Strategier for en liten tilstedeværelse på nettet, del 2

Fortsetter jeg med det andre segmentet i denne to-delerserien om online forretningsstrategier for små bedrifter, vil jeg gjennomgå forretningsmodellene for lokale restauranter og for små forhandlere. Hvis du gikk glipp av den første delen, dekket jeg B2B-strategier.

Tillat meg å gjenta at strategiene jeg gir her ikke er en tilnærming til enhver størrelse, selv for lignende virksomheter, for eksempel restauranter og detaljhandel, men det bør gi deg noen grunnleggende tips som du kan tilpasse for din individuelle virksomhet.

Lokal restaurant

Det forundrer meg fremdeles hvor mange lokale restauranter som ikke har en online tilstedeværelse, ikke engang en enkel Facebook-side, og som bare viser en liste på de gule sidene på nettet eller på lokale Yelp eller Urbanspoon. Selv om du begrenser din online tilstedeværelse til disse oppføringene og vurderingene som andre legger ut om restauranten din, kan være alt du trenger for å holde virksomheten i gang, hjelper det hvis du også har kontroll over din egen online tilstedeværelse.

For det absolutte grunnleggende, vil du inkludere det samme innholdssettet som B2B-virksomheten, inkludert restaurantens beliggenhet, veibeskrivelse, hovedtelefonnummer, faksnummer og e-postkontakt. I tillegg vil du inkludere driftstiden din for hver måltid, inkludert separate serverings- og salongserviceperioder, hvis aktuelt.

Det neste trinnet ditt vil være å inkludere en online versjon av den komplette menyen inkludert mat og drikke og eventuelle spesielle menyer som brunsj, buffeer, eller ferie- og begivenhetsmenyer. En seksjon om restauranten, din type mat eller matlaging, en bio på kokken og alt annet fascinerende innhold du kan tilby, vil hjelpe deg med å tiltrekke deg potensielle lånetakere. Kanskje restauranten din ligger i et nasjonalt historisk landemerke; derfor vil du understreke det faktum og bruke det som et markedsføringsverktøy. Hvis du har publiserte anmeldelser fra lokal eller nasjonal presse, ønsker du å koble til deres online versjoner, eller legge en del av blokknoteringer med utdrag som fremhever de finere punktene i bedriften. Har restauranten vunnet noen James Beard Awards? Du ønsker absolutt å promotere og sette søkelys på priser som restauranten har vunnet som et annet markedsføringsverktøy for å tiltrekke seg kunder. Å vise at du blir vurdert høyt blant jevnaldrende hjelper deg å skape tillit og troverdighet hos potensielle og eksisterende kunder, men de vil ikke vite noe om restauranten din hvis du ikke markedsfører den gjennom din online strategi.

Hvis du ønsker å gå videre mot en fremtidsrettet strategi, kan det være lurt å "sparke det opp et hakk", og integrere et online reservasjonssystem. OpenTable er en slik metode som hjelper tusenvis av restauranter over hele landet med plass til mer enn 12 millioner spisesteder per måned via online bestillinger. Bygger du opp en kundeliste over dine faste gjester? Start en vanlig nyhetsbrevkampanje med e-post inkludert spisekuponger basert på visse kjøpsnivåer, for eksempel tilby $ 5, 00 av en sjekk på totalt $ 25 eller mer, og $ 10 rabatt på $ 50. Selvfølgelig er Groupon et annet alternativ, men noen restauranter klarer ikke å håndtere volumene som disse kampanjene kan generere, så du må være forsiktig når du starter med en kupongkampanje. Selvfølgelig vil en blogg og aktiv tilstedeværelse på sosiale medier avrunde den forbedrede tilstedeværelsen din på nettet.

Og ikke glem bloggen som et verktøy for å markedsføre oppskriftene, hendelsene og annet innhold for å få kundene dine engasjert i pulsen på din gjestfrihetsindustri. Foodies og bloggene deres har eksplodert i antall i løpet av de siste ti årene eller så, og å involvere dem i bloggen din er en fin måte å spre muntlig markedsføring for restauranten din.

Liten forhandler

De fleste forhandlere eksisterer som mursteins- og mørtelokaliteter, og noen eksisterer bare som virtuelle virksomheter, og det å være i stand til å konkurrere mot dem kan være en stor kamp for den tradisjonelle forretningsmodellen for detaljister, spesielt hvis det ikke er noen online tilstedeværelse. Det fysiske kjøpesenteret blir erodert mer ettersom virtuelle nettbaserte virksomheter fortsetter å legge e-handel til deres portefølje av verktøy som tiltrekker flere kunder bort fra kjøpesentre og stripesentre.

Som et minimum må du ha alle de samme strategiene som de andre forretningsmodellene som er beskrevet her, et butikksted med veibeskrivelse, driftstimer, telefon- og faksnumre og en e-postadresse til kontakt.

I tillegg, og for merverdi, ønsker du å innlemme en liste over produktlinjer og merkenavn. En kort historie om virksomheten, eller en Om-side vil være nyttig. Kanskje butikken din har vært i virksomhet i generasjoner; bør du markedsføre alle aspekter som er unike for virksomheten din. Markedsfør salg og tilbud kuponger på nettet som vil tiltrekke flere kunder til din fysiske beliggenhet.

Å gå inn i ukjørt territorium kan bety at du må legge til en e-handelsfunksjon som lar deg selge produktlinjen din ved hjelp av en online bestillingsprosess. Det er mange produkter som kan hjelpe med online salg, for eksempel tilbyr Dydacomp Multichannel Order Manager (MOM) som er bygget for e-handel, flerkanals- og distribusjonsvirksomheter. Igjen, akkurat som avanserte strategier for B2B- og restaurantvirksomheter, er en blogg som fanger interesse på Internett og kundemedvirkning sammen med sosiale medier og en vanlig nyhetsbrevkampanje på e-post, ekstra verktøy som hjelper til med å fremme en online tilstedeværelse for detaljhandelsbedrifter.

ressurser

Dette er en kort liste over ressurser for videre lesning av online forretningsstrategier for små bedrifter, inkludert Entreprenør- artikkelen som omhandler hvordan en liten parfymeforhandler gikk fra en murstein og mørtel til en ren virtuell online virksomhet. Colm McGill tilbyr en serie artikler om strategier for markedsføring av innhold for småbedrifter, og Small Business Administration (SBA) har en enorm liste over ressurser for å vokse en online virksomhet, inkludert et partnerskap med Google-verktøy for online suksess.

  • Entrepreneur.com - Hvordan optimalisering av nettsteder hjalp en eier av småbedrifter med å sprette tilbake fra gjeld
  • Colm McGill - Strategier for markedsføring av innhold for små bedrifter | en online tilstedeværelse
  • SBA.gov - Growing a Business Online
  • Google samarbeider med SBA - Verktøy for suksess på nettet
  • Business Insider - Hvordan små bedrifter kan utnytte en online tilstedeværelse for å bli lagt merke til

    © Copyright 2020 | mobilegn.com