Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart.

Linus Torvalds (l) og Dirk Hohndel (r) på Open Source Summit Europe

Bilde: Matt Asay

Nylig spurte noen nabobarn meg hva jeg gjør for å leve. "Jeg leser og skriver e-postmeldinger, " fortalte jeg dem. De var ikke veldig imponert.

Imidlertid vil de sannsynligvis bli litt mer imponert hadde de hørt at det samme kom fra munnen til Linus Torvalds, grunnlegger av Linux-operativsystemet. I en brannprat på Open Source Summit Europe ble Torvalds spurt om hvordan han bruker tiden sin som kjerneholderen. "Jeg leste e-post, " var Torvalds 'svar. Men ikke bare noen e-post. E-posten Torvalds svar hjelper med å holde over 25 millioner kodelinjer nynnende for de hundrevis av millioner Linux-drevne enhetene over hele verden. Så det betyr litt om han svarer.

20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF) (TechRepublic)

Så viktige som disse e-postene er for å holde Linux i gang, det er uten tvil prosjektet som han ikke svarer på e-postmeldinger som til slutt vil ha større innvirkning på verden.

Torvalds holder seg oppdatert

Til tross for sin sentrale rolle i å skrive Linux, sier Torvalds at han egentlig ikke koder lenger. "Jeg er ikke programmerer, " insisterte han. I stedet er hans heltidsjobb å lese e-post eller, mer konkret, innkommende engasjementsmeldinger som forklarer foreslåtte endringer i Linux-kjernen. "Forpliktende meldinger til meg er nesten like viktig som koden i seg selv, " sa Torvalds. "Noen ganger er kodeendringene så åpenbare at ingen forklaring er nødvendig, men dette er sjelden."

"Til slutt, " fortsatte han, "Jobben min er å si nei. Og utviklere vet at hvis de gjør noe dårlig, vil jeg si nei. Men for å si nei, må jeg kjenne til bakgrunnen. Så jeg leste e-post å vite hva som skjer. "

Jeg har skrevet nylig om viktigheten av å kommentere koden - det er en god måte å signalisere "hvorfor" bak koden, og hjelpe fremtidige utviklere med å forstå bedre hvorfor du valgte en bestemt tilnærming til et problem. Som Jef Raskin har bemerket, "T den grunnleggende grunnkoden kan aldri være selvdokumenterende, og automatiske dokumentasjonsgeneratorer kan ikke lage det som trengs, er at de ikke kan forklare hvorfor programmet skrives, og begrunnelsen for å velge Denne eller den metoden. De kan ikke diskutere årsakene til at noen alternative tilnærminger ble tatt. "

Hvordan bygge en vellykket utviklerkarriere (gratis PDF)

Mens Torvalds beskriver noe annet og viktigere enn kodekommentarer, som Dave Smith ropte ut), gjelder det samme prinsippet. Som en bonus, antydet Torvalds, hjelper det å "forklare hvorfor koden gjør noe, og hvorfor noe endring er nødvendig fordi det igjen hjelper den ledende siden av ligningen, hvor hvis du kan forklare koden din for meg, vil jeg stole på koden ."

Og selv om vi med rette berømmer Torvalds for Linux, er hans større innovasjon uten tvil de middelene utviklerne bruker for å samarbeide om de foreslåtte endringene: Git.

Torvalds er ikke et en-rart

I et imponerende oppriktig øyeblikk av selvrefleksjon, sa Torvalds at drivkraften bak Git var for å bevise for seg selv at han ikke bare var et "en hit-rart." "Vi er alle i tvil, " foreslo han. "Linux var 'bare' en reimplementering av Unix. Git beviste at jeg kunne være mer enn et hit-rart."

Ikke at Torvalds virkelig ønsket å skrive et nytt system for kildekontrollstyring (SCM). Som Torvalds uttalte i et intervju for noen år tilbake, "jeg har egentlig aldri ønsket å gjøre kildekontroll i det hele tatt og følte at det var omtrent det minst interessante i databehandlingsverdenen." Uinteressant og likevel dypt viktig. Han trodde heller ikke det ville ha innvirkning det har, og absolutt ikke utover Linux, som han sa i dette samme intervjuet: "Det jeg synes er interessant, er hvordan det tok over så mange andre prosjekter også. Overraskende raskt til slutt. Det er mye treghet ved å bytte kildekontrollsystemer. Bare se på hvor lenge CVS og til og med RCS har holdt seg, men på et tidspunkt tok git bare over. "

Ikke at Torvalds tar hele (eller til og med det meste) æren for suksessen til Git. "Jeg opprettholdt Git i seks måneder, ikke mer, " erkjente han denne uken på Open Source Summit Europe. "Den virkelige kreditten går til andre. Jeg tar æren for designet."

Mange år senere har Git endret måten programvare blir utviklet på. Hvis nesten all programvare nå inkluderer åpen kildekodekomponenter, skyldes ingen liten kreditt mengde av hvordan Git revolusjonerte programvareutvikling. Ja, vi hadde versjonskontrollsystemer før Git, men ingen som låste opp samarbeid på samme måte. Som Torvalds sa det i det tidligere intervjuet:

Han har rett.

Enten han tar æren eller ikke, og om han kunne ha forutsett hvor stor Git (og Linux) ville være, det er imponerende at to hovedpilarer i moderne databehandling kom fra tastaturet til en undervurdert finn. Basert på mengden som mobbet ham etter avslutningen av morgennøkkelene, er det tydelig at folk er glade for å gi ham æren han rik fortjener. Men kanskje, bare kanskje, det som han til slutt vil bli husket mest for er Git. Det har kanskje ikke merket som Linux gjør, men det låser opp potensialet for at en million andre Linux-lignende prosjekter kan vokse.

Offentliggjøring : Jeg jobber for AWS, men ingenting her er direkte eller indirekte relatert til min ansettelse der.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com