Smarte kontrakter og blockchain vil gi nødvendig tillit, sier Princeton-professor

Smarte kontrakter og blockchain vil gi nødvendig tillit, sier Princeton-professor Princeton informatikkprofessor Ed Felten sier blockchain vil muliggjøre smarte kontrakter som gir tillit til selskapets systemer i fremtiden, men det er noen myter og misoppfatninger.

TechRepublics Karen Roby snakker med Princeton informatikkprofessor og Offchain Labs sjefforsker Ed Felten om blockchain og fremtiden til smarte kontrakter. Følgende er et redigert utskrift av samtalen deres.

Må-lese utviklerinnhold

  • Java og JavaScript dominerte programvareutvikling på 2010-tallet
  • Hvordan bli utvikler: Et jukseark
  • 10 måter å forhindre utbrenthet av utviklere (gratis PDF)
  • Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten

Ed Felten: Mange tenker på blockchain som en måte å holde penger eller sende penger fra en person til en annen, men den andre virkelig spennende tingen som blockchain-systemer kan gjøre er disse smarte kontraktene. En smart kontrakt er i utgangspunktet et dataprogram eller en applikasjon som i stedet for å kjøre på datamaskinene til en bedrift hvor du ikke vet hva den kan gjøre eller hvilken kode som er i den, den kjører på selve blockchain, og det er fordelen som folk kan se hva programvaren er, og de vet at den vil utføre slik den skal. Det er en måte for oss som sluttbrukere å få mer tillit til tjenestene vi bruker ved å flytte dem til en blockchain i stedet for å være på et selskaps maskin.

Spesiell rapport: Hvordan blockchain vil forstyrre virksomheten (gratis PDF) (nedlasting av TechRepublic)

Karen Roby: Så, hvor tror du vi er med dette? Det er tydeligvis veldig myndig for sluttbrukeren, men forståelig nok akkurat nå er teknologiene for å støtte dette programmet ikke der ennå.

Ed Felten: Helt riktig, det er tidlige dager. Vi er liksom i Commodore 64-, tidlig IBM-PC-fase av utviklingen her hvor teknologien er langt nok til at folk i feltet virkelig kan se hva den er i stand til, men den er egentlig ikke helt klar for prime time in vilkår for å støtte de typer applikasjoner som folk er vant til å gjøre på datamaskiner. Men det vil komme. Den smarte kontraktsteknologien utvikler seg veldig raskt, og det er en rekke selskaper, inkludert våre, som virkelig prøver å presse den fremover og gjøre dette til en plattform der folk kan gjøre det slags ting de er vant til å gjøre på sine datamaskiner hver dag.

Karen Roby: Hva tror du når det gjelder blockchain, hva er noen av de større mytene? Jeg tror det er mye forvirring der ute om hva det kan og ikke kan gjøre, og hva alt dette vil bety nedover veien. Men hva ser du er noen av de større mytene eller misoppfatningene med blockchain?

Ed Felten: Vel, jeg tror akkurat nå blockchain-teknologiene er litt røffe rundt kantene. Tanken på at dette er klart til å være en slags rutinemessig del av folks liv, at dette ville være der du kan beholde mesteparten av pengene dine eller hvordan du kjøper de fleste tingene du kjøper, teknologien er virkelig ikke der ennå. Vi er virkelig i en eksperimentell fase, og du ser mennesker som er hobbyister der, og det er virkelig en situasjon der du kan se hva fremtiden kommer til å bli, og det er bare et spørsmål om teknologisamfunnet bygger de samme typene infrastruktur på samme måte som de gjorde med først med PCer og deretter senere med internett.

Karen Roby: Og hva er det, når du ser på veien nedover når det gjelder blockchain, hva er det som begeistrer deg mest for hva som skal komme?

Ed Felten: Det som virkelig begeistrer meg er å se at dette kommer til å bli en mer forbrukervennlig teknologi. Det er en teknologi som virkelig kan styrke sluttbrukere. Det kan utjevne forholdet vi pleier å ha til de store tjenestene som vi bruker, hvis det utvikler seg på riktig måte. Og det er en måte å integrere vår slags online interaksjoner og dataprogrammene som gjør mye av på våre vegne. Det er en måte å integrere de sammen og gi oss mer kontroll over dem. Så du kan se en verden der datamaskiner er mer vennlige og mer pålitelige på grunn av denne teknologien, og det er det jeg ser på lang sikt. Og det er virkelig, tror jeg, løftet fra teknologien.

Karen Roby: Føler du at vi har talentet som dukker opp som vil være i stand til å flytte dette nedover på banen?

Blockchain: Hvorfor revolusjonen fortsatt er et tiår unna (ZDNet)

Ed Felten: Det er en enorm mengde talent. Studentene som vi får i dag i våre datavitenskapskurs, er smartere og bedre forberedt enn noen gang. Og det er mye mer av dem. Folk regner ut, spesielt studenter, unge mennesker, at det å være informatiker og å være programvareingeniør er en høy løftestrekningsmåte å ha stor innvirkning på verden. At det ikke bare handler om å gå inn i et avlukke og produsere noen kodelinjer, men du kan bygge nye typer strukturer og forhold som folk virkelig verdsetter.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com