Schoolgirl bygger SecondLife webapp

En ny webapplikasjon AjaxLife tillater interaksjon med den virtuelle elektroniske verden SecondLife. Den kule delen? Den ble utviklet på bare en uke av en femten år gammel engelsk skolejente.

AjaxLifes primære, og eneste, utvikler er Katharine Barry, som skriver på bloggen sin at hun startet prosjektet ut av "kjedsomhet og som ønsker å snakke med folk i SL", men også for å lære mer om teknologiene som driver klienten:

"Jeg lærte faktisk hvordan jeg skulle gjøre det som var involvert med AjaxLife (f.eks. En nyttig implementering av AJAX) mens jeg lagde det." Katharine sier om utviklingen sin.

AjaxLife er interessant for SecondLife-fans, fordi det reduserer hindringene for å bli med i nettverket. Nå lenger trenger du et skjermkort og en grafisk klient for å koble deg til SecondLife-verdenen.

For øyeblikket støtter AjaxLife-klienten bare grunnleggende operasjoner, for eksempel chatting i spillet, teleportering til forskjellige steder på 'rutenettet' og kontrollere statusen til brukerens inventar, venner og Linden Dollars. Det er foreløpig ingen representasjon av avatarer i spillet.


Bildekreditt: Katharine Barry

Den mangelen trenger kanskje ikke vare, ettersom 3D-motorer i nettleseren som bruker teknologier som Flash, akkurat begynner å komme til sin rett. I SecondLife har de en eksisterende verden og et blomstrende samfunn som allerede er sterkt involvert i modding og i spillutvikling.

Katharine har selv fått en god del oppmerksomhet over skapelsen hennes allerede, med et kort intervju publisert i Reuters SecondLife-kanal og et mer dyptgående intervju i nyhetsbloggen SecondLife-temaet New World Notes.

AjaxLife ble utviklet ved bruk av libsecondlife, et. NET-bibliotek som håndterte SecondLife-kommunikasjon, og AJAX-biblioteker Ext JS, Prototype.JS og script.aculo.us for å håndtere AJAX-brukergrensesnittet. Katharine har gitt ut koden under BSD-lisensen.

Kudos til Katharine, som beviser at det ikke trenger være noen hindring for å utvikle kjæledyrprosjektene dine, selv om du ikke har mye tid eller erfaring, kan du bygge noe skikkelig kult hvis du setter tankene til det.

Uttrykket "du koder som en femten år gammel skolejente" kommer aldri til å ha helt den samme brodden.

© Copyright 2020 | mobilegn.com