Google Code Playground er en inngangsport til skyen

Én stor biprodukt av fremskrittene innen webteknologier er muligheten til å gjøre så mye i en nettleser. Dette forbedres ytterligere av de robuste skybaserte tilbudene som er tilgjengelige.

Utviklere er ikke lenger innsnevret til deres utviklingsmaskin med verktøy som jsFiddle og Divshot for å bygge og teste kode og webapplikasjoner. Google forenkler å komme i gang med sine forskjellige skytilbud via den passende navnet Google Code Playground.

Vi trenger alle tid til å spille

Google Code Playground er et nettbasert verktøy som lar utviklere ta de mange Google APIene for en testkjøring uten å laste ned og installere SDKer og så videre. Du oppretter, kjører og justerer kode direkte i nettleseren.

Mens Google foretrekker at utviklere bruker Chrome, fungerer Google Code Playground også med andre nettlesere. Jeg hadde ingen problemer med å bruke Google Code Playground med Firefox på Windows 7 og OS X eller Internet Explorer 10 på Windows 7 (selv om jeg bruker Google Chrome Frame-tillegget). Jeg har lest om problemer med Opera 9.6, men jeg har ikke prøvd det i den nettleseren. Når du har besøkt Google Code Playground-nettstedet, er det overraskende enkelt å dykke i Googles godbiter - uten nedlastinger, installasjoner eller konfigurasjoner / konfigurasjoner.

Du lurer kanskje på hvorfor du vil boltre deg på en slik lekeplass. Jeg tror det vil bli tydelig når du har lest om funksjonene i Google Code Playground, og innser hvordan det hjelper deg å lære mer om Googles tilbud og hvordan du bruker dem i prosjekter.

Figur A viser hva som presenteres når du besøker nettstedet Google Code Playground. Skjermbildet ble opprettet med Firefox 23.0 på Windows 7.

Figur A


Google Code Playgrounds viktigste inngangspunkt

Det enkle Google Code Playground-grensesnittet har tre hovedområder på skjermen.

  • Velg et API: Denne menyen gir tilgang til Googe mange APIer. Når et element er valgt (klikket) i menyen, vises relevant kode i vinduet Rediger kode og utdataene vises i Output-vinduet. Søkeboksen i området Pick An API lar deg raskt finne noe. Dette er Google, så ja, søket bedre bli lynraskt.
  • Rediger kode: Det er her utviklere hopper inn i den dype enden av å slå på kode de elsker så mye. Hvis dette ikke er deg, så hold deg i lokal, kjedelig utvikling på dagjobben. To knapper øverst til høyre i området Rediger kode - Vis dokumenter og rediger HTML - lar deg dykke inn i funksjonsdokumentasjon (som åpnes i en ny nettleserfane) som gir forklaring, formål og eksempler. Den andre Rediger HTML-knappen gjør det enkelt å jobbe direkte med HTML-kilde og veksle mellom JavaScript og HTML-utvikling. Den siste knappen (pil ned øverst til høyre i Edit Code-området) gir eksport og lagre funksjoner for å lage en kopi av det du har gjort.
  • Output: Det er her du ser fruktene av din arbeidskraft. Et API er valgt i vinduet Rediger kode, som fyller området Rediger kode med eksempelkode. Koden kjøres automatisk for å fylle Output-vinduet med resultatene av å kjøre eksemplet. Eventuelle endringer / justeringer i koden gjenspeiles i Output-vinduet når du velger Kjør kode-knappen øverst i Output-vinduet. Figur B viser å leke med kartene, mens jeg undersøker trafikken rundt Citizen's Bank Park i Philadelphia, Pennsylvania.

Figur B

Bruke Google Maps for å se på trafikk på et spesifikt kartsted.

Eksemplet i figur C viser hvordan du bruker søkefunksjonen for Google Nyheter.

Figur C

Nettsøkfunksjonene til Google (Nyheter, i dette eksemplet) er enkle å bruke.

Hva tilbyr den?

Du kan avvise Google Code Playground som et kult leketøy som ikke passer for utviklingsprosjektene dine. Jeg er uenig, så lenge prosjektet bruker en av Google API-er. Evnen til å samhandle med kode med umiddelbare resultater gir en enkel og grei måte å lage kode som enkelt kan kopieres og limes inn i applikasjonen din.

Figur D gir et øyeblikksbilde av hvilke API-er som for øyeblikket er tilgjengelige i Google Code Playground-grensesnittet. Denne listen kan utvides snart.

Figur D

Den gjeldende listen over APIer

Jeg har jobbet med Maps, Search, Blogger, YouTube og Earth API så langt. Jeg trives mest med Earth API.

Selv om det meste av Pick An API-delen av Google Code Playground-grensesnittet er viet til å jobbe med Googles tilbud, gir det også grunnleggende elementer som JavaScript, biblioteker og feeds.

  • JavaScript gir eksempler på å jobbe med forskjellige kodefunksjoner som du kan teste på andre områder av brukergrensesnittet.
  • Biblioteker lar deg bruke jQuery, jQueryUI, MooTools, Dojo og Prototype Scriptaculous, noe som gir deg kontroll over brukergrensesnittet.
  • Feeds lar deg legge til og kontrollere feeds på sidene dine.

La oss gå!

Google Code Playground er morsom og nyttig. Jeg liker å leke med APIer og kode, spesielt med visuelle elementer som kan brukes i webapplikasjoner (jeg vil ikke røpe hvor mange timer jeg har sunket til å vandre rundt planeten med Google Earth). En veldig kul funksjon i Google Code Playground er at du kan ta koden med deg med en enkel kopi og lim inn eller eksportere og lagre.

Inngangspunktet for Google Code Playground er smertefritt og gratis, så det er ingen unnskyldning for deg å ikke gi den et skudd.

© Copyright 2020 | mobilegn.com