Gjennomgang av den nye Komodo IDE 6: Flotte nye funksjoner, en gripe

For de som er i markedet for en kvalitetsutviklerens IDE (Integrated Development Environment), er den nylig utgitte Komodo IDE 6 absolutt verdt å se på. Jeg har brukt Komodo siden den første versjonen, og den blir stadig bedre. De første versjonene var ganske røffe, og da gjorde jeg mer PHP-utvikling, så jeg hadde valgt Zend Studio, som håndterte PHP-utvikling bedre. Men da Zend bestemte seg for å bruke Eclipse til grunnleggelsen av Zend Studio, gikk jeg nok en gang tilbake til å bruke Komodo regelmessig. Siden den gang har jeg også utviklet mer i Python enn i PHP, noe som gjør Komodo til en naturlig passform. Når jeg svinger tilbake til PHP, kan Komodo takle det, som det også gjør når jeg trenger å gjøre litt arbeid i Perl.

Database Explorer

Komodo IDE 6 har noen nye funksjoner. Den første er Database Explorer, som lar deg pirke rundt i lokale eller eksterne databaser. Dette er en ekte velsignelse for utviklere som trenger å jobbe med SQL-data; i stedet for å bla mellom programmene, kan du bo i Komodo for å få arbeidet ditt. Det har også redesignet filhåndteringen sin med en ny filbehandling som heter Places; dette endrer også hvordan prosjekter håndteres når de er tettere integrert i den nye Places-filbehandleren. Steder håndterer både lokale og eksterne filsystemer og lar deg gjøre mye mer enn den forrige filbehandleren gjorde - faktisk kan all filmanipulering som kopiering, opprette nye filer eller mapper, og så videre, gjøres i den nye Steder visning.

Vanlig uttrykk verktøysett

En av favorittfunksjonene mine i Komodo IDE, og sannsynligvis den viktigste grunnen til at jeg fortsetter å bruke den kommersielle Komodo IDE kontra den gratis Komodo Edit, er Rx Toolkit, som også har fått en veldig fin overhaling. I stedet for generiske regexps, kan du velge hvilket språk du skriver regexps for, noe som virkelig er praktisk når det er subtile forskjeller mellom språk. Det som er veldig fint med det vanlige uttrykksverktøysettet, er rullegardinmenyen "snarveier" som lar deg velge mellom forskjellige reggen-snarveier (som "w for word or \ d for ethvert desimaltall). Med den nye regex-støtten per språk, vil disse snarveiene byttes på det valgte språket, for eksempel å bruke navngitte grupper i Python, en regexp-funksjon som ikke er tilgjengelig i PHP.

Klikk for å forstørre.

Lagt til støtte

Det er mange andre forbedringer i denne nye versjonen av Komodo, for eksempel støtte for HTML5 og CSS3 autofullføring, full Python 3-støtte, mer syntaks markering for forskjellige språk som MySQL, mer hyperkoblingsstøtte for å hoppe til relaterte deler av koden (for eksempel PHP filen inkluderer definisjoner av kodeinformasjon, og så videre), lagret arbeidsområde-støtte og hastighetsforbedringer. Alle er velkomne forbedringer.

I praksis er det fremdeles vanskelig å installere tillegg, i det minste på Linux der .xpi-filer (arkivtypen som Komodo, og andre Mozilla-baserte produkter, bruker) ikke er tilknyttet Komodo. Hvis tillegget du vil installere ikke er oppført i Tillegg-nettleseren i Komodo, for eksempel MySQL database explorer-tillegg, må du gå til nettstedet og lagre filen og deretter bruke Komodo for å åpne fil som om du vil åpne alle kildedokumenter. På det tidspunktet vil Komodo gjenkjenne at du prøver å installere et tillegg og du kan fortsette. Det er litt mindre enn intuitivt, men det fungerer.

Komodos Database Explorer-støtte håndterer SQLite ut av esken, så å få støtte for andre databasetyper (for eksempel MySQL) vil bety et besøk på http://community.activestate.com/addons. MySQL database explorer er lokalisert på http://community.activestate.com/xpi/mysql-database-explorer; det er også en for Oracle-databaser, men foreløpig ikke noe for PostgreSQL.

Når det er installert, går du til databaseruten ved siden av hovedvinduet i Komodo og klikker på det lille diskikonet med det grønne + på det for å legge til en ny databaseforbindelse. Her spesifiserer du vertsnavnet. I den nåværende 0.3-versjonen av tillegget, kan du bruke vertsnavnfeltet til å spesifisere banen, porten og brukernavnet / passordet du vil koble til som. Du kan bruke banen til den lokale mysql.sock-filen i stedet for standard /tmp/mysql.sock (for eksempel å bruke /var/lib/mysql/mysql.sock - det er litt lite intuitivt, men det fungerer). Når forbindelsen er opprettet, kan du navigere i alle databaser som den definerte brukeren har tilgang til. Med databaseutforskeren kan du kjøre spørsmål, se på skjemaet for bestemte tabeller og se på innholdet i databasen.

Komodos verktøykasse

Et annet sted å motta forbedringer er Toolbox. Verktøykassen er der du kan lagre kodestykker, kommandoer, makroer og så videre. Før måtte Toolbox nås fra Toolbox-ruten eller rullegardinmenyen, og derfra måtte du bla rundt for å finne det du ville ha. Komodo IDE 6 har en ny "Invoke Tool" -dialogbok (SKIFT + CTRL + K) som dukker opp et vindu som viser innholdet i Verktøykassen med fokus på et søkefelt. Med dette kan du begynne å skrive navnet eller delen av navnet på en kommando eller kodebit du ønsker, enkelt finne det og utføre eller sette det inn og komme tilbake til arbeidet ditt.

Klikk for å forstørre.

Irriterende verktøylinje

Alt i alt har Komodo IDE 6 mye for seg. Jeg har imidlertid en gripe. Med Komodo 5 var verktøylinjen altfor uoversiktlig. Komodo 6 kunne ha og burde blitt bedre på dette. Som det står, hvis du har for mange ikoner på verktøylinjen til å passe til bredden på vinduet, forsvinner alle de høyre-verktøylinjeikonene og er utilgjengelige. Hvis du vil vise knappeteksten for å se hva alle de små ikonene gjør, er enda mer av verktøylinjen borte. Jeg er ganske sikker på at i tidligere versjoner av Komodo pakket den seg rundt, noe som betydde at du ville ha en forferdelig tykk verktøylinje med flere rader, men i det minste kunne du se og bruke alle ikonene dine. Et sted i Komodo 5, hvis jeg husker riktig, brøt dette, og det er fremdeles ikke løst. Hvis det er en ting som driver meg nøtt med Komodo, er dette det.

I den store tingenes ordning er det en ganske liten klage. Forbedringene i Komodo 6 gjør det vel verdt å oppgradere. Den har fremdeles den beste regexp verktøysettet som jeg har funnet, og forbedringene der alene gjør det verdt å oppgradere kostnadene. Database Explorer er fin, men den erstatter ikke de dedikerte verktøyene jeg bruker ennå. Det er fremdeles i sin spede begynnelse, så det er definitivt rom for forbedringer, og kanskje i påfølgende punktoppdateringer vil den bli forbedret nok til at jeg ikke vil nå frem til MySQL Workbench i stedet.

© Copyright 2021 | mobilegn.com