ReactOS 0.4.12 har forbedret nettverksfunksjonalitet og nye temaer

Windows 10-apper kan snart kjøre på operativsystemer med åpen kildekode. ReactOS, et operativsystem med åpen kildekode, kan snart støtte Windows-applikasjoner, sier TechRepublic's Nick Heath.

Må-lese utviklerinnhold

 • Java og JavaScript dominerte programvareutvikling på 2010-tallet
 • Hvordan bli utvikler: Et jukseark
 • 10 måter å forhindre utbrenthet av utviklere (gratis PDF)
 • Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten

Et prosjekt som har vært i verk i 15 år, kunngjorde ReactOS sin siste versjon av 0.4.12 på mandag. "Det er gjort mange forbedringer i alle deler av OS, selv om brukerlandskomponenter så særlig vekt denne gangen, " sa Colin Finck, ReactOS-operativsystemutvikler, i en blogg han skrev om utgivelsen.

Open source-mester München går tilbake til Windows (gratis PDF) (TechRepublic)

ReactOS er en gratis og åpen kildekode, binærkompatibel Windows-kompatibel arkitektur med oppdraget å tilby funksjonalitet for eksisterende drivere og applikasjoner, men uten tilsyn av Microsoft.

ReactOS forblir imidlertid et stort arbeid som pågår, med den nåværende 0.4-versjonen som fremdeles betraktet som en alfa-nivå programvare, sa TechRepublics James Sanders i ReactOS 0.4 bringer åpen kildekode Windows nærmere virkeligheten. Noen av de mest betydningsfulle forbedringene av den første 0.4 ReactOS-utgitt i 2016 — inkluderte støtte for ext2, ext3 og ext 4, skrivebeskyttet støtte for NTFS, bedre støtte for SATA og PATA-enheter, og tillegg av Python 2.7 støtte.

Hva er nytt med 0.4.12?

Den siste 0.4-iterasjonen så betydelige kjerneforbedringer, ifølge blogginnlegget. Selv om OS ennå ikke kan kjøre Microsofts egne FS-drivere, ble det gjort betydelige forbedringer, spesielt med tanke på den vanlige cachen. Betydelige forbedringer ble også gjort mot riktig styring av enhetens strøm, med henvisning til handlingen med å sette en enhet i hvilemodus og vekke den opp i arbeidstilstand.

Utviklere jobbet også med å reparere støtte for PXE-oppstart med ReactOS, og utvide nettverksfunksjonaliteten til systemet.

Sikkerhet er integrert i vellykkede operativsystemer, og de fleste har låser som forhindrer at applikasjoner endrer bilder som er lastet og lansert i kjernen. ReactOS slet tidligere med dette, men 0.4.12 løste problemet, ifølge kunngjøringen.

Andre forbedringer inkluderte vindusskjæring - som justerer vinduer side om side eller lar brukere minimere eller maksimere vinduer ved å dra dem i bestemte retninger - fontforbedringer og nye temaer.

De nye temaene inkluderer Lunar og Mizu, den første minner om Windows XP, og den andre er en mer moderne design. Selv om dette ikke er ReactOSs første temaer, hadde systemet tidligere bare ett annet ikke-standardtema, og tilleggene til disse stativene er på opptil fire, sa Alexander Rechitskiy, samfunns- og medierelasjonssjef for ReactOS.

ReactOS er nå stabil nok til å adressere tema "fordi den er i stand til å tegne dem ordentlig nå (før det var mange problemer med skrifter og bitmapper her og der), og fordi vi ikke hadde noen vakre GPL \ Opensource-temaer å sende med ReactOS før, "sa Rechitskiy.

Denne siste oppgraderingen inkluderer out-of-the-box støtte for Intel e1000 NIC, i stedet for å kreve en manuell installasjon av driveren. Og brukere kan nå også laste inn driverne for MIDI-enheter, noe som er en betydelig forbedring av OS-bruken.

Når det gjelder når 0, 5 endelig skal løslates, "vet ingen, " sa Rechitskiy. Gitt hvor lenge ReactOS har vært i utvikling, bør brukerne sannsynligvis ikke holde pusten.

For mer, sjekk ut Windows med en åpen kildekode: Sjekk ut ReactOS på TechRepublic.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

Se også

 • Hvordan bli programvareingeniør: Et jukseark (TechRepublic)
 • 10 gratis alternativer til Microsoft Word og Excel (TechRepublic nedlasting)
 • Velge din exit 7-strategi for Windows 7: Fire alternativer (TechRepublic Premium)
 • Microsoft Office 365 for virksomheten: Alt du trenger å vite (ZDNet)
 • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)
 • Det krever arbeid å holde dataene dine private online. Disse appene kan hjelpe (CNET)
 • Må-lese dekning: Programmeringsspråk og karriereressurser for utviklere (TechRepublic på Flipboard)
Bilde: Artur, Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2020 | mobilegn.com