Sikker surfing med Norton DNS

Jeg lærte for lenge siden at det er verdi i å ha noen andre til å administrere DNS-tjenester for min lille bedrift. Frem til nå har jeg brukt OpenDNS. Etter min mening er det det beste SOHO-alternativet for både navneløsning og kontroll av tilgang til tvilsomme nettsteder. Imidlertid kan det komme til å endre seg med introduksjonen av Symantecs Norton DNS.

Norton DNS er en komponent i det nye Norton Everywhere-tilbudet, og til slutt gir kontroll over nettsteder dine ansatte eller familiemedlemmer kan besøke eller blokkere tilgang til nettsteder som er kjent for å distribuere skadelig innhold. Jeg sier til slutt, fordi selv om OpenDNS beta blokkerer ondsinnet tilgang til nettsteder, er brukeradministrasjonskonsollen fremdeles ikke tilgjengelig.

Sikkerhetshensyn

Hvis du fortsatt bruker ISP-ens DNS-tjenester, anbefaler jeg deg å flytte til noe litt tryggere. De fleste Internett-leverandører tilbyr ikke tjenester som lar deg kontrollere innhold. Mange av dem klarer heller ikke å bruke sikkerhetsoppdateringer på sine DNS-applikasjoner. Dette er viktige komponenter i enhver Internett-sikkerhetsstrategi.

Å installere og konfigurere anti-malware programvare, klientbrannmurer og kundepolitiske løsninger er alle endelige defensive linjekontroller. De beskytter systemene dine hvis utnyttelser gjør det så langt inn i hjemmenettverket ditt. Den første forsvarslinjen bør imidlertid alltid være forebyggende kontroller som er plassert så langt som mulig fra angriperens mål, inkludert:

  • Konfigurering av perimeterbrannmurer (inkludert hjemmereuter) som lukket, slik at bare eksplisitt godkjent trafikk kan passere til det interne nettverket.
  • Ta skritt for å holde målsystemer borte fra skadelig programvare i utgangspunktet.

Den første kulen er en no-brainer. De fleste hjemtrutere gjør dette som standard. Hvis du er usikker på konfigurasjonen av hjemmet eller SOHO, kan du kjøre gratis ShieldsUp-tjenesten. Den vil fortelle deg om det finnes hull.

Målet som er beskrevet i den andre kulen er vanskeligere å oppnå. Det krever enten installasjon av en egen tjeneste, for eksempel Websense, eller bruk av en tredjepartsleverandør. Selv om Websense gir et flott produkt, er det langt utenfor budsjettmessig rekkevidde for hjemmebrukere eller SOHO-brukere. Norton DNS gir nå rimelig, muligens gratis beskyttelse. (Den offisielle Norton DNS-websiden oppgir at den vil være gratis for ikke-kommersiell bruk.)

I motsetning til OpenDNS, kan du ennå ikke angi sidekategorier du ønsker at brukerne dine eller du skal unngå. Denne funksjonen i OpenDNS oppnår tre ting. For det første fokuserer det på systemtilgang på bedriftsnettsteder. For det andre er tilgangen til upassende nettsteder (porno, hat, våpen osv.) Begrenset. Dette er en viktig vurdering for hjem med barn eller en virksomhet som prøver å unngå beskyldninger om å gi et fiendtlig arbeidsmiljø. Imidlertid forhindrer Norton DNS brukere fra å besøke nettsteder som Norton Safe Web identifiserer som havnevirkninger.

I en fremtidig utgivelse av Norton DNS planlegger Symantec integrasjon med Norton Online Family for å tillate anvendelse av begrensninger på nettstedet. I følge et foruminnlegg

Som noen andre plakater har nevnt, fokuserer Norton DNS i dag på å beskytte brukere mot phishing- og malware-nettsteder. Norton Online Family er et flott alternativ for foreldrekontroll.
I fremtiden er vårt mål å integrere disse to tjenestene slik at hvis du eventuelt vil bruke innholdsfiltrering for foreldrekontroll, vil du kunne gjøre det via Norton DNS. (dnadir, juni 2010).

Sette opp Norton DNS for Windows 7

En gang i løpet av de neste ukene vil Symantec frigi en klient for oppsett og administrasjon. Manuell konfigurering for en enkelt PC er imidlertid enkelt hvis du har Windows XP. Følg bare instruksjonene du har gitt. Jeg brukte følgende trinn for å konfigurere den i Windows 7. Du kan bruke denne prosessen til å flytte til hvilken som helst DNS-tjeneste du ønsker. (Hvis du vil endre DNS-innstillinger for alle datamaskiner i nettverket, må du endre DNS-serveradressen i DHCP-tjenesteinnstillingene.)

1. Åpne kontrollpanelet fra Start-menyen.

2. Klikk på Vis nettverksstatus og oppgaver.

3. Klikk på nettverkstilkoblingen du vil flytte til Norton DNS.

4. Klikk på Egenskaper, og klikk deretter på Internet Protocol Versjon 4 (For testformål deaktiverte jeg IPv6-funksjonaliteten ved å fjerne merket for den tilhørende boksen).

5. Klikk på Egenskaper igjen og skriv inn Norton DNS IP-adresser som vist nedenfor.

6. Oppdater IP-konfigurasjonen ved å skrive ipconfig / fornye ved en ledetekst.

7. Bekreft endringen ved å skrive ipconfig / all ved en ledetekst, og sørg for at DNS-serverne viser de nye innstillingene (Du kan også gå til Norton DNS-bekreftelsesside).

Det siste ordet

Beta fungerer som annonsert. Jeg har brukt det i flere dager uten problemer. Det vises ikke raskere eller tregere enn OpenDNS, tjenesten jeg bruker på alle systemene mine. Mangelen på kontroller for å velge hvilke nettsteder jeg vil blokkere forhindrer meg i å bruke det som en hjemmeløsning. Med åtte barnebarn trenger jeg et bedre sikkerhetsnett for å sikre at noe uventet ikke dukker opp på skjermen min. Dette gjelder også for å administrere brukertilgang på nettstedet mitt for små selskaper.

Jeg liker banen Symantec følger. Imidlertid tror jeg at jeg vil beholde OpenDNS til Symantec tilbyr alle tjenestene jeg trenger for hjemmebruk eller småbedrifter.

© Copyright 2020 | mobilegn.com