette er et arbeid som pågår; Jeg har ennå ikke presset løsningen til mine egne produksjonsapper, og jeg har planlagt et par forbedringer før jeg gjør det. I mellomtiden vil jeg gjerne høre fra TechRepublic-lesere, spesielt hvis du har prøvd en lignende tilnærming, og i så fall hvilket suksessnivå du har hatt.

1. Start et nytt prosjekt i Eclipse. Målrette Android 1.6 eller nyere. Gi nytt navn til aktiviteten opprettet av veiviseren til Main.java.

2. Før du går til produksjon, mer sannsynlig at du ønsker å implementere algoritmen ved hjelp av en dialog. Bare for å holde dette konseptbeviset kort, bruker jeg en fullskjermsaktivitet. Når det er sagt, enten du utvider dialog eller aktivitetsklasse, er den første oppgaven å definere en layout. Nedenfor er filen /res/layout/main.xml.

 main.xml 
 ? xml versjon = "1.0" koding = "utf-8" ?> 
 "Http://schemas.android.com/apk/res/android" 
 android: layout_width = "fill_parent" 
 android: layout_height = "fill_parent" 
 android: orientering = "vertikal" > 
 android: paddingTop = "20dip" 
 android: layout_width = "fill_parent" 
 android: layout_height = "wrap_content" 
 android: gravitasjon = "sentrum" 
 android: textSize = "16sp" 
 android: textColor = "# 00ff00" 
 android: text = "Demo Rating Schema" /> 
 android: layout_margin = "15dip" 
 android: layout_width = "fill_parent" 
 android: layout_height = "wrap_content" 
 android: text = "Det tar veldig få sekunder å rangere en app for utvikleren. Den lar oss kontinuerlig forbedre opplevelsen, og hjelper andre brukere med å bestemme om en app passer for dem. Hva med å fortelle oss hva du synes ?" /> 
 android: layout_width = "fill_parent" 
 android: layout_height = "wrap_content" 
 android: stretchColumns = "*" 
 android: layout_margin = "15dip" 
 android: gravitasjon = "sentrum" > 
 android: id = "@ + id / i_love_it" 
 android: layout_width = "fill_parent" 
 android: layout_height = "wrap_content" 
 android: bredde = "0 dip" 
 android: text = "Jeg elsker det!" /> 
 android: id = "@ + id / needs_work" 
 android: layout_height = "wrap_content" 
 android: layout_width = "fill_parent" 
 android: bredde = "0 dip" 
 android: text = "Trenger arbeid!" /> 
 android: id = "@ + id / kanskje_later" 
 android: layout_height = "wrap_content" 
 android: layout_width = "fill_parent" 
 android: bredde = "0 dip" 
 android: text = "Kanskje senere." /> 

3. Nå kan vi gå videre til Main.java-filen. Implementeringen er ikke annet enn å koble opp et par knappebehandlere og lansere hensikter som svar på disse knappene.

 Main.java 
 pakke com.authorwjf.rate_me; 
 import android.app.Aktivitet; 
 import android.content.Intent; 
 import android.net.Uri; 
 import android.os.Bundle; 
 import android.view.View; 
 import android.view.View.OnClickListener; 
 public class Main utvider aktivitetsredskaper OnClickListener { 
 @Overstyring 
 public void onCreate (Bundle savedInstanceState) { 
 super .onCreate (savedInstanceState); 
 setContentView (R.layout. main ); 
 findViewById (R.id. i_love_it ) .setOnClickListener ( dette ); 
 findViewById (R.id. needs_work ) .setOnClickListener ( dette ); 
 findViewById (R.id. miskien_later ) .setOnClickListener ( dette ); 
 } 
 @Overstyring 
 public void onClick (Vis v) { 
 Intens i = null ; 
 bytte (v.getId ()) { 
 sak R.id. i_love_it : 
 // bruk app-IDen din nedenfor! 
 i = new Intent (Intent. ACTION_VIEW, Uri. parse ("marked: // detaljer? id = com.authorwjf.cheese")); 
 startActivity (i); 
 pause ; 
 sak R.id. behov_arbeid : 
 i = new Intent (android.content.intent. ACTION_SEND ); 
 // bruk din e-postadresse nedenfor! 
 i.putExtra (android.content.Intent. EXTRA_EMAIL, new String  {" protection "}); 
 i.putExtra (android.content.Intent. EXTRA_SUBJECT, "Trenger forbedring!"); 
 i.setType ( "plain / tekst"); 
 startActivity (i); 
 pause ; 
 sak R.id. kanskje_later : 
 // Gå videre og fortsett med søknaden din 
 pause ; 
 } 
 } 
 } 

Hvis du ønsker å kjøre dette prosjektet for deg selv, må du laste det til en faktisk enhet; noen av hensiktene fungerer ikke ordentlig på forskjellige emulatorkombinasjoner.

Etter så mye oppbygging, ventet du sannsynligvis noe mer revolusjonerende, men husk at i programvareteknikk er ikke alle problemer tekniske. Vi hadde to mål fra begynnelsen: få brukere som liker appen til markedet, til å rangere den, og få tilbakemeldinger fra de som har et problem med appen til utvikleren.

Når en bruker klikker "Jeg elsker det!" I eksemplet på kildekoden. de blir sendt direkte til appen min i markedet uten noe oppstyr eller søk. Hvis en bruker klikker "Trenger arbeid!" en e-post startes, med alle nødvendige felt forhåndsutfylt. I produksjonsversjonen min planlegger jeg å følge med på hvilke brukere som har vurdert appen og hvilke som ikke har det, slik at jeg kan komme frem periodiske påminnelser. Kanskje å bli kvitt en "nag" -dialog vil gi brukerne noe ekstra insentiv til å vurdere applikasjonen min, eller kanskje vil det føre til at jeg får en innboks full av "Trenger forbedring!" e-poster. Uansett håper jeg å åpne en kommunikasjonskanal for en meningsfull dialog med brukerne mine.

Figur A

Figur B

Figur C

© Copyright 2020 | mobilegn.com