Responsiv webdesign mot utvikling av mobilapper

De fleste bedrifter og organisasjoner har nettsteder, og med populariteten og spredningen av alle størrelser på mobile enheter, er en mobilstrategi for disse nettstedene viktigere enn noen gang. Hvis du ikke allerede har begynt å ta disse beslutningene om din egen organisasjons mobil tilstedeværelse på mobilenheter, er tiden nå.

Hvis utfordringen din er å avgjøre mellom en responsiv webdesign (RWD) -overhaling av nettstedet ditt eller å ha utviklet en mobilapplikasjon (MA), er det mange spørsmål du bør vurdere. Hvert valg har sine fordeler og hvert har sine mangler; Ikke desto mindre avhenger av omstendighetene dine å velge hvilket alternativ som fungerer for deg og din organisasjon. Jeg har tatt med flere spesifikke hensyn som du bør vurdere før du bestemmer deg for hvilken tilnærming som vil gi deg universell brukerinteraksjon på mobilenheter.

Kriterier og hensyn

Utviklingsdilemmaet fanger opp omtrent alle interessenter på nettstedet, og til slutt spør deg selv om du skulle ha nettstedet ditt optimalisert for mobilvisning, eller bør du starte utviklingen til en mobilapp? De grunnleggende prinsippene, kostnadene, tidsrammen for implementering, designtilnærming, brukeropplevelse, ytelse og løpende vedlikehold er bekymringer som må løses før du tar den endelige beslutningen. Nylig la MDG-bloggen ut en fin infografikk, " Should You Build a Mobile App or Mobile Website ", der de fleste av alternativene og mulighetene bak begge mobilutviklingsmetodene ble beskrevet. En skjermdumping av infografien vises i figur B.

Den infografiske informasjonen fordeler og grunnleggende ved hver designtilnærming, de viktige forskjellene mellom mobilnettsteder og mobilapplikasjoner, belyser noen problemer med brukertilgang i begge designmetodene, og viser også tidsbruken bruker på begge mobildesignene.

Tabellen nedenfor oppsummerer de tolv prinsippene som definerer hver av de tilhørende tilnærmingene til mobil design, og sammenligner hver bruksmetode og implementering.

prinsipper Mobilapp (MA) Responsive Web Design (RWD)
Tilgangshastighet Veldig fort Fort
App Store Tilgjengelig Ikke nødvendig
Godkjenningsprosess Noen er obligatoriske Ingen
Innholdsversjoner Flere nettadresser / versjoner for hver side, det vil si innholdsgafling Samme innhold uavhengig av enhet eller plattform
Utviklingskostnader Dyrt til veldig dyrt Moderat til rimelig
Funksjoner Telefonfunksjoner, lokasjonstjenester, kamera osv. ... Begrensede telefonfunksjoner
funksjonalitet Noen funksjoner kan utelates fra mobilapplikasjonen Alle funksjoner på det originale nettstedet forblir
Internett-tilkobling Tilgjengelig offline
inntjenings Lett monetarisering Ikke like lett å tjene penger
Navigasjon Interaktivt brukergrensesnitt Statisk, men responsivt brukergrensesnitt
Optimalisert til mobilenhet Beste God
Brukertilgang Etter installasjon og litt brukerkonfigurasjon / interaksjon Gjennom nettleser med liten eller ingen brukerkonfigurasjon / interaksjon

Så mange er raske til å hoppe på mobilwagon-bandwagon uten å ha tenkt den mye; Imidlertid vil ditt nåværende nettsted, og dine organisatoriske behov og krav diktere hvilken av tilnærmingene til mobil interaksjon du velger. Innfødte mobilapplikasjoner har vanligvis et spesielt formål eller en slags brukerinteraksjon i tankene, og hvis det er formålet og intensjonen din, kan en mobilapp være veien å gå. Hvis du derimot ønsker å vise ditt nåværende nettsted slik det eksisterer og på alle enheter, kan den responsive tilnærmingen være ditt alternativ. Når du har undersøkt de definerende prinsippene med hensyn til hvert designalternativ, kan du først ta en utdannet beslutning for deg og din organisasjon.

© Copyright 2021 | mobilegn.com