Hackathon-vinnerens drone bruker visuell anerkjennelse for å hjelpe orkanofre

Nøkkelen til åpen kildekode bærekraft er god, gammeldags egeninteresse. Ikke se til donasjoner for å løse åpen kildekodeholderes penger. De trenger bare å være koblet til selskapene som trenger dem for å tjene penger.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Call for Code 2018 Puerto Hackathon-vinner Pedro Cruz får skutt for å gjøre sitt vinnende DroneAid-konsept til virkelighet. I blogginnlegget til IBM Code and Response torsdag, skisserte Cruz inspirasjonen bak DroneAid og kunngjorde beslutningen om å åpne kildekode-prosjektet.

Det årlige Call for Code-arrangementet er et samarbeidsprosjekt mellom IBM og den humanitære organisasjonen David Clark Cause. Prosjektet utfordrer utviklere over hele kloden til å lage applikasjoner basert på sky, data og kunstig intelligens (AI) for å redusere effekten av naturkatastrofer. Finalistene fra Call for Code i 2019 tok opp spørsmål, inkludert prioritering av nødanrop, fysisk og psykisk helsevern og inhalering av giftig røyk under katastrofale situasjoner.

Hvordan bygge en vellykket utviklerkarriere (gratis PDF) (TechRepublic)

Pedro Cruz with using the DroneAid technology

" data-credit=Image rel="noopener noreferrer nofollow">

Pedro Cruz med å bruke DroneAid-teknologien

Bilde

Cruzs vinnerprosjekt bruker visuell gjenkjennelsesteknologi for å oppdage og telle SOS-ikoner på bakken via drone strømmer. Etter deteksjonen kontakter dronene automatisk de første respondentene og kommuniserer områdets spesifikke behov for ofre.

Inspirasjonen bak DroneAid kom fra Cruz personlige opplevelser under orkanen Marias vrede på Puerto Rico i 2017. Under katastrofen malte landlige Puerto Rica-samfunn "vann" og "mat" på bakken som en SOS, i håp om at helikoptre eller fly ville se meldingene deres og få dem hjelp, skrev Cruz i innlegget.

DroneAid kan visuelt oppdage et standard sett med ikoner - tegnet med spraymaling, kritt osv. - og forstå de spesifikke behovene ved symbol. Spesifikt kan symbolene indikere øyeblikkelig hjelp som trengs, ingen hjelp nødvendig, vann som trengs, mat som trengs, husly er nødvendig, førstehjelpsutstyr som trengs, område med barn i nød eller område med sårt behov.

Slik fungerer DroneAid

Fra den tekniske siden bruker DroneAid en AI-modell for visuell gjenkjennelse som er trent på standardiserte ikoner. IBMs verktøy for skylotikater hjelper med å anstrenge AI ved bruk av IBM Cloud-objektlagring. Dronen kartlegger områder via video, og videorammene blir analysert for symboler, og hvis et symbol blir oppdaget, blir det plottet på et kart med plassering og antall mennesker i nød, ifølge innlegget.

Systemet kan kjøre på en hvilken som helst drone ved å bruke trinnene i kildekodelageret.

Flytter til åpen kildekode

I samarbeid med IBMs Code and Response blir DroneAid nå gjort til et open source-prosjekt. Code and Response er et fire-års initiativ på 25 millioner dollar som skal bygge, teste og lansere åpne teknologiske løsninger for å hjelpe samfunn som har blitt offer for naturkatastrofer. Vinnere av Call for Code kan starte programmene sine med Code and Response.

Cruz 'beslutning om å åpne open source DroneAid var inspirert av oppdraget om å gjøre denne visjonen til virkelighet. Å gjøre prosjektet åpen kildekode betyr at den opprinnelige kildekoden er fritt tilgjengelig og kan endres av hvem som helst.

"Den standardiserte ikontilnærmingen kan brukes over hele verden i mange naturkatastrofescenarier (dvs. orkaner, tsunamier, jordskjelv og skogbranner), og å ha utviklere bidra med å trene programvaren fortløpende kan bidra til å øke effektiviteten vår og utvide hvordan symbolene kan brukes sammen, "bemerket Cruz i innlegget.

Klikk her for å bidra til open source-prosjektet.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

Se også

  • Hvordan bli utvikler: Et jukseark (TechRepublic)
  • Implementering av DevOps: En guide for IT-proffer (gratis PDF) (TechRepublic)
  • Cheatark for telefonintervju: Programvareutvikler (TechRepublic Premium)
  • Programmeringsspråk: Utviklere avslører mest elskede, mest avsky, hva som lønner seg best (ZDNet)
  • Det krever arbeid å holde dataene dine private online. Disse appene kan hjelpe (CNET)
  • Programmeringsspråk og karriereressurser for utviklere (TechRepublic på Flipboard)
DroneAid application in action

" data-credit="Image: DroneAid" rel="noopener noreferrer nofollow">

DroneAid-applikasjonen er i aksjon

Bilde: DroneAid

© Copyright 2020 | mobilegn.com