Dra nytte av Komodo IDE med full funksjonalitet for å øke produktiviteten

Komodo er et flott IDE (Integrated Development Environment) for en rekke programmeringsspråk. Du kan bruke gratis Komodo Edit eller den kommersielle Komodo IDE. Avhengig av dine behov, kan Komodo Edit være tilstrekkelig, men Komodo IDE har noen overbevisende funksjonsforbedringer, inkludert SCC-integrasjon (Source Code Control), den fantastiske vanlige uttrykksverktøysettet, feilsøkingsstøtte, interaktive skjell og mye mer.

Komodo IDE kan imidlertid definitivt være en håndfull, fordi det er så mange funksjoner tilgjengelig. Det er imidlertid noen ting med Komodo som virkelig kan øke produktiviteten utover å være en flerspråklig visuell redaktør med samtaletips og syntaksbelysning.

debugging

Den første tingen er feilsøkingsstøtten. Komodo støtter feilsøking på en rekke språk: JavaScript, Perl, PHP, Ruby, Python og TCL. For noen av disse språkene kan det hende du trenger å gjøre noen konfigurasjoner i innstillingene, for eksempel å installere Komodo JavaScript Debugger-utvidelsen i Firefox, eller angi steder for feilsøkingslogger. I tillegg støtter Komodo ekstern feilsøking for en rekke språk også, inkludert Python og PHP.

For å begynne å feilsøke et Python-skript, åpner du det i Komodo. Fra alternativet Feilsøking-menyen velger du alternativene Gå / Fortsett eller Trinn inn for å starte en feilsøkingsøkt. Det kommer opp et popup-vindu som ber om skriptargumenter, tolkerargumenter, etc. Gi argumenter til skriptet og klikk OK-knappen. Du kan til og med velge å feilsøke i en egen konsoll, som lar deg se mer av hva som skjer enn du ville gjort i Komodos vindusrute-modus.

Figur A

Klikk for å forstørre.

Tastebindinger

Hvis du er en vi- eller vim-bruker, liker du sannsynligvis ikke ideen om å bruke en GUI-tekstredigerer fordi du er så vant til vi-nøkkelbindingen. Det samme kan sies hvis du er en Emacs-bruker. Heldigvis har Komodo plass til deg også her. Gå til Rediger-delen i Innstillinger. Utvid trekanten ved siden av Editor-kategorien, og velg underkategorien Key Bindings. Her kan du velge hvilke tastebindinger som skal brukes: Vi, Emacs eller standard. Du kan til og med lage nye ordninger basert på favorittredigereren din hvis du ville.

Add-ons

Fordi Komodo er basert på Mozilla-kode, støtter den tilleggsutstyr som leveres av samfunnet, i likhet med tillegg for Firefox. For eksempel er det dd-ons som HTML Toolkit, som gir en rekke verktøy for å redigere HTML- og XML-dokumenter, inkludert HTML-sluttmerke automatisk fullføring og hjelpekommandoer for å opprette HTML-enheter. Eller tilleggskortet MoreKomodo som har noen fine funksjoner som å gi nytt navn til eller flytte den gjeldende redigeringsfilen og koding eller dekoding av HTML-enheter til et dokument, blant andre.

TODO Helper er et tillegg for å søke etter spesifikke TODO-markører i en fil, og har tilpassede søkekriterier slik at det fungerer med din stil, uten å tvinge deg til å jobbe med sin egen. Endelig er Tweak UI-tillegget flott, ettersom det lar deg flytte elementer av brukergrensesnittet rundt på en måte som gir mening for deg. Det finnes andre tillegg for å gi diff-ut-side-ved-side, bruk av scp i Komodo for å overføre filer, og til og med spille en Tetris-klon.

Komodo Toolbox

Og hvis det ikke var nok, er det Komodo Toolbox, som lar deg definere kodebiter eller applikasjoner som skal kjøres på koden. For eksempel opprettet jeg en Toolbox-kommandopost for å kjøre PyLint på det gjeldende dokumentet.

Som standard er ikke Verktøykassen på arbeidsområdet, så velg alternativet Vis menylinje, merk Taber og sidefelt og klikk på menyvalget Verktøykasse. På høyre side av skjermen vises en ny rute med noen eksempler på verktøykassen. Verktøykasseelementer kan være applikasjoner som skal kjøres, kodestykker, makroer, maler. eller til og med lenker. For å legge til et nytt Toolbox-element (vi oppretter en kommando for å kjøre PyLint), velg Toolbox fra menylinjen, marker alternativet Legg til og velg deretter "New Command". Vinduet Legg til kommando kommer opp, og her kan du spesifisere kommandonavnet (PyLint) og kommandoen som skal utføres, i dette tilfellet:

 cd% p; / usr / bin / pylint% F 

Du kan til og med definere en nøkkelbinding for å gjøre tilgangen til kommandoen til en hurtignøkkelaffære.

Komodo IDE og lillebroren Komodo Edit har mange triks som gjemmer opp hver sin erm. Det kan ta litt tid å finne dem, og å finjustere omgivelsene til noe du er komfortabel med og pleide å kunne ta litt krefter, men sluttresultatet er virkelig vel verdt det. Hvis du for øyeblikket bruker Komodo, kan du dra nytte av nøkkelbindingen og Toolbox-funksjonene, og se på de forskjellige tilleggene som er tilgjengelige for å se om det er noe som vil øke produktiviteten din.

Få PDF-versjonen av dette tipset her.

© Copyright 2021 | mobilegn.com