Syv tegn du kanskje ikke blir kuttet ut for å lede et DevOps-team

De største utfordringene ved å ta i bruk DevOps Det er ikke noe lett med DevOps og skyen. Ny produktansvarlig for Relic Jim Gochee deler viktige tips for å overvinne utfordringer med digital transformasjon i bedriften.

Jippi! Etter alt håp og bønn har organisasjonen endelig bestemt seg for å ta en DevOps-tilnærming til applikasjonslevering. Men det er ikke alt glatt seiling derfra.

En av de høyere oppene pekte på deg og sa: "Ja, du bør lede DevOps-teamet."

Selv om utsiktene til å være ansvarlig for et stort team kan være fristende, innebærer det mye tålmodighet, samarbeid på tvers av avdelinger og mer strategisk tenking enn du vanligvis gjør i din nåværende rolle. Du må også inspirere og motivere mennesker på nye måter.

Kort sagt, å lede et DevOps-team er ikke for alle. Her er noen tegn du kanskje ikke er den rette personen til å lede et DevOps-team. Hvis disse faktorene ikke gjelder deg og du fremdeles er vill, har vi noen nyttige ressurser på slutten av artikkelen.

Ta en titt på denne gratis e-boken for å se på andre IT-jobbroller for å hjelpe deg med å bestemme om de passer godt for deg.

1. Du forventer å høste fordeler med en gang

DevOps krever et fullstendig tankesettskifte: Fordelene skjer ikke over natten. Etter noen uker, hvis du ikke ser resultater, kan du tro at du har mislyktes, og at DevOps bør forlates umiddelbart.

Imidlertid er det ikke slik DevOps fungerer. Det tar tid å komme inn i rytmen til DevOps. For eksempel må du først finne prosessene som skal automatiseres, deretter automatisere dem. Det er en reise, ikke en destinasjon, og en som vil fortsette lenge når du tester og foredler utgivelsesmetodikken din. Ofte vil det ta mer enn noen uker å få det riktig og se fordelene med implementeringen.

SE: Hvordan bygge en vellykket karriere som DevOps-ingeniør (gratis TechRepublic PDF)

2. Du aner ikke hvor organisasjonen er på vei

Organisasjonsstrategi er avgjørende for vellykket leveranse av applikasjoner - hvis du utvikler og leverer blindt, er du kanskje ikke i tråd med det organisasjonen trenger.

Som medlem av teamet vil noen fortelle deg hva du trenger å gjøre, og det vil sannsynligvis stemme overens med organisasjonens behov. Men som leder er det opp til deg å skille organisasjonens strategi. DevOps teamledere må ha en klar visjon om hvor organisasjonen går strategisk og hvor den vil være om fem år. Du må også være med på planleggingsmøtene og være klar til å bidra, fordi teamet ditt nå er en kritisk del av strategien.

3. Du er en ensom ulv

DevOps krever samarbeid, ikke bare med ditt eget team, men på tvers av flere team: utvikling, infrastruktur, drift, sikkerhet, testing, produkt og relaterte avdelinger. Du må også kjenne forretningsbrukerens behov, noe som krever enda mer samarbeid etter hvert som teamet ditt gjør seg klar til utgivelse.

I tillegg vil delegasjonen være en stor del av din rolle. Det kan hende du må opprette undergrupper med fageksperter og delegere oppgaver i en større organisasjon. Du vil ikke være nede i koden lenger; du kjører lagene som får det til å skje.

SE: Forskning: DevOps adopsjonsfrekvens, tilknyttet ansettelse og omskolering og resultater etter implementering (Tech Pro Research)

4. Inspirerende kommunikasjon er ikke ditt sterke poeng

Jada, du kan artikulere hva du gjør. Du er flink til å holde teamet ditt oppdatert om fremgangen din, og du samarbeider godt. Men samarbeidet som DevOps-teamleder går enda lenger.

I DevOps må du inspirere og motivere teamet ditt, spesielt i begynnelsen når du fremdeles får havbeina. Når ting ikke går som forventet, eller når miljøet blir usikkert, må du være personen som holder alle sammen.

SE: Rask ordliste: DevOps (Tech Pro Research)

5. Du liker ikke å veilede

I tillegg til samarbeid og inspirasjonskommunikasjon, er en del av jobben din som DevOps-teamleder å veilede og sponsere enkeltpersoner, samt å gi eldre individer tid og mulighet til å veilede nye medarbeidere.

Det er fristende å trekke seg tilbake og si at mentorskap skaper flaskehalser og slippe seniorteammedlemmer løs på prosjekter slik at ingen tid blir bortkastet. Imidlertid, hvis du gjør DevOps riktig, vil du kunne ta deg tid til å oppmuntre til mentorskap og til å støtte nye teammedlemmer selv. Dette øker ikke bare moralen, men fremmer også nye måter å tenke på problemer og løse dem på, siden nye teammedlemmer kan ha forskjellige ideer de ellers er motvillige til å tale.

SE: 10 kritiske ferdigheter som enhver DevOps-ingeniør trenger for å lykkes (TechRepublic)

6. Etterutdanning er ikke din greie

Vi trenger ikke å fortelle deg hvor raskt teknologien endrer seg. I DevOps, bygger din kunnskap og ferdigheter, så vel som kunnskapen og ferdighetene til teamet ditt, verdi til organisasjonen som helhet og øker ansattes lykke.

En god teamleder av DevOps oppmuntrer til faglig utvikling og fører som et eksempel. Dette kan inkludere å være på jakt etter muligheter for etterutdanning eller konferanser som vil øke teamets kunnskap - og ikke nødvendigvis bare teknologikunnskap - ettersom du vil lede et tverrfunksjonelt team. Eller det kan inkludere hosting av lunsj med brun sekk, de nevnte veiledningsmulighetene og dele det du har funnet når du søker etter svar på problemer.

7. Du er ikke flink til å rose andre

Du setter pris på teamet ditt, men hvis du ikke er flink til å berømme dem for en godt utført jobb, vil det ikke gjøre noe. I tillegg til å anerkjenne individuelle bidrag, måloppnåelser og forbedringer i kvaliteten på arbeidet, må du erkjenne teamet ditt som en helhet.

Dette kravet til en DevOps-teamleder knytter seg direkte til inspirerende kommunikasjon, men tar det et skritt lenger. Hvis du kan identifisere hvor individene på teamet ditt er mest suksessrike og la dem få vite at deres harde arbeid har blitt lagt merke til, kan du forbedre moralen - noe som igjen vil føre til mer problemløsning og vil stimulere teamet ditt til å fortsette sitt harde arbeid .

Sammendrag

Å lede et DevOps-team kan være en spennende mulighet. Men det følger også med en rekke utfordringer, inkludert behovet for å motivere, samarbeide på tvers av avdelinger og være en del av organisasjonens strategi. Til syvende og sist trenger en DevOps-teamleder å være limet som holder de tverrfunksjonelle teamene sammen og mister initiativet selv når det virker som om resultater er lenge på vei. Hvis du fremdeles er begeistret for å lede organisasjonens DevOps-team etter å ha gjennomgått disse syv varene, kan det være en oppfylt forfølgelse.

Virker det å være DevOps-teamleder riktig for deg? Disse ressursene kan hjelpe

  • 5 praksis som gjør en DevOps-leder (TechRepublic)
  • Hvorfor 78% av organisasjonene ikke klarer å få DevOps riktig (TechRepublic)
  • DevOps: Et jukseark (TechRepublic)
  • Hvordan bli DevOps-ingeniør: Et jukseark (TechRepublic)
  • 10 spørsmål DevOps ingeniører kan forvente å bli stilt i et jobbintervju (TechRepublic)
  • Spesiell rapport: Riding the DevOps revolusjon (gratis TechRepublic PDF)
  • Implementering av DevOps: 5 hindringer å overvinne (TechRepublic)
  • Stillingsbeskrivelse: DevOps engineer (Tech Pro Research)

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

Din ta

Har du fått i oppgave å lede et team av DevOps-ingeniører? Hvilke råd kan du dele med andre TechRepublic-medlemmer?

© Copyright 2020 | mobilegn.com