Spill med kode i .NET Fiddle-sandkassen

jsFiddle er et av favorittverktøyene mine på nettet, fordi det lar deg enkelt teste og prototype JavaScript, HTML og CSS i nettleseren din. Jeg hadde aldri drømt om et slikt verktøy for .NET-utviklere, men. NET Fiddle bringer de samme funksjonene til C # og VB.NET-utviklere.

I utgangspunktet lar det deg fikle med kodebiter i et nettleservindu, og negerer behovet for å laste inn Visual Studio, som er overkill når du bare vil jobbe med en liten mengde kode. Et av. NET Fiddles største salgspoeng er at det er gratis.

Testkode

Det grunnleggende .NET Fiddle-grensesnittet er vist i figur A. Den venstre delen av grensesnittet inneholder alternativer for språk (C # eller VB.NET), prosjekttype (konsoll eller interaktiv), NuGet-pakker, og om autokjør er aktivert. Interaktiv modus lar deg skrive kodelinjer uten struktur, mens konsollmodus inkluderer programklassen og hovedmetoden. Alternativet Autokjør lar deg bestemme om kode som er skrevet via interaktiv modus kjøres mens den er skrevet.

Figur A

Det grunnleggende .NET Fiddle-grensesnittet lastet for første gang.

Med alternativet NuGet Packages kan du bruke forskjellige pakker i koden. Du er begrenset til pakkene som er gjort tilgjengelige av .NET Fiddle-teamet; listen vises i figur B vises når utropstegn (ved siden av alternativet NuGet Packages) er valgt. .NET Fiddle-teamet lover å kontinuerlig oppdatere denne listen, så sjekk ofte for hva som er tilgjengelig.

Figur B

.NET Fiddle NuGet-pakkealternativer som er tilgjengelige.

Det midterste området i figur A er den viktigste delen av verktøyet - det er der kode legges inn. Det nederste midtre vinduet viser utdataene / resultatene av å kjøre en kodeblokk (eller feil) med kodestatistikk i nedre høyre vindu.

Figur C viser resultatene av å utføre C # -kode som omhandler grunnleggende matriser. Utdataene fra konsolluttalene vises i utskriftsområdet i vinduet mens kodestatistikk vises nederst til høyre. Statistikken inkluderer når koden ble kjørt; hvor lang tid det tok å kompilere og henrette; forbrukt minne og CPU-utførelsestid. Statistikken er ikke overveldende i dette eksemplet, men de kan være nyttige når du sporer eller feilsøker kodekjøring.

Figur C


Utfører prøve C # array-kode i .NET Fiddle.

En fullverdig redaktør

Jeg forventet en rudimentær redaktør med. NET Fiddle (i utgangspunktet en tekstredigerer i nettleseren), men det bringer mye mer til bordet. Det gir kodevalidering så vel som IntelliSense, som er en gave fra jeg ikke kjenner noen som husker syntaks for det overveldende antallet tilgjengelige objekter og metoder. I tillegg vil den validere kode på farten og tilby en visuell ledetråd når det er problemer.

Figur D viser IntelliSense og validering i handling for prøve Structs-kode. IntelliSense tilbyr gyldige metoder og egenskaper når objektnavnet og perioden er skrevet, mens validering viser at den ene linjen (SS.Y) inkluderer et ugyldig egenskapsnavn. Jeg valgte å bruke tilpasset kode for å demonstrere at IntelliSense fungerer for tilpassede så vel som innebygde .NET-objekter.

Figur D


.NET Fiddle code editor tilbyr både Intellisense og validering.

Samarbeidsalternativer

Mens muligheten til å teste kode i nettleseren er stor, er samarbeidsfunksjonene som er tilgjengelige i. NET Fiddle, prikken over i’en. I likhet med sin jsFiddle-motpart gir NET Fiddle muligheten til å dele kode via URL, men den går videre ved å tilby sanntidssamarbeid. Ved å klikke på Collaborate-knappen øverst i .NET Fiddle-grensesnittet åpnes vinduet vist i figur E.

.NET Fiddle bruker TogetherJS for å lette samarbeid; Figur F viser grensesnittet når samarbeidet er initialisert (klikk på det igjen for å lukke eller stoppe samarbeidet). Du kan invitere andre til å jobbe med koden eller chatte (via chat eller lyd) med den koblingen som følger med (figur F). Du kan dele kode på gammeldags måte via Del-knappen (øverst i grensesnittet), som lar deg la andre se kode via URL eller ved å legge inn på en webside ( figur G ).

Figur E


Samarbeid med .NET Fiddle benytter TogetherJS.

Figur F


Samarbeid igangsatt innen .NET Fiddle.

Figur G

. NET delingsalternativer for fiddle code.

Et morsomt og nyttig verktøy

Visual Studio er et flott verktøy for applikasjonsutvikling, men det er overkill når du bare vil leke med kode som kanskje eller ikke kan resultere i et fullsprengt prosjekt. .NET Fiddle-prosjektet gir et imponerende grensesnitt mellom nettlesere; Jeg testet den i den nyeste versjonen av Chrome, Firefox og Internet Explorer uten problemer.

Jeg utvikler ofte kodesolo, men samarbeidsalternativene er fulle av muligheter. Det vil være interessant å se om den brukes i diskusjonsfora der kode ofte legges ut for analyse.

Har du brukt .NET Fiddle? Hvis ikke, tror du at du vil prøve det? Gi oss beskjed i diskusjonen.


© Copyright 2021 | mobilegn.com