Hvorfor det første programmeringsspråket ditt spiller egentlig ingen rolle

Tre flotte programmeringsspråk for nybegynnere Vil du ta deg inn i kodingens verden? Her er tre språk du bør vurdere først.

Det er mye snobberi rundt de første programmeringsspråk og hvordan feil valg for alltid kan sele utviklere med dårlige vaner.

Denne sensurelle holdningen strekker seg tilbake til 1970-tallet, da faren til informatikk, Edsger Dijkstra, antydet at utviklere som lærte BASIC, hadde blitt "mentalt lemlestet utover håp om regenerering".

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Et halvt århundre senere kan språkene være forskjellige, men viljen til å forman elever for å kutte tennene på "mindre" programmeringsspråk er fortsatt.

I dag er det JavaScript som ofte er en bête noire for de som lærer politiet.

I følge en fersk avgrensning mot språket: "Til tross for hvor lokkende JavaScript kan virke, er det i beste fall en sirene og Pandora's Box i verste fall. ."

Det er sant at JavaScript er et språk så uhyggelig at det inspirerte en stand-up rutine.

Men ideen om at rollen som et første programmeringsspråk er å gi en livslang følelse av god praksis, er feilhodet.

Å lære å kode er kraftig og ofte givende, men det er også frustrerende og kjedelig.

Å slå hodet mot veggen i timevis fordi koden din ikke oppfører seg som forventet er ikke morsomt.

Og selv om læring kan være morsomt, er det ofte ikke vanskelig å kjempe om dårlig skrevet dokumentasjon eller forstå noe nytt programmeringsparadigme.

Når du blir fast, trenger du et insentiv til å presse gjennom, og det kommer ikke fra noen tørre Towers of Hanoi-tutorial.

Det som vil anspore deg er å skrive kode for å gjøre noe som betyr noe for deg. Kanskje det omformer Minecraft-verdenen til å bruke Python, tilpasse et nettsted ved hjelp av PHP, eller skrape data som interesserer deg fra nettet.

Språket i seg selv betyr ikke noe, det som betyr noe er at du blir investert i det du prøver å gjøre.

Hvis du ikke bryr deg om hva du gjør, skyter sjansen din for å bare pakke den inn. Og å lære JavaScript, og alle de dårlige vanene som følger med det, er vel bedre enn å bare gi opp koding helt?

Dette kan være et eget argument, ettersom det er mange som sier at det siste verden trenger er mer dårlige programmerere. Men ideen om at det å lære det "gale" språket på et tidlig tidspunkt vil etterlate en uutslettelig flekk, virker ikke båret ut.

Av de anerkjente utviklerne TechRepublic snakket med, begynte hver med å programmere ved å bruke Dijkstra's hatte BASIC.

Generelt var det gjennom nødvendighet. Yukihiro Matsumoto, sjefsdesigneren for Ruby-programmeringsspråket, valgte BASIC, da det "var det eneste språket min første datamaskin, en SHARP Pocket Computer PC-1210, kunne kjøre" mens Alan Cox, en nøkkelfigur i utviklingen av Linux, brukte BASIC på et Commodore Pet og TRS-80 fordi det som ble lært av hans dataklubb på skolen.

Tilsvarende begynte spillutvikleren Jonathan Blow, skaperen av Braid og The Witness, å bruke BASIC på skolens Commodore Vic-20 datamaskiner. Enhver mental lemlestelse som led av den tidlige eksponeringen er absolutt ikke tydelig i Blow, en programmerer som er så opptatt av å skrive effektiv kode at han bestemte seg for å lage et eget språk.

Stack Overflow-medgründer Jeff Atwood har kartlagt sine egne tidlige eventyrprogrammering i BASIC på en Atari 2600 og hvordan den gleden ved å lage enkle programmer tappes bort etter kontakt med kompleksiteten i koding i C.

"BASIC lemlest ikke sinnet, slik Dijkstra hevdet. Om noe, åpnet BASIC hodet til millioner av unge programmerere, " skrev han.

Som Atwood påpeker, av de nylig myntede programmererne "vil ikke alle selvfølgelig være bra, men noen vil uunngåelig fortsette å være gode".

Så når det gjelder hvilket programmeringsspråk du først skal lære deg, er svaret 'Det spiller ingen rolle' - bare finn ut hvordan koding kan hjelpe deg å gjøre noe du liker, og la språket følge.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com